Over Kluwer Opleidingen

Missie en aanpak

Opleiding bij Wolters Kluwer?

Ja. Kluwer Opleidingen maakt deel uit van het kennisbedrijf Wolters Kluwer België. Via ons netwerk van auteurs, trainers en vakspecialisten slorpen we voortdurend informatie op over allerlei vakgebieden. En die sturen we dan weer de markt in, gebundeld op een manier die nuttig is voor professionals: via oplossingsgerichte  software, e-tools, boeken en magazines voor professionals in verschillende vakgebieden. En uiteraard ook via opleidingen.

Focus op kwaliteit

We dragen al 8 jaar het Qfor label, wonnen 3 keer de prijs voor Best Learning & Development Company tijdens de HR Excellence Awards en hebben tal van certificaten van beroepsverenigingen. We zijn ook erkend als opleidingsverstrekker door de Vlaamse overheid. Stuk voor stuk bewijzen dat u van ons kwaliteit krijgt. En toch zijn die prijzen en erkenningen niet wat wij het belangrijkst vinden. Wij worden warm van de 93% tevredenheid bij onze klanten. Want als meer dan 9 op de 10 mensen die bij ons een opleiding volgden, zeggen dat ze er veel sterker uitgekomen zijn, dan wil dat toch iets zeggen.

Lees hier de citaten uit het QFor auditrapport.

Opleidingen voor iedereen

Eenheidsworst heeft geen zin. Opleidingen werken alleen als ze geschikt zijn voor uw kennisniveau en voor de fase van uw carrière waarin u zich nu bevindt. Daarom geven we heel veel verschillende opleidingen, op uiteenlopende niveaus en in tal van kennisdomeinen: Finance, Tax & Accounting, Legal, Sales, Marketing & Bedrijfscommunicatie, Logistiek en inkoop, IT & Project- en procesmanagement, HR & Sociaal Recht, Veiligheid, milieu en kwaliteit, Business & People management, Secretariaat & Management support, en Professional Skills.

Méér dan training

Trainingen zijn niet altijd de meest geschikte leervorm om skills en competenties bij te brengen. Daarom durven we variëren: coaching, langlopende trajecten, games, webinars, ... Focus ligt op het resultaat, niet op de vorm. Precies daarom denken we ook graag strategisch met u mee. We adviseren u over uw opleidingsbeleid en uw didactische aanpak, zodat die helemaal in lijn liggen met uw visie en nog meer impact hebben op de kracht van uw mensen.

Eén doel: u sterker maken

Onze opleidingen willen u helpen om beter te worden. Een betere specialist, een betere beslissingsnemer, een betere leider, manager, zaakvoerder, marketeer, jurist, ... Zelfs een beter team. Dat doen we omdat we ervan overtuigd zijn dat sterke mensen sterke organisaties maken.

Partners en trainers

Natuurlijk hebben we niet alle kennis over uw vakgebied zelf in huis. Dat zou ook gek zijn: de meest waardevolle informatie komt van mensen en organisaties die met hun twee voeten in de praktijk van uw sector staan.

Daarom kiezen we voor een open samenwerkingsmodel en gaan we op zoek naar sterke partners die hun kennis, know-how en expertise injecteren in onze opleidingen:

Docenten en trainers

Kluwer Opleidingen heeft een krachtig netwerk van meer dan 750 freelance docenten, stuk voor stuk vakspecialisten.

 

Beroepsverenigingen en partners

De meeste beroepsverenigingen erkennen onze opleidingen en geven hun kennis en expertise vaak door in onze trainingen en studiedagen. Hier vindt u een overzicht van de beroepsverenigingen die onze opleidingen erkennen voor permanente vorming.

Daarnaast versterken we de kwaliteit van onze opleidingen door samenwerking met deze partners:

  • Vinçotte, consultancy en services over kwaliteit, veiligheid en milieu

  • Finplan, de Vereniging voor Financiële Planning
  • BZB, de Beroepsvereniging van Zelfstandige financiële bemiddelaars

  • Partena, Experten in Sociaal Recht en Payroll Services

  • ElaN Languages, taalpartner voor een intensieve taalcoaching na elke Kluwer opleiding 

  • Xylos, partner voor toegepaste softwaretrainingen

Team

Elk jaar meer dan 25.000 professionals in ruim 5.000 bedrijven opleiden, dat vraagt om een uit de kluiten gewassen organisatie. Die hebben we.
Op deze pagina kunnen we onmogelijk iedereen aan u voorstellen. Maar we kunnen wél uitleggen met wie u straks vermoedelijk het vaakst in contact komt:

  • Productmanagers: Voor elk vakgebied hebben we specialisten in huis. Zij tekenen ons opleidingsaanbod uit. Natuurlijk doen ze dat niet uit het niets. Ze volgen de actualiteit en de trends op de voet, samen met de redactieteams van Wolters Kluwer. Ze luisteren naar de noden van bedrijven en zitten samen met vakverenigingen en stuurgroepen van praktijkspecialisten.

  • Learning consultants: Dit zijn uw persoonlijke partners. Zij buigen zich over uw specifieke noden en vertalen uw strategie naar effectieve leerprojecten. Ze bouwen een concreet leerprogramma, kiezen de geschikste leervormen en stellen trainers voor die passen bij uw organisatie en uw bedrijfswaarden.

  • Trainers en docenten: Meer dan 750 experten die hun ervaring, kennis en inzichten stroomlijnen en verpakken in boeiende en in-de-praktijk-het-verschil-makende trainingen.


Zin in een job bij ons?

Kluwer Opleidingen groeit volop, en dus zijn we altijd op zoek naar getalenteerde professionals. Check zeker de vacatures om te kijken of er iets voor jou te vinden is. Voor welke vacature u ook gaat, één eigenschap is onmisbaar bij iedereen die hier wil werken: de drive om mensen sterker te maken.

Acties en promoties

Pluk de voordelen van onze lopende acties. Geregeld zetten we opleidingen in de kijker, of bieden we grote voordelen voor snelle inschrijvers. Het loont dus zeker de moeite om ons van dichtbij te volgen. Dat kan via onze nieuwsbrief, of op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Over Wolters Kluwer

Wolters Kluwer België is een kennisbedrijf dat deel uitmaakt van het internationale Wolters Kluwer concern. Via ons netwerk van auteurs, trainers en vakspecialisten slorpen we voortdurend informatie op over allerlei vakgebieden. En die sturen we dan weer de markt in, gebundeld op een manier die nuttig is voor professionals: via oplossingsgerichte software, e-tools, opleidingen, boeken en magazines voor professionals in verschillende vakgebieden (financieel, fiscaal, juridisch, overheid en management).

www.wolterskluwer.be: website van Wolters Kluwer in België
shop.wolterskluwer.be: webshop met alle publicaties, e-tools en software van Wolters Kluwer België
www.wolterskluwer.com : website van Wolters Kluwer wereldwijd