In maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) speelt het bepalen van de ‘CO2-footprint’ of ‘carbon footprint’ of de algemene ecologische voetafdruk van producten, materialen en activiteiten een belangrijke rol. Er bestaan meerdere tools om de deze effecten in kaart te brengen en de effectiviteit van alternatieven te evalueren. Ontdek er alles over tijdens dit webinar. Dirk Van den Broecke is expert op het vlak van energie, de ecologische voetafdruk en de Bilan Carbone methode voor de berekening van broeikasgas-uitstoot.

Hoe werkt het?

De presentatie loopt van 12.30 tot 13.30 uur. Een aantal dagen voor aanvang ontvangt u vanuit het Webex-platform een link waarmee u vanaf 12 uur kunt inloggen. U kunt tijdens de presentatie vragen stellen aan de spreker.

Dit webinar is gratis voor senTRAL-abonnees. Om als senTRAL-abonnee gratis deel te nemen dient u in te schrijven via de webinar pagina op senTRAL.

Met bijscholingsattest voor de preventieadviseur of milieucoördinator

Na afloop van het webinar kunt u enkele testvragen beantwoorden waarmee u een bijscholingsattest voor de preventieadviseur of de milieucoördinator kunt krijgen.

Inbegrepen in het Sentral abonnement

Dit webinar is inbegrepen in het SenTRAL abonnement. SenTRAL abonnees krijgen twee weken voor de startdatum van elk webinars een link via email. Om gratis deel te nemen volstaat het om via die link in te schrijven. 

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar live bekijken, het is echter ook mogelijk de opname tot 2 maand na het webinar te (her)bekijken.

Accreditatie:
  • DOM Permanente Vorming Milieucoördinatoren conform art. 4.1.9.1.2 van Vlarem, 1 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data