Verhoog uw EQ in 2 dagen!

 • Weet u wat emotionele intelligentie u kan bijbrengen in uw professionele praktijk?
 • Weet u hoe u uw empathisch vermogen kunt verhogen?
 • Weet u hoe NLP u hierin kan helpen?

Dankzij het boek van Daniel Goleman kwam de term Emotionele Intelligentie in de belangstelling. Emotionele intelligentie omvat kennis van de eigen emoties, het reguleren van emoties, zelfmotivatie, het onderkennen van andermans emoties en het omgaan met relaties.

NLP (Neuro Linguistisch Programmeren: grondleggers John Grinder en Richard Bandler) onderzoekt en modelleert de structuur van uw communicatie. Het reikt een aantal modellen aan om uw EQ verder te ontwikkelen en uit te breiden.

Dankzij deze training leert u in 2 dagen:

 • uw emoties beter te beheren
 • werken met doelstellingen
 • uw communicatie aan te passen aan anderen

Pluspunten

We werken in deze training zeer praktijkgericht: eerst ervaart u in een oefening waar het om draait. Van daaruit worden modellen toegelicht en expliciet gemaakt. Een zeer levendige en praktische werkwijze, die u toelaat de opgedane kennis onmiddellijk toe te passen in de praktijk.

Bestemd voor

Elke professional die emotioneel intelligenter wil handelen in zijn/haar dagelijkse professionele praktijk:

 • managers
 • leidinggevenden
 • staf- en lijnmedewerkers
 • administratieve medewerkers
 • managementassistants
"

Deze training beantwoordde meer dan aan mijn verwachtingen! Het werd zeer praktisch gedoceerd en we kregen massa's bruikbare tips.

"
Pascale Feys, secretaris, Sociaal Huis Koksijde
"

Een topopleiding: zeer goede interactie en afwisseling theorie en toepassing/oefening. De docente geeft ook aan elkeen de nodige aandacht. Ik heb zelden een opleiding gehad waar je aandacht ten volle vastgehouden wordt van aanvang tot einde sessie!

"
Hilde Vandentempel, medewerker BP&O, DHL global forwarding
"

De opleiding was voor mij een echte eye-opener! Zowel persoonlijk inzichten als tools om naar een betere communicatie te werken zowel op professioneel als in prive-omgeving. Het enthousiasme en de kennis van de docent is heel aanstekelijk. Haar ervaring maakt dat de cursus wordt afgestemd op de deelnemers, wat het tot een op-maat-gemaakte cursus maakt.

"
Ann Pot, management assistant, IRMM Instituut voor Referentiematerialen & -metingen
"

Meer mensen zouden deze opleiding moeten volgen, niet alleen om zich bewust te worden wat ze echt willen maar ook om te begrijpen wat de medemens wil.

"
Anne Vanmaele, management assistant, BNP Paribas Fortis
"

Je wordt ondergedompeld in een NLP-bad waar je alleen maar rijker en rijper uit kan komen ... met een bagage die je levenslang professioneel én privé verder op weg helpt!

"
Karen Leys, officemanager, OneToWin

Programma

Wat is NLP en wat is Emotionele Intelligentie?

Omgaan met uw eigen emoties

Kennis van uw emoties en het reguleren ervan zijn 2 essentiële elementen van emotionele intelligentie.

Krijg meer controle over uw emoties en laat ze u helpen (de werking van emoties en statemanagement).

Omgaan met taken

Het succesvol uitvoeren van een plan, een project of een taak begint bij zelfmotivatie en het helder maken van de doelstelling.

Omgaan met anderen

Interpersoonlijke vaardigheden vormen het laatste luik van emotionele intelligentie.

Net als computers zijn mensen niet altijd 'compatibel'. Maar daaraan kan gewerkt worden! Breng standpunten samen en kom tot harmonieuze relaties (het model van de waarnemingsposities voor conflicthantering), aangevuld met inzichten over het stellen van goede vragen. Pas uw taal aan en sluit aan bij de voorkeur van uw gesprekspartner.

Docent(en)

cr-00004946
Emilie Depuydt

Emilie Depuydt is internationaal gecertificeerd NLP-trainer. Ze werkt als communicatietrainer en personal coach. Emilie heeft heel wat ervaring met NLP in een businesscontext, zowel in commerciële context als in het werken met mensen. Ze is zelf opgeleid door Anné Linden (één van de grondleggers van NLP) en onderhoudt ook nu nog nauw contact met Anné. Emilie gaat terug naar de basics van NLP, in tegenstelling tot veel NLP-opleidingen die 'vervormd' zijn door eigen interpretaties en visies van trainers. Haar achtergrond als natuurgeneeskundige, gecombineerd met haar commerciële werk uit het verleden, zorgen ervoor dat Emilie een goede balans vindt tussen een no-nonsenseaanpak en het geloof in de kracht van ieder individu. In haar trainingen komt dit terug in het durven invloed hebben op een ander vanuit een win-winsituatie met veel respect voor ieder individu en zijn omgeving.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 506 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

Als deelnemer ontvangt u een gratis exemplaar van het boek '7 lessen in emotionele intelligentie' van Patrick Merlevede en Rudy Vandamme. Dit boek is een ideale aanvulling op uw cursusdocumentatie.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data