Ervaart u soms dat uw gesprekspartner uw boodschap anders begreep dan u hem bedoelde?

Of dat sommige medewerkers of managers automatisch aandacht krijgen als ze de vergaderruimte binnenkomen en anderen niet?

Of dat uw instemmend knikken niet op dezelfde manier overkomt als het knikken van uw collega?

Tijd om uw lichaamstaal onder de loep te nemen!

Tijdens de tweedaagse training 'Lichaamstaal: communiceer krachtiger' ontdekt u:

 • hoe niet-verbale signalen (zoals lichaamshouding, stem, innovatie, mimiek, ...) een aanzienlijke impact hebben op uw communicatie.
 • hoe u via deze signalen de kracht van uw eigen lichaamstaal verder ontwikkelt.
 • hoe u bewust kunt omgaan met uw persoonlijke communicatiepatronen.

De sterkte van deze opleiding? Een stukje theorie, maar vooral veel praktijk. Met een trainer die meer coach is dan docent en die uw eigen niet-verbale signalen aangrijpt om lichaamstaal te herkennen en te sturen. Het resultaat? Een verhoogde alertheid, assertiviteit en zelfvertrouwen.

Deze training maakt u bewust van het effect van uw lichaamstaal.

Na deze training:

 • is uw communicatie krachtiger dankzij een gericht gebruik van uw stem, mimiek en gebaren.
 • is uw communicatie beter afgestemd op uw gesprekspartner waardoor gesprekken vlotter verlopen.
 • pikt u signalen sneller op vanuit de groep, bijvoorbeeld in vergaderingen en presentaties.
 • bent u in staat vastgelopen situaties te deblokkeren door te spelen met uw positionering.
 • stapt u ontspannen en met meer zelfvertrouwen naar onderhandelingen en verkoopsgesprekken en haalt gemakkelijker uw slag thuis.

Uw resultaten

 • Uw boodschappen zijn krachtiger dankzij een gericht gebruik van uw stem, mimiek en gebaren.
 • Uw communicatie is beter afgestemd op uw gesprekspartner en uw gesprekken verlopen gemakkelijker.
 • U pikt vlugger signalen op vanuit de groep, bijvoorbeeld in vergaderingen en presentaties. U merkt het sneller als de aandacht van uw toehoorders verslapt en speelt er onmiddellijk op in.
 • U bent in staat vastgelopen situaties te deblokkeren door te spelen met uw positionering.
 • U stapt ontspannen en met meer zelfvertrouwen naar onderhandelingen en verkoopsgesprekken en haalt gemakkelijker uw slag thuis.

Bestemd voor

Deze training is een must voor elke professional die zijn of haar persoonlijke communicatie wil versterken. Van directielid tot salesprofessional, van adviseur tot communicatieprofessional …

"

Zeer praktijkgerichte cursus. Je moet als cursist actief deelnemen. De inhoud is bruikbaar voor vele functies binnen verschillende bedrijven. Het is een bewustwordingsproces bij je zelf over je eigen lichaamstaal!

"
Kirsten Van Wauwe, maatschappelijk assistente, Provinciebestuur Antwerpen
"

Zeer praktijk gericht. Een echte aanrader.

"
Tom Pintelon, IT Support Coordinator, Telenet
"

De opleiding was verrassend, verhelderend en zeer actief. Sterk is dat de opleiding geen interpretatiewoordenboek is maar veel meer de focus legt over je eigen lichaam en de impact ervan bij het communiceren. Ik werd me ervan bewust dat het belangrijk is om je lichaam te kennen en te kunnen observeren. Ik kwam erachter dat de drager van de boodschap, mijn lichaam, communicatief ongelooflijk krachtig is en meer doorweegt dan de inhoud. Die bewustmaking maakt dat ik in de toekomst ook bewuster aandacht zal hebben voor lichaamstaal bij elke communicatie.

"
David Vandezande, teamleader, Kluwer Software Hasselt
"

Het is ongelooflijk hoe de kennis die je al tijdens de eerste dag opdoet, onmiddellijk wordt omgezet in de praktijk. Tijdens de tweede dag krijg je praktische tips mee om bepaalde blokkades die je al je hele leven meezeult eindelijk te doorbreken. Dit aan de hand van 'rollenspelen' die je absoluut niet aanvoelt als een rollenspel. De docente geeft je een vertrouwd gevoel waardoor je perfect jezelf kan zijn. Een aanrader!

"
Lieve Gobbaert, verantwoordelijke personeelsdienst, Ivarem
"

Met deze tweedaagse training kun je zowel in het dagelijks leven als op het werkveld direct mee aan de slag. De lesgever geeft bezielend en enthousiast les. Zij geeft zeer gerichte tips en met een persoonlijke touch die je bijblijft! Top! Pluspunten: sterke praktische bruikbaarheid en prima coaching van de lesgever.

"
Bart Tirez, manager zorg- en dienstverlening, Familiehulp

Programma

FACE - From Awareness of Communication to Enhancement

Dankzij de FACE-methodiek ontdekt u de kracht van niet-verbale communicatie. Met uw eigen lichaamstaal als uitgangspunt doorloopt u volgende stappen:

1. Awareness

U ontdekt alle aspecten van lichaamstaal. Via feedback tijdens de training leert u hoe uw eigen niet-verbale communicatie een impact heeft op uw communicatie met andere personen.

2. Integration

Onder begeleiding van de trainer gaat u op zoek naar de manier waarop anderen op uw niet-verbale signalen reageren en hoever u zelf in het bewust gebruik van uw lichaamssignalen durft te gaan.

3. Enhancement

U oefent de leerstof van de training in via gerichte en uitdagende oefeningen.

Deze opleiding bestaat uit 2 dagen:

 • Tijdens dag 1 maakt u kennis met de grammatica van de lichaamstaal en u neemt uw eigen niet-verbale signalen onder de loep (Awareness).
 • Daarna krijgt u een week de tijd om te observeren en te experimenteren (Integration).
 • Op dag 2 gaat u heel concreet aan de slag met cases en voorbeelden uit uw eigen praktijk en werkt zo aan de verbetering van het gebruik van uw lichaamstaal (Enhancement).

Docent(en)

Jeroen Naudts

Jeroen Naudts is zelfstandig adviseur strategische communicatie. Hij begeleidt organisaties op vlak van interne en externe communicatie. In zijn advies en analyse staat altijd de mens centraal. Hiervoor kan hij rekenen op meer dan 15 jaar praktijkervaring bij o.a. provincie Antwerpen, SD Worx en Publiek Centraal. Daarnaast is hij onderzoeker en lector aan de opleiding communicatiemanagement van de Arteveldehogeschool (Gent). Daarbij ligt de focus van zijn onderzoek op digitale media en strategie.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 506 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data