DBFM en de levenscyclus van een project

In plaats van klassieke aanbestedingen kiezen de overheden meer en meer voor een DBFM-overeenkomst. U kent de termen 'levenscyclus' en de zogenaamde 'DBFM-projecten'. Maar weet u wat dit precies inhoudt?

Tijdens deze training krijgt u een overzichtelijk beeld van alle aspecten van een DBFM-contract en komt u het ideale contract voor uw project op het spoor.

DBFM: alle aspecten geanalyseerd

Uit de diverse overeenkomsten, die door de overheid in de markt geplaatst worden, kan een aantal vaste onderwerpen afgeleid worden. Tijdens deze opleiding neemt u deze vaste DBFM-onderwerpen onder de loep.

Specialisten met een jarenlange ervaring loodsen u door alle DBFM-facetten: de voorbereiding, onderhandelingen, outputspecificaties, vergoedingsmechanismen, juridische aspecten, risico's en hun financierbaarheid.

DBFM: een blik op de praktijk

U overloopt de verschillende stappen die in de praktijk worden gezet en ontdekt struikelblokken en kritische succesfactoren. Dankzij een actueel voorbeeld weet u na deze opleiding niet alleen wát, maar ook hoe u dat moet doen.

Bestemd voor

  • dienstverleners
  • consultants
  • financieel adviseurs
  • juridisch adviseurs
  • verantwoordelijken in een overheid, Vlaamse openbare instelling, ziekenhuis of onderwijsinstelling
  • commercieel verantwoordelijken, business developers van private ondernemingen die samenwerken met overheidsinstellingen.
"

Geeft een goed beeld van de mogelijkheden en valkuilen van DBFM omdat verschillende invalshoeken belicht worden.

"
Tom Wustenberghs, algemeen directeur, Pontes
"

Sterk punt: alle sprekers hebben elk hun eigen expertise. Deze sprekers wisselen elkaar goed af.

"
Saar Hoskens, projectleider, Serviceflats Invest
"

Masterclass op masterniveau. Een perfecte uitleg met interactieve medewerking bracht ons de gewenste informatie.

"
Luc Van Roie, administratief hoofdmedewerker, Gemeentebestuur Hulshout
"

De opleiding geeft een goed gestructureerd zicht op DBFM-contracten voor wie nog niet helemaal vertrouwd is met deze procedure en vorm van contract. Voor wie vanuit professioneel oogpunt te maken heeft met onderhandelingen of opmaak van dergelijke contracten geeft de opleiding een uitstekende basis waarop 'gebouwd' kan worden.

"
Bart Van Zele, afdelingshoofd grondgebiedzaken, Stadsbestuur Mortsel

Praktische informatie

Prijs: 806 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

Klik hier voor een volledig overzicht van onze opleidingen overheidsopdrachten.

Documentatie:

Als deelnemer aan deze opleiding ontvangt u een gratis exemplaar van het DBFM-handboek van het Vlaams Kenniscentrum PPS. Dit handboek helpt u na de opleiding bij de verdere uitdieping van uw DBFM-contract.

Accreditatie:
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 6 punten (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

40 % korting voor overheid, onderwijs, gezondheidszorg en welzijnsorganisatie.

Partner

Inschrijven

Data