Overheidsopdrachten in de zorgsector: een onderschat vak

De aankoopfunctie speelt een cruciale rol bij het garanderen van de financiële gezondheid van het ziekenhuis. Het is dan ook een absolute must om deze aankoopfunctie binnen de zorgsector verder te professionaliseren. Naast de voor de hand liggende kostenbesparing is het essentieel om op een duurzame, transparante en professionele manier aan te kopen. Maar is er in uw ziekenhuis voor elk domein een degelijk aankooptraject uitgevoerd in samenwerking met de interne klant en aankoper?

De toekomst is aan de 'nieuwe openbare aankoper'

Er worden van u als ziekenhuisaankoper nieuwe skills verwacht. Want los van de sectoreigen uitdagingen en de complexe overheidsopdrachten-problematiek, moet de ziekenhuisaankoper professioneel onderhandelen met de doorwinterde leveranciers. Onderhandelen, doorzien van slinkse verkooptechnieken, verbale en non-verbale communicatietechnieken, … behoren dan ook tot het arsenaal van de professionele ziekenhuisinkoper.

Deze opleiding is er specifiek op gericht om u met deze technieken en vaardigheden vertrouwd te maken.

Bestemd voor

  • aankopers
  • juristen
  • advocaten
  • administratief directeuren
  • financieel directeuren

werkzaam in of met de zorgsector

Programma

A. Voormiddag: Inzicht in de nieuwe uitdagingen

  • Te respecteren procedures van een duurzame overheidsopdracht
  • e-Invoicing
  • e-Tendering
  • Nieuwe wetgeving – voor zover die al gekend is

B. Namiddag: Inzicht in complexe onderhandelingsprocessen

U leert niet alleen de algemene principes van het onderhandelen, maar staat vooral stil bij de voorbereiding en de tactiek van een goed inkoopgesprek. Of u nu commodities aankoopt of complexe medische apparatuur, als ziekenhuisinkoper heb u de touwtjes in handen. U beslist, niet uw leverancier!

Docent(en)

Anja Palmaerts

Anja Palmaerts, geaccrediteerde trainer e-Procurement, Palmaerts Anja

Praktische informatie

Prijs: 415 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Andere Modules

Inschrijven

Data