De huidige maatschappelijke en technologische evoluties nopen tot innovatieve oplossingen, zo ook in het aanbestedingsrecht. In de praktijk blijkt het evenwel geen sinecure om innovatieve werken of diensten aan te kopen. Toch bevat de overheidsopdrachtenwetgeving hiervoor een interessante oplossing, met name het innovatiepartnerschap.

Het innovatiepartnerschap betreft een aanbestedingsprocedure waarin het ontwikkelen van innovatieve oplossingen in éénzelfde procedure wordt gecombineerd met de daadwerkelijke inkoop ervan. Hierdoor wordt er een einde gemaakt aan de verplichting om afzonderlijke opdrachten uit te schrijven voor onderzoek en ontwikkeling enerzijds en de aankoop van het product dat hieruit voortvloeit anderzijds. Dergelijke werkwijze brengt heel wat voordelen met zich mee in de praktijk:

  • De innovatieve marktspelers kunnen immers rekenen op een vaststaande return on investment, hetgeen het commercialiseren van innovatieve werken stimuleert;
  • De (publieke) opdrachtgevers kunnen daarnaast gerichter en flexibeler inspelen op de hedendaagse maatschappelijke vraagstukken en technologische ontwikkelingen (men denke hierbij bv. aan AI, smart contracts, infratech,…).

Wenst u bijgevolg als innovatieve marktspeler dan wel als aanbestedende overheid een competitief voordeel te verwerven door op efficiënte en duurzame wijze innovatieve aanbestedingen te bewerkstelligen? Dan is dit praktijkgericht seminarie zeker iets voor u. 

 

Bestemd voor

  • advocaten
  • bedrijfsjuristen
  • magistraten

Docent(en)

Sarah Moens

Sarah Moens is Lead Lawyer in het Litigation & Regulatory departement van DLA Piper UK LLP (Brussel), en is gespecialiseerd in het administratieve recht in de brede zin, met een focus op het aanbestedingsrecht.

Zij adviseert zowel publieke als private actoren met betrekking tot alle stadia van de overheidsopdrachtenprocedure en staat cliënten bij voor de Raad van State, het Grondwettelijk Hof en de burgerlijke rechtbanken.

Verder heeft zij een passie voor drones- en ruimtevaartrecht. Ze is board member van het European Centre for Space Law en geeft gastcolleges aan universiteit in binnen- en buitenland. Verder spreekt ze regelmatig op conferenties en studiedagen.

Lees meer
Andi Zrza

Andi Zrza studeerde af als Master of Laws aan de Universiteit Gent (2017) en behaalde vervolgens een bijkomende Master in General Management aan Vlerick Business School (2018).

Thans is hij als advocaat werkzaam in het Litigation & Regulatory departement van DLA Piper UK LLP (Brussel), alwaar hij zich voornamelijk toelegt op verschillende domeinen van het commercieel- en publiek economisch recht, met een focus op het aanbestedingsrecht.

Sinds september 2019 is hij ook academisch actief als praktijkassistent aan de KU Leuven, waar hij is verbonden aan het Instituut voor Gerechtelijk Recht.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar enkel live bekijken.

Accreditatie:
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 2 punten
  • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 2 punten (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data

Bespaar met Webinar Unlimited

Oneindig kijken en bijleren, waar en wanneer u wilt. Een persoonlijk abonnement waarmee u zo veel live of on demand webinars kunt volgen als u maar wilt. En dit gedurende een 365 dagen, voor slechts 600 euro per jaar. 

Ontdek het abonnement