De nieuwe wetgeving overheidsopdrachten heeft een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd aan de regels inzake het prijsonderzoek en de prijsbevraging.  

Het  detecteren  en sanctioneren van abnormale prijzen door de aanbesteder is één van de hoekstenen van de gunningsprocedure.  

Een zeer groot deel van de geschillen voor de Raad van State hebben betrekking op de beslissingen van de aanbesteders omtrent abnormale prijzen.  

Het is dus hoog tijd voor een update omtrent dit thema aan de hand van de meest recente rechtspraak van de Raad van State. 

Daarnaast bemoeit ook de stakingsrechter zich meer en meer met abnormale prijzen, en ook die recente en belangrijke evolutie verdient aandacht.       

Programma

  • Rechtspraakanalyse: recente uitspraken Raad van State
  • Recente en belangrijke evolutie: rol van de stakingsrechter

Docent(en)

Peter Teerlinck

Advocaat De Bandt Advocaten

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar enkel live bekijken.

Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 1,5 uren
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 2 uren
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 2 uren
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 2 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Deze webinar maakt deel uit van onze Webinardays. In totaal kan u een keuze maken uit 6 webinars. Voor een tweede webinar betaalt u 99€, vanaf een derde webinar bedraagt de prijs 75€ per extra webinar.

Inschrijven

Data