Vandaag de dag leven we meer en meer samen met buren. We wonen steeds dichter op mekaar. Burenrelaties worden intenser en meer divers. Het is dus noodzakelijk dat burenrelaties op een duidelijke manier worden geregeld, wat geschillen of burenhinder moet voorkomen.

De doctrine vindt haar oorsprong in de Cassatiearresten.Maar bij de hervorming van het goederenrecht krijgen burenrelaties een prominente plek. De Wet tot hervorming van het goederenrecht is zopas in het parlement goedgekeurd. In deze wet is een afzonderlijke titel over burenrelaties opgenomen, waarin de regels over burenhinder, de gemene afsluiting en de erfdienstbaarheden zijn opgenomen en worden vereenvoudigd.

Tijdens dit webinar zal de spreker de impact van het nieuw goederenrecht bij burenhinder behandelen en daarnaast zal hij tevens een aantal praktische cases toelichten.

Bestemd voor

  • advocaten
  • bedrijfsjuristen
  • magistraten

 

Programma

(Programma in voorbereiding)

Docent(en)

Bart Van Baeveghem

Bart Van Baeveghem is advocaat-vennoot in het kantoor Suy & Van Baeveghem - De Boeck.

Als advocaat is hij gespecialiseerd in vastgoedrecht in de ruime zin. Horen daarbij: contractenrecht (koop- huur-vastgoedmakelaarsovereenkomsten), maar ook stedenbouwrecht en zakenrecht (o.a. problematieken van erfdienstbaarheden).

Hij is deeltijds verbonden aan de Rechtsfaculteit van de Universiteit Gent als (praktijk)assistent goederenrecht (sinds 2003), en publiceert in diverse juridische tijdschriften, voornamelijk met betrekking tot contracten van vastgoedbemiddeling.

Daarnaast is hij co-auteur van diverse juridische uitgaven, waaronder het geannoteerd Burgerlijk Wetboek van Die Keure en de Uitgave Wet en Duiding Huur (Larcier) en Wet en Duiding Erfdienstbaarheden (Larcier), en een regelmatige spreker op diverse juridische lezingen en studiedagen (o.a. voor CIB-Vlaanderen, VIVO, ESCALA) en docent in de opleiding Vastgoedmakelaar bij Opleidingscentrum Syntra Asse.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met kmo-portefeuille. U kan dit on demand webinar tot 2 maand na aankoop bekijken.

Accreditatie:
  • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 2 punten
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 2 punten
  • BIV Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, 2 uren
  • IGO Instituut voor Gerechtelijke Opleiding, 2 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data