Leren, inspireren en netwerken

Elke dag opnieuw staat u als paralegal voor diverse uitdagingen. Op de Paralegal Day maakt u kennis met inzichten en tips op maat van de paralegal. U verdiept zich in thema's die dicht aanleunen bij uw dagdagelijkse praktijk, u leert verschillende visies op uw functie kennen en legt interessante contacten voor de toekomst.

Waarom u als paralegal dit event niet mag missen?

  • Laat u inspireren door onze topsprekers
  • Stel uw eigen programma samen: 3 inspirerende, inhoudelijke sessies in de voormiddag; keuze uit 4 praktische workshops in de namiddag
  • Ontdek een mix van professionele vaardigheden en thema’s op uw maat
  • Leer van praktijkvoorbeelden en best practices
  • Breid uw netwerk uit en deel uw kennis met collega’s

Programma

08:30 - 09:00
Onthaal met koffie
09:00 - 09:50

Nieuw vennootschapsrecht: praktische implicaties

Bart Bellen en Breth Hermans
09:50 - 10:40

Praktische introductie tot Legal Tech

Daan Vansimpsen
10:45 - 11:00
Netwerk- en koffiepauze
11:05 - 12:05

Optimaliseer uw werkorganisatie en opzoekwerk dankzij digitale tools

Sophie Loontiens
12:05 - 13:05
Walking lunch
13:05 - 14:35

Beter communiceren met Insights

Chris Markens

Legal writing

Gonnie Put
14:35 - 14:55
Netwerk- en koffiepauze
14:55 - 16:25

Top skills voor onboarding

Nele Belmans

Arbitrage en de rol van de paralegal

Guy Schepers
16:25 - 17:00

Netwerkdrink

Waarom is de Paralegal Day een must?

Paralegals hebben een snel evoluerend beroep en staan voor interessante digitale uitdagingen. Deelnemers en sprekers benadrukken het belang van een Paralegal Day. Ontdek hun argumenten in deze video.

Wat uw collega-paralegals ervan vonden

"

Het is erg interessant en leerrijk om collega's paralegal te ontmoeten en praktijkervaringen uit te wisselen. Ook de ruime waaier van thema's die aan bod komen, zorgen ervoor dat er voor elk wat wils is en geven een aanzet om bepaalde onderwerpen verder uit te diepen.

"
Saskia De Jonghe , Trainee Paralegal , Engie (ex. GDF SUEZ)
"

Net zoals vorig jaar, boeiende onderwerpen en sprekers. Leuk dat je de kans krijgt om ervaringen met andere paralegals te delen.

"
Laure Vijfeyken , Paralegal , Delhaize Group (Belgium)
"

Het is altijd interessant om kennis te maken met nieuwe mensen uit andere sectoren met een gelijkaardig takenpakket dat tegelijkertijd toch uiteenlopend blijkt te zijn.

"
Sara Aelbrecht , Assistente Juridische Dienst , Total Belgium

Docent(en)

d_03947
Sophie Loontiens

Sophie Loontiens werkte zelf in de privé sector als o.a. international sales en kwaliteitsverantwoordelijke alvorens de stap te zetten naar trainer in alles wat met efficiëntie te maken heeft. Wilt u een boek kunnen lezen in een uur? Uw mailbox leren beheersen of iedere dag tijd winnen met tips en tricks en online tools? Dan bent u bij haar aan het juiste adres. Het gaat er niet altijd om harder te werken, gewoon slimmer.

Lees meer
d_03987
Nele Belmans

Nele Belmans beschikt over een ruime ervaring binnen hr-management, training en coaching. Naast handelsingenieur, is ze gecertifieerd coach en master NLP. Gepassioneerd door bewustzijnsontplooiing en groei van het individu bouwde ze expertise op in topics als hr, communicatie, personal development, coaching, NLP, time & stress management, leadership, wellbeing, … Haar stijl en aanpak kenmerken zich door een goede balans tussen serieus zijn en ruimte voor een lach, direct en eerlijk, resultaatgericht, dynamisch, begripvol, open, menselijk en diepgaand. Nele noemt zichzelf een explorer & meaning seeker: kwaliteiten die ze graag inzet om haar trainingen levendig en betekenisvol te houden. Een grote inspiratiebron hierin was haar 15 maanden durende reis als solo backpacker.

Lees meer
d_03616
Bart Bellen

Bart Bellen is een vennoot van contrast. Hij is gespecialiseerd in het vennootschapsrecht en adviseert over ondernemingsrecht in het algemeen. Bart Bellen vertegenwoordigt binnenlandse en internationale bedrijven bij corporate en commerciële transacties en geschillen. Hij behandelt grensoverschrijdende M&A transacties, multi-jurisdictionele bedrijfsherstructureringen en geschillen.

Lees meer
d_03960
Chris Markens

Chris heeft ruime ervaring opgedaan in een multinational voordat hij besloot als zelfstandige aan de slag te gaan. Zijn passie is mensen doen groeien door het potentieel te ontwikkelen dat in iedereen zit. Enerzijds werkt Chris als coach en is gecertificeerd door de International Coach Federation. Anderzijds draagt Chris zijn kennis en ervaring over in opleidingen en workshops. Hij is thuis in een waaier van thema’s zoals Leiderschap, Communicatie, Change en Project Management en is een enthousiaste Insights Discovery practitioner. Zijn stijl een aanpak kenmerken zich door het betrekken van de deelnemers op een interactieve manier, het uitdagen om uit de comfortzone te stappen en een pragmatische aanpak.

Lees meer
d_04171
Daan Vansimpsen

Daan Vansimpsen is mede-oprichter van het Gentse legal tech & design agency Ethel en actief als innovatie consultant. Na het behalen van masters in de rechten (KUL), het notariaat (KUL), alsook in innovatie management en entrepreneurship (Vlerick), ging Daan aan de slag als management consultant in de financiële sector. Daan is een creatief denker met een passie voor ondernemen. Na ervaringen in fintech en insurtech stortte Daan zich vol overgave op de boeiende wereld van legal tech. Als Chief Innovation bij Ethel kent Daan als geen ander alle ins en outs van de legal technology en design branche.

Lees meer
d_04198
Guy Schepers

master in de rechten, advocaat op rust

45 jaar gepokt en gemazeld in de wereld van recht en onrecht

actief in Vlaanderen en Nederland als professioneel arbiter met meer dan 550 afgehandelde dossiers in samenwerking met Het Scheidsgerecht, Cepani, Instituut voor Arbitrage, Voba, Center for Dispute Resolutions, Dutch Arbitration Association, Raad van Arbitrage voor de Bouw, Nederlands Arbitrage Instituut

pionier in snelrecht door oplossingsgerichte arbitrage met een cluster van 50 professionals als volwaarding alternatief van de rechtbanken

congresvoorzitter en moderator van (online) seminaries en innovatieworkshops in relatie met vooraanstaande juridische en financiële specialisten

praktijklector nationaal en internationaal ondernemingsrecht

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 600 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.

Maak gebruik van onze teamkorting en breng jouw collega's mee: 20 % korting voor de tweede persoon, 30 % voor de derde, 40 % voor de vierde. Vanaf de vijfde collega betaal je maar de helft!

Partner(s)

Inschrijven

Data

Nieuws

7 skills die elke paralegal moet bezitten

Of je als paralegal nu een bedrijfsjurist, advocaat of notaris assisteert, je job vraagt vandaag veel verantwoordelijkheidszin en flexibiliteit. Maar welke skills worden in de toekomst verwacht van de paralegal? Wil je het hoofd kunnen bieden aan de uitdagingen van de toekomst, dan zijn deze zeven skills een must!

Enkele sfeerbeelden

We zagen gepassioneerde paralegals die zich elke dag 110 % inzetten. Diezelfde inzet toonden ze op de Paralegal Day 2018: passie, inzicht en vooral ook veel plezier.