Artificiële intelligentie in de juridische sector: meer evolutie dan revolutie

Artificial Intelligence is enkele jaren geleden begonnen met een opmars in de advocatuur door de introductie van AI-powered oplossingen zoals geavanceerde zoekopdrachten op trefwoorden, documentanalyse, routinematige taakautomatisering en een hoge mate van nauwkeurige voorspellende analyses. Deze trend groeit snel vanwege de succesvolle resultaten en transformeert hiermee het juridisch werk over de hele wereld.

Volgens Deloitte zullen tegen 2036 meer dan 100.000 juridische rollen geautomatiseerd zijn. Zij melden dat advocatenkantoren in 2020 geconfronteerd zullen worden met een 'kantelpunt' in een nieuwe talentstrategie. Nu is het tijd voor alle advocatenkantoren om te starten met het ontwikkelen van interne AI-projecten. Er zijn veel mensen die geloven dat Artifical Intelligence (AI) de sleutel is tot het transformeren van de advocatuur.

Juridische bedrijven die AI toepassingen implementeren zullen profiteren van verbeterde nauwkeurigheid, tijdbesparing en risicoreductie, waardoor ze hun financiële winst kunnen maximaliseren.

Doelstellingen

 • Hebt u zich ooit afgevraagd hoe u uw juridisch beroep kunt innoveren door gebruik te maken van de kracht van datagestuurde systemen?
 • Zal AI in staat zijn om nauwkeurige antwoorden te geven op zeer complexe vragen, bijvoorbeeld de kans om een zaak te winnen?
 • Hebt u inspiratie nodig om met AI aan de slag te gaan in uw organisatie of afdeling?

Wij hebben alvast een boeiend 1-daags programma voor u klaarliggen. Tijdens deze opleiding kijkt u verder dan de misvattingen en leert u de potentiële voordelen van AI voor uw bedrijf verkennen.

Pluspunten

 • Verhoog uw concurrentievoordeel: speel beter en sneller in op uw klantvraag en -gedrag. U weet welke strategische keuzes u moet maken.
 • Tijdens de opleiding werkt u zowel strategisch als praktisch uw eigen use case uit. Ga onmiddellijk in uw eigen organisatie aan de slag met het implementatieplan.
 • Deze opleiding wordt gegeven door échte AI experts die u helpen om verder te kijken dan de mythes en misvattingen die er bestaan rond AI. Onlangs heeft Omina Technologies de award voor AI persoonlijkheid op de Data Innovation Summit in ontvangst mogen nemen. Kortom, u krijgt expertise van de bovenste plank!

Bestemd voor

U bent een decision maker, aandeelhouder of een medewerker in een advocatenkantoor die wil begrijpen wat de voordelen en mogelijkheden van Artificial Intelligence (AI) zijn in de juridische sector.

Voorkennis: voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis vereist.

Programma

 • Welkom & introductie
 • Geschiedenis van Artificial Intelligence (AI) en de gerealiseerde toepassingen in de juridische sector
 • Basisconcepten van Artificial Intelligence (AI) & Machine Learning (ML)
 • Case
 • Voetafdruk van Artificial Intelligence (AI) in de juridische sector
 • Governance - Privacy - Juridische implicaties
 • Benchmarking in de juridische sector AI-benchmarking
 • Roadmap voor implementatie in uw organisatie
 • Wrap up & QA

Gelieve te noteren dat deze opleiding in het Engels zal gegeven worden.

Docent(en)

d_04167
Wouter Van den Broeck

Wouter heeft een multidisciplinaire achtergrond met o.a. Artificial Intelligence, datavisualisatie en architectuur. Hij werkte in verschillende internationale onderzoeks- en innovatiecontexten, met name op het gebied van geavanceerde softwaretools en gebruikersinterfaces om datagestuurd onderzoek en innovaties te vergemakkelijken. Wouter is in het bijzonder geïnteresseerd in hybride AI die tot doel heeft de sterke punten van symbolische en subsymbolische AI te combineren om zo hun respectievelijke beperkingen te overwinnen. Momenteel leidt hij de onderzoeksinspanningen bij Omina Technologies.

Lees meer
d_04168
Hassaan Baig

Hassaans achtergrond varieert van hardware Intelligence (robotica en Internet of things) tot Software Intelligence (Artificiële Intelligentie en Machine Learning). Hij behaalde zijn master in Artificiële Intelligentie aan de KU Leuven, wat hem in staat stelde om te werken met de modernste technologieën en ervaring op te doen op het gebied van Data Science, Computer Vision, Intelligente Machines, biologische prothesen en hersencomputerinterfacing. Vorig jaar werkte hij als Machine Learning Engineer bij Omina Technologies waar hij voornamelijk met klanten werkte aan zakelijke projecten en aan het metalearning-gedreven Omina Core Product.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 806 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

Gelieve te noteren dat deze opleiding in het Engels zal worden gegeven.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Partner

Inschrijven

Data