Boost uw Excelkennis in 1 dag!

 • U bent beginnend, ad hoc of frequent Excel gebruiker?
 • Verliest u soms kostbare tijd met het zoeken naar de optimale oplossing voor uw Excel-probleem of vraag?
 • Roept u vaak de hulp in van een collega?
 • Of gaat u na die zoveelste ‘trial en error’ de oplossing zoeken bij de ‘Help’ knop?

De Excel Experience Day is de jaarlijkse ‘place-to-be’ voor de ervaren en startende Excelgebruiker. In België is deze studiedag een waar begrip geworden en een synoniem voor ‘Excel-boost’. In juni zijn we al toe aan de 17e editie. De afgelopen jaren gaven niet minder dan 3 590 enthousiaste Excelgebruikers hun Excel kennis een ferme boost tijdens de Excel Experience Days van Kluwer Opleidingen.

 

 

Excelleren in Excel

Wie dagelijks werkt met Excel, weet hoe oneindig veel mogelijkheden en toepassingen deze tool biedt. Vaak gebruikt u deze mogelijkheden beperkt of inefficiënt. Niet uit onwil, wel uit onwetendheid. Efficiënt en slim omgaan met Excel kan u nochtans enorm veel kostbare tijd en frustratie besparen. Grijp uw kans om in één dag uw Excelkennis te boosten.

Voor enthousiaste en frequente Excelgebruikers

Dring dieper door in het Excel-labyrint. Tijdens de verschillende workshops verkent u de enorme draagwijdte van deze populaire softwaretool.

Maar liefst 24 parallelsessies op alle niveaus

Dankzij de ruime keuze aan parallelsessies is er voor ieder wat wils. U stelt zelf à la carte de ideale opleidingsmix samen.

Dit jaar met 4 nieuwe sessies!

Ons programma blijft up to date en afgestemd op de verwachtingen van onze deelnemers. Naast de vaste waarden zoals draaitabellen, grafieken en functies en formules zijn ‘Data-driven presentaties met Excel en Powerpoint, 'Verder met macro’s in VBA’, ‘Dynamisch dashboard met slicers’, ‘Excel online: maak, bewerk en deel uw spreadsheets in de cloud' de nieuwe topics.

Lees hier reacties van enkele enthousiaste deelnemers

 • "Zeer goede opzet waarbij op zeer korte tijd verschillende mogelijkheden van Excel praktisch getoond en getraind worden."
  Luk Van Roy, Zaakvoerder, LVR & Partners

 • "Zeer interessant en een leuke manier om in contact te komen met bepaalde Excel onderwerpen."
  Bart Van Herbruggen, Team leader finance, AZO nv

 • “Het was een fantastisch georganiseerd event. Het systeem van switchen van trainer en locatie houdt de dynamiek erin. Overall bravo!”
  Karolien Vloeberghs, Team Coördinator, Beneo-Orafti

 • “Een gevarieerd aanbod van basis tot expert en duidelijke structuuropbouw van de lesdag. Lesgevers zijn één voor één experten en hebben zeker de nodige didactische skills om deze "technische" materie aangenaam te maken.”
  Hilde Van Nuffel, Account Manager, BSN Medical-Essity

Programma

Klik op de naam van de sessie voor alle details van deze workshop en de verwachte voorkennis. Zo bent u zeker dat deze zal beantwoorden aan uw verwachtingen!

08:30 - 09:00
Onthaal met koffie
09:00 - 10:30

Draaitabellen: maken en bewerken

Basis

David Loomans

Van saaie cijfers naar duidelijke, leesbare en aantrekkelijke grafieken in Excel

Basis

Wouter van Betten

Excel Business Intelligence: Aan de slag met Power Pivot

Medium

Johan Vermeire

Starten met macro's in VBA

Advanced

Sylvio Rodriguez

Functies in Excel: de basis die iedereen moet kennen

Basis

Tom Ysewyn

Data-driven presentaties met Excel en PowerPoint

Medium

Danny Puype
10:30 - 11:00
Koffiepauze
11:00 - 12:30

Draaitabellen: gevorderde functionaliteiten

Medium

David Loomans

Conditional formatting correct gebruiken

Medium

Tom Ysewyn

Win tijd met 10 minder bekende maar nuttige functies

Advanced

Danny Puype

Excel Business Intelligence: Berekeningen & data-analyse in PowerPivot met DAX

Expert

Johan Vermeire

Grafieken in Excel: gevorderde bewerkingen (inclusief 6 ongekende grafiektypes van Excel 2016)

Advanced

Wouter van Betten

Verder met macro’s in VBA

Expert

Thierry Delgutte
12:30 - 13:30
Walking lunch
13:30 - 15:00

Storytelling met cijfers – deel 1

Expert

Danny Puype

Efficiënter werken met Excel 2016

Alle niveaus

Tom Ysewyn

Draaitabellen: troubleshooting & finesses

Advanced

David Loomans

Werken met de meest gebruikte functies en formules

Medium

Wouter Van Betten

Excel Business Intelligence: Ophalen & verwerken van data via PowerQuery

Advanced

Johan Vermeire

Dynamisch dashboard met Slicers

Advanced

Sylvio Rodriguez
15:00 - 15:30
Koffiepauze
15:30 - 17:00

VLOOKUP, HLOOKUP, IF: hoe werkt het nu echt?

Medium

Wouter van Betten

Storytelling met cijfers – deel 2

Expert

Danny Puype

Structureren en automatiseren van gegevensinput

Advanced

Tom Ysewyn

Draaitabellen: maak de overstap naar Power Pivot

Medium

Betsy Calcoen

Excel Business Intelligence: Power BI: een overzicht

Alle niveaus

Johan Vermeire

Excel Online: maak, bewerk en deel uw spreadsheet in de cloud

Alle niveaus

David Loomans

Ook in andere talen!

Également en français

excelnb

Hebt u Franstalige collega’s die ook willen deelnemen? Volgt u zelf liever de workshops in het Frans? Surf snel naar deze pagina voor meer informatie of inschrijvingen.

Also in English

excelnb_superman-455x255

Hebt u Engelstalige collega’s die ook willen deelnemen? Volgt u zelf liever de workshops in het Engels? Surf snel naar deze pagina voor meer informatie of inschrijvingen.

Een voorproefje: ontdek handige tips

8-excel-tips-2

Ontdek handige tips die u in een handomdraai efficiënter laten werken met Excel 2016. Lees ze hier.

Learning by doing

U kijkt tijdens de Excel Experience Day niet toe van de zijlijn. De boodschap luidt: learning by doing.

Interactieve sessies op de computer

Als deelnemer aan de Excel Experience Day krijgt u een eigen laptop ter beschikking, uitgerust met MS Excel 2016 (Engelstalige versie). Tijdens alle workshops lost u onder deskundige begeleiding concrete cases op en hebt u de mogelijkheid om “real-time” te oefenen.

Welke Excel-versie?

Alle sessies worden uitsluitend in Excel 2016, Engelstalige versie, gegeven. Werkt u zelf met een oudere versie van Excel? Neem dan eerst contact met ons op, dan adviseren wij u graag verder.

Maar liefst 24 parallelsessies op alle niveaus

U hebt per sessie altijd de keuze tussen 6 mogelijke workshops. Om de keuze voor u te vergemakkelijken hanteren wij voor het niveau van onze workshops de volgende indeling: basis, medium, advanced, expert. Zo ervaart u tijdens de Excel Experience Day de ultieme opleidingsmix. Goed voor een maximaal leerresultaat.

Plug uw USB-stick thuis of op het werk in!

Daarop vindt u alle presentaties en cases. Ideaal om de Excel Experience Day thuis of op kantoor te herbeleven. En om naar hartenlust te oefenen.

Docent(en)

cr-00004720

Johan Vermeire

Johan Vermeire is Learning Consultant bij Xylos en is er dé expert in Excel. Functies, PivotTables, VBA-programmatie, Power BI … hij draait er zijn hand niet voor om. Deze expertkennis combineert hij met uitstekende didactische vaardigheden en jarenlange ervaring als trainer. Johan is ook Microsoft Certified Trainer, een mooie erkenning voor zijn werk.

cr-00008068

Wouter van Betten

Wouter van Betten is gecertificeerd Microsoft Master Instructor. Hij geeft al meer dan tien jaar software-opleidingen voor bedrijven als Telenet, KBC, De Lijn, … Zijn heldere en pasklare uitleg wordt door de deelnemers enorm geapprecieerd.

cr-01843687

Tom Ysewyn

Tom Ysewyn heeft met zijn 17 jaar ervaring als Microsoft Office-docent een antwoord klaar op al je vragen. Spreken voor grote groepen zit bij hem in het bloed. Of het nu over Office, xHTML, SQL of VB.net gaat, deze Xylos Learning Consultant doet je met zijn vurig betoog zin krijgen om met de nieuw verworven kennis meteen aan de slag te gaan.

D_01221.jpg

Thierry Delgutte

Thierry Delgutte is handelsingenieur en zaakvoerder van Intermotion Software & Training. Voorheen was hij opleidingscoördinator bij IBM, personeelsverantwoordelijke en lid van de ondernemingsraad bij Siemens-Nixdorf. Hij is al 30 jaar actief in opleidingen rond hr-thema's, business intelligence en data-analyse van financiële gegevens.

D_01493.jpg

David Loomans

David Loomans heeft een zeer uitgebreide praktische kennis van Office-toepassingen. Hij werkt al meer dan 15 jaar als trainer en leidt daarnaast ontwikkelingsprojecten in Excel, Access, Word en Outlook Visual Basic.

D_02658.jpg

Danny Puype

Danny Puype is senior trainer en developer bij Intermotion Training. Hij is niet alleen een expert op het vlak van MS Excel, maar heeft ook een ruime kennis en ervaring in andere Office producten zoals MS Access en MS Project. Daarnaast is Danny gediplomeerd in toegepaste pedagogiek en een gecertificeerd web developer met Dreamweaver.

d_03658

Betsy Calcoen

Betsy heeft maar liefst 18 jaar ervaring als Learning Consultant. Ze heeft een grondige kennis van de meest courante Office pakketten. Liefst van al wordt ze ingezet voor het analyseren van gegevens, en het maken van dashboards en rapporten. Ze is dan ook een overtuigde fan van Power Bi desktop en cloud, en van Power Query en Power Pivot in Excel.

d_03735

Sylvio Rodriguez

Sylvio Rodriguez is gastdocent bij Intermotion Training. Sylvio is consultant management reporting & BI, gespecialiseerd in Excel, Power BI en DAX. Met zijn financiële achtergrond (Master in Business Administration, regelmatig actief als Interim Finance Manager) spreekt hij mee de taal van de financiële professionals.

Praktische informatie

Prijs: 699 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.
Accreditatie:
 • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 7 uren (In aanvraag)

Maak gebruik van onze teamkorting en breng uw collega's mee: 20 % korting voor de tweede persoon, 30 % voor de derde, 40 % voor de vierde. Vanaf de vijfde collega betaalt u maar de helft.

Contact

Hebt u nog een inhoudelijke vraag over dit congres?

Neem dan contact op met Elke De Wit. Zij helpt u graag verder.

elke-003

Elke De Wit

Productmanager ICT en Projectmanagement

elke.dewit@wolterskluwer.com

Tel.: +32 (0)15 45 34 21

Partner(s)

Inschrijven

Data