.

Boost uw Excelkennis in 1 dag!

De Excel Experience Day is de jaarlijkse place-to-be voor de ervaren en startende Excelgebruiker. In België is deze studiedag een waar begrip geworden. Dit jaar zijn we al toe aan de 15e editie. De afgelopen jaren haalden niet minder dan 3 070 enthousiaste Excelgebruikers hun hart op tijdens de Excel Experience Days van Kluwer Opleidingen.

 

Voor enthousiaste en frequente Excelgebruikers

Dring dieper door in het Excel-labyrint. Tijdens de verschillende workshops verkent u de enorme draagwijdte van deze populaire softwaretool.

Maar liefst 25 parallelsessies op alle niveaus

Dankzij de ruime keuze aan parallelsessies is er voor ieder wat wils. U stelt zelf à la carte de ideale opleidingsmix samen.

Tips, tricks en ongekende toepassingen voor een wereld van verschil

Het sneller kunnen uitvoeren van alledaagse bewerkingen in Excel ligt vaak aan kleinigheden. Zo kan een macro of een shortcut u zeeën van tijd uitsparen.

Dit jaar met 4 nieuwe sessies!

Ons programma blijft up to date en afgestemd op de verwachtingen van onze deelnemers. Naast de vaste waarden zoals draaitabellen, grafieken en macro's zijn ‘Functies in Excel: de basis’, 'Datacleaning & tekstfuncties', 'PowerQuery versus VBA: the battle', 'Draaitabellen: maak de overstap naar PowerPivot' de nieuwe topics.

Getuigenissen

 • “Het voldeed aan mijn verwachtingen omdat ik enorm heb bijgeleerd. Ik kijk uit naar de volgende experience day!”
  Frank Van de Wiele Operations Pensioenfonds Metaal OFP

 • “Mijn bedoeling was om via deze dag in aanraking te komen met delen/thema's binnen excel die mij minder bekend waren. De sessies geven een mooi beeld van de mogelijkheden en een eerste ervaring in de praktijk.”
  Steven Walckiers Comp&Ben Officer Colruyt Group

 • “De dag voldeed aan mijn verwachtingen en overtrof die in feite nog. Dashboards en data modellen zijn nieuw voor mij en dus heb ik heel wat nieuwe functionaliteiten kunnen ontdekken. De volgende maanden zal ik door deze dag zeker wat efficiënter kunnen werken.”
  Wim Dewit, Businessplanner, VRT

 • “Ik vond het een schitterende beleving. Ik heb heel veel bijgeleerd door de professionele docenten die alles haarfijn uitlegden.”
  Naima Al Bdiouni Management Assistant Instituut voor Tropische Geneeskunde

Programma

Klik op de naam van de sessie voor alle details van deze workshop en de verwachte voorkennis. Zo bent u zeker dat deze zal beantwoorden aan uw verwachtingen!

08:30 - 09:00
Onthaal met koffie
09:00 - 09:25
Plenaire openingssessie
09:30 - 11:00

Draaitabellen: maken en bewerken

Basis

David Loomans

Grafieken in Excel: maken en aanpassen

Basis

Wouter van Betten

Starten met Power Pivot

Medium

Johan Vermeire

Functies in Excel: de basis

Basis

Tom Ysewyn

Starten met macro's in VBA

Advanced

Sylvio Rodriguez

Interactieve dashboards met Excel - deel 1

Advanced +

Danny Puype
11:00 - 11:15
Koffiepauze
11:15 - 12:45

Draaitabellen: gevorderde functionaliteiten

Medium

David Loomans

Grafieken in Excel personaliseren

Medium

Wouter van Betten

Formulieren ontwerpen en automatiseren in Excel

Advanced

Tom Ysewyn

Berekeningen maken met PowerPivot (DAX)

Advanced +

Johan Vermeire

Interactieve dashboards met Excel - deel 2

Advanced +

Danny Puype

Datacleaning & tekstfuncties in Excel

Medium

Sylvio Rodriguez
12:45 - 13:45
Walking lunch
13:45 - 15:15

Draaitabellen: troubleshooting & finesses

Advanced

David Loomans

Grafieken in Excel: gevorderde bewerkingen

Advanced

Wouter van Betten

Ophalen & verwerken van data via PowerQuery

Advanced

Johan Vermeire

Datum- en tijdsfuncties correct gebruiken

Medium

Danny Puype

PowerQuery versus VBA: the battle

Advanced

Sylvio Rodriguez

Conditional formatting correct gebruiken

Medium

Tom Ysewyn
15:15 - 15:30
Koffiepauze
15:30 - 17:00

VLOOKUP, HLOOKUP, IF: hoe werkt het nu echt?

Medium

Wouter van Betten

Draaitabellen: maak de overstap naar Power Pivot

Medium

Betsy Calcoen

Werken met de meest gebruikte functies en formules

Medium

David Loomans

Win tijd met 10 minder bekende maar nuttige functies

Advanced

Danny Puype

Power BI: een overzicht

Johan Vermeire

Efficiënter werken met Excel 2016

Tom Ysewyn

Het optimaliseren van een financiële spreadsheet

Advanced

Thiery Delgutte

Een voorproefje: ontdek handige tips

8-excel-tips-2

Ontdek handige tips die u in een handomdraai efficiënter laten werken met Excel 2016. Lees ze hier.

Learning by doing

U kijkt tijdens de Excel Experience Day niet toe van de zijlijn. De boodschap luidt: learning by doing.

Interactieve sessies op de computer

Als deelnemer aan de Excel Experience Day krijgt u een eigen laptop ter beschikking, uitgerust met MS Excel 2016 (Engelstalige versie). Tijdens alle workshops lost u onder deskundige begeleiding concrete cases op en hebt u de mogelijkheid om “real-time” te oefenen.

Welke Excel-versie?

Alle sessies worden uitsluitend in Excel 2016, Engelstalige versie, gegeven. Werkt u zelf met een oudere versie van Excel? Neem dan eerst contact met ons op, dan adviseren wij u graag verder.

Maar liefst 24 parallelsessies op alle niveaus

U hebt per sessie altijd de keuze tussen 6 mogelijke workshops. Om de keuze voor u te vergemakkelijken hanteren wij voor het niveau van onze workshops de volgende indeling: basis, medium, advanced, advanced+. Zo ervaart u tijdens de Excel Experience Day de ultieme opleidingsmix. Goed voor een maximaal leerresultaat.

Plug uw USB-stick thuis of op het werk in!

Daarop vindt u alle presentaties en cases. Ideaal om de Excel Experience Day thuis of op kantoor te herbeleven. En om naar hartenlust te oefenen.

Docent(en)

cr-00004720

Johan Vermeire

Johan Vermeire is Learning Consultant bij Xylos en is er dé expert in Excel. Functies, PivotTables, VBA-programmatie, Power BI … hij draait er zijn hand niet voor om. Deze expertkennis combineert hij met uitstekende didactische vaardigheden en jarenlange ervaring als trainer. Johan is ook Microsoft Certified Trainer, een mooie erkenning voor zijn werk.

cr-00008068

Wouter van Betten

Wouter van Betten is gecertificeerd Microsoft Master Instructor. Hij geeft al meer dan tien jaar software-opleidingen voor bedrijven als Telenet, KBC, De Lijn, … Zijn heldere en pasklare uitleg wordt door de deelnemers enorm geapprecieerd.

cr-01843687

Tom Ysewyn

Tom Ysewyn heeft met zijn 17 jaar ervaring als Microsoft Office-docent een antwoord klaar op al je vragen. Spreken voor grote groepen zit bij hem in het bloed. Of het nu over Office, xHTML, SQL of VB.net gaat, deze Xylos Learning Consultant doet je met zijn vurig betoog zin krijgen om met de nieuw verworven kennis meteen aan de slag te gaan.

D_01221.jpg

Thierry Delgutte

Thierry Delgutte is handelsingenieur en zaakvoerder van Intermotion Software & Training. Voorheen was hij opleidingscoördinator bij IBM, personeelsverantwoordelijke en lid van de ondernemingsraad bij Siemens-Nixdorf. Hij is al 30 jaar actief in opleidingen rond hr-thema's, business intelligence en data-analyse van financiële gegevens.

D_01493.jpg

David Loomans

David Loomans heeft een zeer uitgebreide praktische kennis van Office-toepassingen. Hij werkt al meer dan 15 jaar als trainer en leidt daarnaast ontwikkelingsprojecten in Excel, Access, Word en Outlook Visual Basic.

D_02658.jpg

Danny Puype

Danny Puype is senior trainer en developer bij Intermotion Training. Hij is niet alleen een expert op het vlak van MS Excel, maar heeft ook een ruime kennis en ervaring in andere Office producten zoals MS Access en MS Project. Daarnaast is Danny gediplomeerd in toegepaste pedagogiek en een gecertificeerd web developer met Dreamweaver.

d_03658

Betsy Calcoen

Betsy heeft maar liefst 18 jaar ervaring als Learning Consultant. Ze heeft een grondige kennis van de meest courante Office pakketten. Liefst van al wordt ze ingezet voor het analyseren van gegevens, en het maken van dashboards en rapporten. Ze is dan ook een overtuigde fan van Power Bi desktop en cloud, en van Power Query en Power Pivot in Excel.

srodriguez2

Sylvio Rodriguez

Sylvio Rodriguez is gastdocent bij Intermotion Training. Sylvio is Consultant Management Reporting & BI, gespecialiseerd in Excel, Power BI en DAX. Met zijn financiële achtergrond (Master in Business Administration, regelmatig actief als Interim Finance Manager) spreek hij mee de taal van de financiële professionals.

Praktische informatie

Prijs: 636 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Accreditatie:
 • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 7 uren

Maak gebruik van onze teamkorting en breng uw collega's mee: 20 % korting voor de tweede persoon, 30 % voor de derde, 40 % voor de vierde. Vanaf de vijfde collega betaalt u maar de helft.

Contact

Hebt u nog een inhoudelijke vraag over dit congres?

Neem dan contact op met Elke De Wit. Zij helpt u graag verder.

elke-003

Elke De Wit

Productmanager ICT en Projectmanagement

Elke.Dewit@wolterskluwer.com

015/45 34 21

Partner(s)

Inschrijven