Welke projecten zijn interessant en welke kunt u beter staken? Hoe kunt u uw projectenportefeuille beheren? Welke projectmix is de beste om de bedrijfsdoelstellingen te behalen? Daarover gaat Project Portfolio Management.

Project Portfolio Management zorgt ervoor dat er binnen een organisatie geen concurrerende projecten lopen, dat de verspreiding van de resources over de organisatie geëvalueerd en bijgestuurd wordt en dat de impact van de verschillende projecten afdelingsoverschrijdend in kaart wordt gebracht.

Na afloop van deze training kunt u in uw team of organisatie een portfoliostrategie bepalen en implementeren. U kunt projecten evalueren, beoordelen en ranken om daaruit de perfecte portfolio te distilleren en resources correct aan concurrerende projecten toe te wijzen. Verder kunt u een continu verbeteringstraject voor uw portfolio opzetten en beschikt u over een heel aantal mogelijke templates die u voor dat alles kunt gebruiken…

Bestemd voor

Deelnemers moeten tenminste vijf jaar ervaring in projectmanagement hebben.

"

Een evenwichtige opleiding wat betreft theorie en praktijk. De relatief kleine groep zorgde voor een aangename interactie tussen de deelnemers en aandacht voor ieders specifieke situatie. Daardoor zijn er direct bruikbare aspecten en theorieën die verdere analyse vragen voor concrete toepassing.

"
Robert Blommaert, relationship manager, FOD Sociale Zekerheid
"

Een pragmatische en sluitende benadering van de problematiek rond portfolio management, waarmee je direct aan de slag kan binnen de bedrijfscontext. Pluspunt: de volledigheid in positionering van portfolio management.

"
Bart Embrechts, portfolio management director, Ordina Belgium
"

De docent behandelt alle facetten in en rondom portfoliomanagement en geeft een correct beeld. Een aan te raden cursus voor wie een algemeen beeld wil vormen van de plaats van portfoliomanagement in een organisatie, alsook wat de essentiële bouwstenen zijn van portfoliomanagement.

"
Dirk Berckmans, principal consultant, Xedis
"

Ervaren docent, wat resulteerde in praktische, bruikbare tips.

"
Guido Janssen, Manager informaticabeheer, Belgoprocess

Programma

1. Portfoliomanagementproces

2. Portfoliomanagementstrategie

3. De invloed van organisatiegebonden factoren

4. Prioriteitscriteria voor projecten

5. Rating en selectie van projecten

6. Formulieren voor het portfolio-status-rapport

7. Portfolioprestatie-indicatoren

8. Controle- en reviewprocedures

9. Ondersteunende formulieren en templates

Docent(en)

D_03174.jpg
Stephaan Van Helleputte

Stephaan Van Helleputte is partner van iPROMAC. Hij heeft 30 jaar ervaring in projectmanagement bij onder andere Belgacom, Mobistar, Arcelor en Fortis en specialiseerde zich de laatste jaren in portfoliomanagement, programmamanagement en changemanagement. Stephaan is gecertificeerd in PRINCE2, PMI, MSP en Six Sigma.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 506 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Accreditatie:
  • PMI Project Management Institute, 14 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data