Herkent u volgende situaties?

 • Er wordt hard gewerkt in uw projectteam, maar toch hebt u de indruk dat de resultaten beter kunnen en dat u te weinig vooruitgang boekt.
 • U smeedt graag nieuwe plannen en u bent altijd optimistisch over de hoeveelheid werk die u gedaan zult krijgen. In de realiteit hebt u vaak vele excuses waarom het er niet helemaal van gekomen is en hebt u uw plannen niet kunnen uitvoeren.

Projectmanagement vergt focus én regie. Want goed projectmanagement leidt tot focus. En focus leidt tot resultaat. Het is de constante balans vinden tussen aandacht en afleiding, productiviteit en multitasken.

Doelstellingen

In deze opleiding leert u wat neurowetenschappers ontdekt hebben over wat uw brein nodig heeft om aandachtig door te kunnen werken, en hoe u dat kunt vertalen naar meer focus voor uzelf en in uw projectteam. Wanneer u bewust omgaat met de mentale wisselwerking tussen aandacht en afleiding en dat ook nog eens kunt toepassen op persoonlijk en teamniveau, zult u merken dat u met minder moeite heel wat sneller resultaten boekt.

De doelstelling van deze opleiding is dan ook tweeledig:

Meer persoonlijke focus

Als een supergevoelige radar zorgt uw brein ervoor dat u bliksemsnel opportuniteiten en bedreigingen spot zonder enige moeite. Helaas is die gevoelige radar niet van nature geëvolueerd voor uw huidige realiteit, waar er elke minuut meer prikkels om uw aandacht schreeuwen dan uw grootouders in een hele dag te verwerken kregen. Geconcentreerd doorwerken lijkt tegenwoordig haast onnatuurlijk, maar dat is het niet. Wanneer u zich beter bewust bent van de neurologische dynamiek in uw hoofd, kunt u leren beter en met minder moeite te weerstaan aan externe en interne afleidende prikkels.

Meer focus in uw team

Wanneer u met een team naar projectdoelen toe werkt, is het vaak niet eenvoudig om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen, en ten allen tijden iedereen optimaal in te zetten op de meest waardevolle activiteiten. Teamleden zetten zich vaak voluit in voor hun deel van het geheel, maar dat helpt het gezamenlijke doel minder vooruit dan we zouden hopen. Door op een meer systematische manier te kijken naar de dynamiek van focus en multitasken in het team, kunt u hen helpen op een slimme manier meer resultaten te boeken terwijl (te) hard werkende teamleden het zelfs wat rustiger aan kunnen doen.

Pluspunten

 • We delen inzichten uit degelijk wetenschappelijk onderzoek op een behapbare manier en we helpen u op weg om die praktisch te gebruiken in uw dagelijkse leven. U ontdekt de verbluffende zaken die op biologisch niveau in het menselijke brein gebeuren wanneer we ons concentreren of afgeleid zijn. U leert te zien en meten hoe het staat met de focus in uw team, wat de gevolgen daarvan zijn en hoe u dat kunt verbeteren.
 • Geen saaie Powerpoint presentaties. Geen geforceerd rollenspel. Geen moeite om wakker te blijven. We ontwerpen onze opleiding op basis van een grondig begrip van de werking van geheugen, motivatie, inzichten en gedragsverandering, en we gaan voluit voor een toffe leerervaring.

Uw resultaten

 • U gaat naar huis met enkele krachtige nieuwe gereedschappen:
  • Helder inzicht in de cognitieve neurowetenschap van focus en afleiding
  • Een degelijke, wetenschappelijk onderbouwde basis
  • Eenvoudige maar krachtige technieken om meer focus te brengen in uw team en uw eigen leven
 • We delen op een toffe, interactieve manier praktisch bruikbare inzichten uit neurowetenschappen, gedragswetenschappen en de theorie van complexe, adaptieve systemen. U gaat zelf meteen aan de slag met de toepassing daarvan in uw context, zodat u en uw team zich meteen effectiever en met minder moeite kunnen concentreren op wat echt het verschil maakt.

Programma

 • Evolutionair nut van focus en afleiding
 • Neuroanatomie en chronologie van een afleiding
 • Concreet stappenplan voor meer persoonlijke focus:
  • vermijden
  • mitigeren
  • motiveren
  • trainen
 • Introductie tot lean flow efficiency en Kanban Flow principes
 • Hands-on simulaties a.d.h.v. een vereenvoudigd bedrijfsproces
 • Vertaling naar uw persoonlijke realiteit en uw uitdagingen

Docent(en)

d_03344
Stijn Decneut

Stijn heeft 20 jaar ervaring in het leiden en coachen van R&D teams in een breed scala van sectoren. Als coach en trainer ondersteunt hij mensen in persoonlijk leiderschap en teams in het effectief samenwerken zodat ze voluit kunnen bijdragen aan gezonde, succesvolle organisaties. Hij maakt daarbij gretig gebruik van zijn passie voor cognitieve wetenschappen en systeemdenken.

Lees meer
d_00857
Geert De Cang

Hoe zit dat nu eigenlijk met teams? Wat maakt dat mensen echt samenwerken en geëngageerd zijn? En even interessant … Krijgen we voeling met de dynamiek van een organisatie. Begrijpen we hoe deze complexe omgeving werkt en reageert? Geert De Cang heeft in ruim 20 jaar al heel wat projecten en teams begeleid. Constante in dit traject: nieuwsgierig deze passies inzetten om zowel de mensen als de organisatie in hun kracht te zetten.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 806 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data