Succesvolle projecten? Met agile projectmanagement!

Beheert u projecten waarin IT een cruciale rol speelt? Dan kwam u misschien al in contact met een aantal Agile projectmanagement technieken zoals Scrum en Extreme Programming. Want in de wereld van IT is wendbaarheid een zeer belangrijke factor.

Maar ook buiten IT is dit meer en meer het geval en wordt de kans steeds groter dat u de term ‘Agile project management’ tegenkomt. Denk maar aan de wereld van marketing en communicatie, maar ook in administratieve omgevingen en zelf binnen hr duikt ‘Agile’ steeds meer op …

Weg met de klassieke projectmanagement methodes, hier is agile projectmanagement

De 'Agile' methode is dynamisch, gericht op change en maakt gebruik van light-but-sufficient rules. Voor de Agile projectmanager primeren mensen en communicatie, samenwerking met de klant en flexibiliteit op processen en het strikt volgen van een plan. Het verbaast u dan ook niet dat Agile projectmanagement ontstond in de wereld van de software-ontwikkeling. Daar ontdekte men dat de standaard watervalmethode niet altijd het beste product oplevert. Want terugkeren is bijna onmogelijk. Van daaruit is de methode ook overgewaaid naar andere innovatieve productontwikkelingsprojecten, waarbij korte doorlooptijden en wijzigende productspecificaties dagelijkse realiteit zijn.

Agile projectmanagement werkt iteratief: u levert op in delen, en doorloopt telkens opnieuw dezelfde fasen. Elke nieuwe cyclus baseert zich op de feedback en best practices uit de vorige. En zo boekt u natuurlijk betere resultaten.

Agile projectmanagement uit de doeken

Agile projectmanagement is niet in een-twee-drie uit te leggen ... maar in een volledige dag wel. De trainer leert u:

  • hoe agile projectmanagement werkt.
  • welke agile technieken en processen er bestaan.
  • hoe u agile combineert met 'klassieke' projectmanagementmethodes.
  • welke voordelen en valkuilen agile projectmanagement heeft.

Uw projecten wendbaarder maken, inspelen op veranderingen en efficiënter werken? Agile projectmanagement geeft u de antwoorden.

Bestemd voor

Projectmanagers en team leads in projecten met of zonder IT-luik, in softwareontwikkeling en andere innovatieve productontwikkelingsprojecten. Bedrijfsleiders en leidinggevenden die betrokken zijn bij Agile projecten of die hun projectwerking gebaseerd op Agile willen uitbouwen.

"

Cursus was een echte eye-opener. Geweldige docent die inspeelt op de noden en vragen van de deelnemers. Chapeau!!!

"
Eddy Boonen, managing partner, Care4Health
"

Interactieve manier van lesgeven. Er kwamen redelijk wat vragen/bedenkingen/suggesties uit de groep, waarop vlot werd ingespeeld.

"
Kristien Smets, ICT-consultant, B-Soft
"

Mijn eerste kennismaking met Agile Project Management was praktijkgericht gedoceerd en geïllustreerd met voorbeelden en ervaringen uit de praktijk door de docent. Boven mijn verwachtingen! Deze opleiding kan ik onmiddellijk toepassen in het bedrijf.

"
Mario Van Hamme, projectmanager

Programma

1. De belofte van agile projectmanagement

De agile context: wat is Agile en wat is het niet?

Agile principes en Agile versus waterval

2. Agile methoden

Scrum als voornaamste agile projectmanagement framework

3. Agile technieken

Story Points en Planning Poker om inschattingen te maken

4. Kanban als model om werk te beheren

Korte introductie als aanvulling

5. Case: Agile in de praktijk

  • Hoe kunt u agile projectmanagement implementeren in uw organisatie?
  • Op welke manier is dat compatibel met uw huidige methode?
  • Welke risico's zijn er verbonden aan het implementeren van agile projectmanagement?
  • Welke voordelen brengt agile projectmanagement?

Praktische informatie

Prijs: 787 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Deze opleiding scoort:

10/10

Score docent(en):

10/10

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Partner(s)

Inschrijven