Leer in deze 2-daagse training hoe u Scrum succesvol toepast en hoe u als ScrumMaster optimaal het team en proces begeleidt!

In deze 2-daagse training wordt uitgelegd hoe en waar Agile en Scrum zijn ontstaan, wat de belangrijke verschillen zijn met een traditionele aanpak, en hoe het werkt. Dit door middel van steeds afwisselende theorie, praktijkoefeningen en Agile games.

Na het volgen van deze training kunt u 'Certified ScrumMaster' worden!

Na deze training kunt u via een online examen het Certified ScrumMaster certificaat behalen. U legt het examen af op de Scrum Alliance website binnen de 90 dagen na de training. De trainer zorgt voor uw registratie. Indien u slaagt in het examen (60% scoren op 35 multiple choice vragen) ontvangt u het officiële Scrum Master certificaat.

Pluspunten

 • De training wordt zelf ook op basis van Scrum gevoerd, en deelnemers hebben de mogelijkheid om de inhoud van de training (training backlog) zelf op te stellen en te veranderen.
 • Scrum Alliance certificatietest en het CSM certificaat.
 • 1 jaar lidmaatschap bij de Scrum Alliance waar u toegang hebt tot extra interessante Scrum informatie.
 • Kluwer Opleidingen is erkend door Project Management Institute als Registered Education Provider. Een training van één dag geeft recht op 7 PDU's.

Uw resultaten

 • Na de training bent u klaar om als ScrumMaster aan de slag te gaan en Scrum toe te passen in de praktijk of de Scrum aanpak te verbeteren in uw team of project.
 • Na deze training kunt u via een online examen het Certified ScrumMaster certificaat behalen. U legt het examen af op de Scrum Allicance website binnen de 90 dagen na de training. De trainer zorgt voor uw registratie. Indien u slaagt in het examen (60% scoren op 35 multiple choice vragen) ontvangt u het officiële Scrum Master certificaat.
 • De certificatie en 1 jaar lidmaatschap bij de Scrum Alliance zijn in de prijs van deze opleiding inbegrepen.

Bestemd voor

De Certified ScrumMaster training is voor alle niveaus en rollen en iedereen die bij een Scrum project betrokken is, zoals IT-managers, business analisten, designers, testers, developers, productmanagers en projectmanagers. Deze training zal in het Nederlands begeleid worden.

"

De training ademde 'Scrum' uit en was opgezet volgens het Scrum principe. Een van de beste trainingen die ik al gevolgd heb.

"
Bart Van Hees, IT PM, Telenet
"

Voor mij de beste opleiding die ik heb gevolgd. Inhoud, opbouw, niveau. En afgestemd om vragen van de deelnemers.

"
Jurgen Cuypers, Senior Developer, Wolters Kluwer Belgium
"

Een rollercoaster aan informatie. Maar na de 2-daagse vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Zeer boeiend! Sterke inhoud, boeiende materie. Opbouw ongelooflijk goed gedaan. Rekening gehouden met verschillende manieren van 'leren'.

"
Kathleen Bauwens, dienstchef premedia, Colruyt Group Services
"

Het enthousiasme van de docenten werkt echt. Leren gebeurt 'spelenderwijs' waardoor de inhoud van de opleiding duidelijk wordt en ook blijft hangen.

"
Greet Matthijs, projectleider IT, Provinciebestuur Vlaams-Brabant
"

De opleiding laat je kennis maken met alle begrippen en facetten van Scrum en laat je deze ook actief toepassen. Ik vond het een zeer praktische opleiding die de juiste accenten legt waar nodig.

"
Deze deelnemer wenst, anoniem, te getuigen

Programma

Basis onderdelen training

 • Agile en Scrum principes en waarden
 • Complexe systemen en empirisch werken
 • Scrum Framework: rollen, rituelen en artifacts
 • De rol van ScrumMaster in detail
 • Project en Release planning in Scrum: inschattingen en planning
 • Scrum implementeren in de praktijk

Praktisch aan de slag met o.a.:

 • Product Backlog
 • Sprint Backlog
 • Dagelijkse Scrum Meetings
 • Retrospectives
 • Sprint planning meetings
 • Samenwerken met de Product Owner (en de user stories)
 • Burn charts en rapporten

Docent(en)

cr-01841996
Nicole Belilos

Nicole Belilos is een Agile coach en Certified Scrum Trainer (CST), gevestigd in Nederland. Zij ondersteunt organisaties, teams en individuen op hun reis naar Agility. Ze is een ervaren verandercoach, heeft uitstekende communicatieve en persoonlijke vaardigheden, en wordt gewaardeerd voor haar hands-on en menselijke aanpak. Nicole heeft een achtergrond in de Wiskunde en Informatica. Ze begon haar carrière als programmeur. In 2005 heeft zij Scrum en het Agile gedachtegoed ontdekt. Sindsdien is zij een enthousiaste aanhanger van Agile werken. Nicole wordt zeer gewaardeerd als trainer. Haar trainingen zijn interactief, energiek, leuk en praktisch. De deelnemers krijgen een gedegen begrip van Scrum, alsmede een scala aan tips en trucs die zij de volgende werkdag direct kunnen toepassen. Daarnaast heeft Nicole een internationale achtergrond. Zij spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Frans.

Lees meer
d_04146
Marco Mulder

Marco Mulder is een Certified Scrum Trainer (CST) en Certified Enterprise Coach (CEC). Naast zijn trainings- en coachingervaring heeft hij jarenlange praktijkervaring als software-ontwikkelaar en als Scrum Master. Hij heeft lange tijd deel uitgemaakt van een succesvol grootschalig Agile-productontwikkelingsbedrijf: OTI, een dochteronderneming van IBM waar ze Eclipse ontwikkelden, die een bekende software-ontwikkelomgeving werd. Daarna werd hij een van de koplopers van Scrum in Nederland. Hij heeft regelmatig samen getraind met Scrum-oprichter Jeff Sutherland. Al meer dan tien jaar heeft Marco als Scrum-coach en -trainer een positieve impact op talloze organisaties: kleine start-ups, grote bedrijven en overheidsorganisaties.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 520 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

Als u zich inschrijft tot een maand voor de startdatum, geniet u onze vroegboekkorting. U betaalt dan slechts 1 444 euro (excl. 21 % btw) in plaats van 1 520 euro (excl. 21 % btw).

Accreditatie:
 • PMI Project Management Institute, 14 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Als u zich inschrijft tot 4 weken voor start ontvangt u 76€ vroegboekkorting.

Inschrijven

Data