Al 10 jaar hét event op maat van elke projectmanager

De Dag van de Projectmanager is hét symbool voor leren en netwerken op maat van de projectmanager. Ervaren of beginner? Freelance of intern? In IT, operations, engineering, research, logistiek, events of andere domeinen? In grote of kleine organisaties? Op de Dag van de Projectmanager vindt u zeker uw gading!

Elk jaar verzamelen meer dan 260 projectmanagers zich op de Dag van de Projectmanager

Wat maakt het succes van deze dag?

Ruim aanbod

Projectmanagement technieken, skills, tools of strategieën. Ons programma dekt heel breed de kennisdomeinen en skillset van de projectmanager.

 

Op maat

Wij plannen 18 verschillende keuzeworkshops en u stelt zélf uw congresprogramma samen.

Netwerken

U netwerkt er maar liefst met meer dan 260 gelijkgestemde collega-projectmanagers.

Inspiratie

U leert uit best practices in verschillende sectoren.

Hands on

U gaat tijdens tal van workshops meteen aan het werk! Met als resultaat zeer handige tips en tricks om onmiddellijk toe te passen in uw projecten.

Expert sprekers

U leert van trainers en sprekers die gepokt en gemazeld zijn in projectbeheer.

Een dag vol nieuwe inzichten!

  • Hoe zorgt u ervoor dat de juiste persoon op de juiste plaats komt in uw project?
  • Hoe krijgt u meer impact als u presenteert aan de board?
  • Welke inzichten en lessons learned haalt u uit een gefaald project?
  • Wat is het ADKAR model en hoe helpt het u om verandering duurzaam te implementeren?
  • Welke metrics bestaan er om grip te krijgen op uw Agile IT projecten?
  • Kunt u als projectmanager het verschil maken met de juiste coachende vaardigheden?
  • Kent u de 13 redenen waarom PMO’s kunnen falen?
  • Wat is de rol van Enterprise Architecture in onze VUCA wereld?

En nog veel meer!

Een flinke dosis inspiratie

Wij zetten voor u ook twee sterke plenaire sessies op het programma die u kunnen inspireren in uw rol als projectmanager. Tijdens de openingskeynote nemen wij u mee in de toekomstige uitdagingen van de PMO en de ontwrichtende trends die op ons afkomen: e-PMO, Bots, AI, Blockchain …! En tijdens de slotsessie bekijken we enkele typische Agile projectmanagement uitdagingen vanuit de neurobiologie, en bieden we van daaruit oplossingen aan: waarom we moeite hebben om te focussen, waarom we verslaafd lijken aan multitasking, waarom feedback geven zo moeilijk is, waarom we liever een groots plan hebben dan te werken in kleine stappen, ...

Enkele enthousiaste deelnemers aan het woord

“Dag van de Projectmanager was fascinerend om de kennis nog verder aan te scherpen. De workshops en zeker ook de deelnemers hebben me vooral veel bijgebracht. Mooie locatie en zoals het een goede projectmanager beaamd een goede organisatie. Bedankt!”

Tom Lefere, Senior Consultant, PvO

“Het blijft een top evenement, je ontmoet collega's van andere bedrijven. Diegenen die er niet zijn hebben ongelijk :)”

Rudy Moons, Software consultant, Wolters Kluwer België

“Interessante dag, met ervaren experten als coaches, een zeer gevarieerd programma en ruime mogelijkheid voor netwerking met projectmanagers binnen andere organisaties. Een aanrader voor wie bij projecten betrokken is om van nieuwe tools te proeven waarmee je je eigen projectwerking nog beter kan professionaliseren.”

Leen Ervinck, Projectcoördinator PMO, Inagro

Programma

Klik op de naam van de sessie voor alle details van deze workshop en de verwachte voorkennis. Zo bent u zeker dat deze zal beantwoorden aan uw verwachtingen!

09:00 - 09:45

Tomorrow’s ePMO and how AI and Bots can support PMs in the future

Jacob Hansen
09:45 - 11:15

Leren uit falen: een inspirerend verhaal van vallen en opstaan

People & leadership

Steven Deneir

De beste persoon op de juiste plaats: de sociocratische selectie

People & leadership

Jef Cumps

Presenteren voor de board

Skills & communication

Michaël De Bruyne

Agile Change: hoe de agile-filosofie toepassen op change management

Strategy & change

Katia Van Belle

Six batteries of change

Tools, methods & techniques

David Decreemer & Hilde Van Soom

CASE: Projectrapportering: de do’s en don’ts van self-service analytics

Tools, methods & techniques

Tim Vermeiren
11:15 - 11:45
Pauze
11:45 - 13:15

Metrics in IT projecten: zo krijgt u grip op Agile projecten

Agile

Richard Sweer

Three amigos: 3 noodzakelijke invalshoeken voor duidelijke acceptance criteria

Agile

Freddy Schoeters

Customer Intimacy: uw klant is koning in uw project!

Skills & communication

Frans van Rooij

Het ADKAR model: 5 meetbare doelstellingen voor duurzame verandering

Tools, methods & techniques

Katia Van Belle

Hoe bouwt u vertrouwen op in uw projectteam?

People & leadership

Dionne Oomen

De projectmanager als Happiness Manager

People & leadership

Dirk Wille
13:15 - 14:30
Lunch
14:30 - 16:00

Scrum rollen in de praktijk

Tools, methods & techniques

Stijn Decneut & Geert De Cang

The 'growth mindset'

Skills & communication

Herlinda Maes

13 redenen waarom PMO’s kunnen falen

Strategy & change

Bram Vromans

Portfolio- en projectbeheer: meer dan templates en methoden

Tools, methods & techniques

Gentil Noens

Van Enterprise Architecture naar Enterprise Agility

Strategy & change

Stef Devos

Management 3.0: over Delegation Poker, Authority boards en Celebration grids

Tools, methods & techniques

Annelies De Meyere & Jürgen De Smet
16:00 - 16:30
Pauze
16:30 - 17:15

De Homo Agilis, hoe evolutie u (niet) voorbereid heeft op uw huidige uitdagingen

Stijn Decneut
17:15 - 18:30
Netwerkborrel

Docent(en)

D_00077.jpg

Katia Van Belle

Katia Van Belle begon in 2000 training te geven binnen de JCI University Europe. Deze hobby werd een passie en ze besloot om er haar beroep van te maken. Eerst binnen De Post, nadien als zelfstandig trainer binnen Propellor, een training- en coachingbedrijf gespecialiseerd in project- en changemanagement. Hiervoor benut ze haar jarenlange ervaring als projectmanager voor onder andere SES Europe. Katia's opleidingen focussen op toepassingen in de dagelijkse realiteit van het werk.

cr-01822978

Gentil Noens

Gentil Noens is de zaakvoerder van NMI Strategy Consultants. Een onafhankelijk adviesbureau, gespecialiseerd in strategisch managementadvies. Gentil geeft al lang coaching over strategische planning, over BPMN en performancemanagement en over portfolio-, programma- en projectbeheer. Organisaties uit de private en publieke sector schakelen hem in, zoals Actiris, de Tiense Suikerraffinaderij en FOD Justitie.

D_02274.jpg

Steven Deneir

Steven Deneir plukt zijn praktijkervaring uit zijn werk, zoals voor Euroclear, Tectrade en Infosoft. Hij is gecertificeerd Prince2-trainer en Scrum-master. Praktijk- en vakkennis waarop u kunt steunen tijdens zijn onderbouwde trainingen.

D_02364.jpg

Michaël De Bruyne

Michaël De Bruyne verdiepte zich tijdens zijn MBA-studies in Human Resources en bedrijfscommunicatie. Na zijn jarenlange carrière in verschillende commerciële en managementfuncties binnen de banksector, stortte hij zich enthousiast op het ontwikkelen en geven van trainingen in leiderschap en presentatievaardigheden.

D_03324.jpg

Jef Cumps

Jef Cumps is een beslagen managementcoach die verschillende organisaties ondersteunt in hun transitie naar Lean & Agile. Als Nederlandstalige gecertifieerde SCRUM-coach is hij hét aanspreekpunt voor praktische vragen. Jef is een coach pur sang die telkens weer het beste naar boven haalt bij de mensen met wie, en de organisaties waarmee hij werkt.

D_02933.jpg

Frans van Rooij

Frans van Rooij bulkt van de management-tips. Hij coacht al meer dan twintig jaar leidinggevenden van grote organisaties, begeleidt bedrijven bij veranderingsprojecten, en heeft al een handvol boeken geschreven. Dit koppelt hij aan internationale trainingservaringen in de USA, China en Italië.

d_04025

Herlinda Maes

Herlinda Maes begeleidt als agile coach bij Cegeka teams naar zelforganisatie en ‘continuous improvement’. Ze gebruikt het Growth Mindset concept en manier van denken om verandering te faciliteren in organisaties. Herlinda werkte als coach voor verscheidene organisaties zoals Daoust, Landsbond der Christelijke Mutualiteiten, Cegeka, Markant, Fednot, … Haar passie ligt erin mensen en organisaties verder te brengen dan dat ze initieel voor mogelijk achtten. Voordat Herlinda trainer en coach was, werkte ze als sociaal-economisch geograaf aan de Arteveldehogeschool, verscheidene middelbare scholen en als onderzoeker en assistent aan de KULeuven.

d_04029

Bram Vromans

Bram Vromans ‘ademt’ als het ware projecten. Naast zijn opleiding als Handelsingenieur is hij gecertificeerd als PMP, Prince 2 agile Practitioner & Lean Green Belt. Bram heeft een ruime ervaring als Project & PMO manager in de telecom & energiesector. Momenteel is hij als Digital Manager o.a. verantwoordelijk voor de creatie en implementatie van een digitale roadmap. Daarnaast is hij ook actief als project management trainer & gastdocent.

d_04030

Dirk Wille

Dirk Wille is een ervaren ICT professional, met méér dan 15 jaar ervaring als Project Manager op zijn teller en met een hart voor ondernemen. Hij maakt deel uit van The Project Pilots, een business unit binnen Cronos, die zich focust op Project Management in zijn ruime vorm. Dirk zijn ervaring situeert zich vooral op de vlakken van de implementatie van nieuwe of veranderde processen, en de daarmee gepaard gaande (ICT) oplossingen. Dit doet hij in zowel een product als project context. Met zijn agile management aanpak, staat hij “binnen” zijn team en betrekt hij hen zoveel mogelijk om maximale team motivatie en -commitment te bekomen. Zijn motto, dat hij ook gebruikt in zijn handtekening, is “Have fun today” of “Do something AMAZING today”.

d_04026

Richard Sweer

Richard Sweer is een IPMA-B gecertificeerde projectmanager met meer dan 25 jaar ervaring in complexe softwareprojecten. Hij beschikt over een ruime kennis en ervaring in het ontwikkelen van software, zowel op maat als standaard, en dit voor middelgrote en internationale bedrijven. Richard voelt zich helemaal thuis in complexe ICT omgevingen. De metrics die hij heeft ontwikkeld laten bedrijven toe meer grip te krijgen op kosten en kwaliteit van agile IT projecten.

Dionne Oomen

Met een achtergrond in de kunstmatige intelligentie (AI) heeft Dionne als ontwikkelaar, Scrum Master, Product Owner en Agile coach gewerkt, waarbij altijd de focus heeft gelegen op het creëren van de meeste klantwaarde. Om dat te bereiken geeft ze teams visie, vertrouwen en verantwoordelijkheid; in haar ogen de ingrediënten voor succes.

d_04027

Jacob Hansen

Jacob Hansen is een gepassioneerde project- en portfolio-professional en een succesvol ondernemer op het gebied van de organisatie en implementatie van PMO's. Met 12 jaar ervaring bij Danfoss en LEGO heeft hij een uitgebreide kennis opgebouwd rond het implementeren van PPM-processen. Hij heeft ook inzichten ontwikkeld rond innovatiemanagement en de implementatie van strategieën en transformatiemanagement. Het creëren van de juiste PPM-oplossingen voor klanten en het PMO tot het excellentiecentrum maken is is zijn missie.

d_00857

Geert De Cang

Hoe zit dat nu eigenlijk met teams. Wat maakt dat mensen echt samenwerken en geëngageerd zijn? En even interessant… Krijgen we voeling met de dynamiek van een organisatie. Begrijpen we hoe deze complexe omgeving werkt en reageert? Geert De Cang heeft in ruim 20 jaar al heel wat projecten en teams begeleid. Constante in dit traject: nieuwsgierig deze passies inzetten om zowel de mensen als de organisatie in hun kracht te zetten.

d_03344

Stijn Decneut

Stijn heeft 20 jaar ervaring in het leiden en coachen van R&D teams in een breed scala van sectoren. Als coach en trainer ondersteunt hij mensen in persoonlijk leiderschap en teams in het effectief samenwerken zodat ze voluit kunnen bijdragen aan gezonde, succesvolle organisaties. Hij maakt daarbij gretig gebruik van zijn passie voor cognitieve wetenschappen en systeemdenken.

d_01524

Jürgen De Smet

Jürgen De Smet werkt als Agile & Lean Coach, Trainer en collaboration architect bij Co-Learning. Hij is ervan overtuigd dat de beste resultaten geleverd worden door gemotiveerde en geëngageerde mensen die kunnen samenwerken met alle betrokken partijen. Daarom focust hij op het ondersteunen van organisaties, het uitbouwen van interne vaardigheden en het helpen engageren en motiveren van alle stakeholders om tot een maximaal resultaat te komen. Hij werkte onder andere voor iMinds, Agfa, Test Aankoop, Atos, Real Dolmen. Naast zijn passie voor operational excellence en innovatie houdt Jürgen ook van snowboarden en reizen.

d_04056

Stef Devos

Stef is directeur portfolio management bij AE. Hij studeerde filosofie en toegepaste wetenschappen en raakte later geboeid door systeemdenken. Als enterprise architect heeft hij meer dan 25 jaar internationale ervaring opgedaan in verschillende industrietakken en op alle bedrijfsniveaus. Van vertrouwenspersoon van CEO’s of adviseur van directies, over management coach of interim manager tot mentor of coach van project teams. Zijn specialisme is strategiebepaling en -vertaling, master planning, organisatieverandering en kennisbeheer. Bij AE is Stef verantwoordelijk voor het bepalen van de strategie en het uitbouwen van het competence center rond Enterprise Transformation Services. Zijn passie is zonder meer de menselijke kant van digitalisering.

d_04057

Annelies De Meyere

Annelies De Meyere ontwikkelde een sterke zin voor klantbeheer als Service Manager. Daar ontdekte ze de kracht van samenwerking dankzij het gebruik van facilitatie en workshop tools. 5 jaar geleden maakte ze de stap naar het begeleiden van Agile transities. Annelies is 3-talig gecertificeerd Management 3.0 en Lean Change facilitator, en één van de weinige Belgische Certified Collaboration Instructors in België.

d_04058

David Decreemer

David is een ervaren Project- en Programma manager met 13 jaar ervaring als consultant. Hij heeft een ruime ervaring met het leiden van complexe IT- en business projecten en dit in een veelheid van sectoren. Het laatste jaar werkte David als programma manager voor een grootschalig HR transformatie programma. Daarvoor was hij programma manager van een 3 jarig security transformatie programma bij een grote internationale verzekeraar. David is vooral klassiek geschoold wat betreft project- en programma management (Prince2, PMBok, …) maar bezit ook voldoende praktijk ervaring binnen de Agile wereld. Momenteel is David aan de slag als Operations Manager van de Tobania “Effective Business Services” unit.

d_04059

Hilde Van Soom

Hilde is een ervaren change manager, projectmanager en tevens TA therapeut (individuele coaching). Zij maakt deel uit van de business unit “Effective Business Services” binnen Tobania. Hilde begeleidt organisaties in grote transformaties, en dit met focus op verandermanagement. Methodologieën zoals ADKAR, six batteries of change, transactionele analyse zijn voor haar fundamenteel om organisaties en mensen op een hoger maturiteitsniveau te brengen en om gedragsverandering op organisatie-, project- en individueel niveau te faciliteren.

d_04060

Freddy Schoeters

Freddy is een Test specialist/DevOps coach met 13 jaar ervaring en maakt deel uit van de business unit “Specialized testing services” binnen Tobania. Hij heeft een ruime ervaring in technische projecten gaande van performantie testen tot test automatisatie, in diverse sectoren en steeds met een Agile achtergrond. Sinds meer dan een jaar is zijn focus meer gaan liggen op DevOps en het coachen van teams hierin. Dit zowel in Agile methodology als de technische ondersteuning die nodig is voor DevOps.

Praktische informatie

Prijs: 667 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Teamkorting

Maak gebruik van onze teamkorting en breng uw collega's mee: 20 % korting voor de tweede persoon, 30 % voor de derde, 40 % voor de vierde. Vanaf de vijfde collega betaalt u maar de helft.

Een extraatje voor u!

Als Registered Education Provider erkend door PMI®, reikt Kluwer Opleidingen 7 PDU’s uit voor uw deelname aan dit congres.

Contact

Hebt u nog een inhoudelijke vraag over dit congres?

Neem dan contact op met Elke De Wit. Zij helpt u graag verder.

elke-003

Elke De Wit

Productmanager ICT en Projectmanagement

elke.dewit@wolterskluwer.com

Tel.: +32 (0)15 45 34 21

Inschrijven

Data