Hét jaarlijkse event voor projectmanagers

Sinds 2009 is de Dag van de Projectmanager hét event bij uitstek voor elke projectmanager.

Ervaren of beginner?  Freelance of intern? In IT, operations, engineering, research, logistiek, events of andere domeinen? In grote of kleine organisaties? Op de Dag van de Projectmanager vindt u zeker uw gading!

Wij zetten voor u ook twee sterke plenaire sessies op het programma die u kunnen inspireren in uw rol als projectmanager. U krijgt er bijvoorbeeld meer inzicht in de impact van de VUCA-context op uzelf en uw projecten. En wij sluiten af met een boeiende case uit het projectbeheer van events als de Antwerp 10 Miles en de Spartacus Run. De lessen die in deze projecten getrokken zijn zullen u zeker inspireren in uw eigen projecten!

Het succesrecept van de Dag van de Projectmanager

Ruim aanbod aan thema’s

Projectmanagement technieken, methodieken, tools of skills. Ons programma dekt heel breed de kennisdomeinen en skillset van de projectmanager.

 

Programma op maat

Stel zélf uw congresprogramma samen uit een mix van 18 verschillende keuzeworkshops.

Praktische aanpak

U gaat tijdens de workshops meteen aan het werk! Met als resultaat zeer handige tips en tricks om onmiddellijk toe te passen in uw projecten.

Ervaren projectmanagement experts

U leert best practices van trainers die gepokt en gemazeld zijn in projectbeheer.

Hét netwerkevent bij uitstek

U netwerkt er maar liefst met meer dan 250 gelijkgestemde collega-projectmanagers

Getuigenissen

“Waar anders kunt u 270 collega-projectmanagers ontmoeten? De workshops dienden als perfecte uitnodiging om ervaring en kennis uit te wisselen.” Saskia Deschepper, Projectmanager, Groep ADMB

“Een heel leerrijk event met interessante workshops en de kans om met gelijkgestemden over project management te praten. Mijn project management horizon is alvast enorm verbreed door de vele nieuwe dingen die ik leerde en hoorde. Ik ben dan ook heel graag volgend jaar terug van de partij!” Sylvia Van Dorpe, Project Manager, Pharmavize

“Tijdens de sessies doe je inspiratie op, zowel van de sprekers als van de mede-participanten, over hoe je theorie in praktijk kunt omzetten.” Stefan Vanlokeren, Senior Manager, Wolters Kluwer Financial Services

Programma

Klik op de naam van de sessie voor alle details van deze workshop en de verwachte voorkennis. Zo bent u zeker dat deze zal beantwoorden aan uw verwachtingen!

09:00 - 09:45

Plenaire openingssessie: Impact van een VUCA wereld op uzelf en uw projecten

Bernard Dewamme
09:45 - 11:15

Projecten leiden in zelfsturende teams

People & Leadership

Bart Scheenaerts

Visual Storytelling: deel uw verhaal met afbeeldingen

Tools & techniques

Mara Callaert

De impact van GDPR op uw (IT)projecten

Strategy & reflection

Tom Catteau

Story mapping: hoe werkt het nu concreet?

Tools & techniques

Thomas De Vries
11:15 - 11:45
Koffiepauze
11:45 - 13:15

Projectbesparingen: wat, hoe en welke impact

Tools & techniques

Louis Baeyens

Digitale tools voor projectmanagers

Tools & techniques

Bert Heymans

Professionaliseer uw projectaanpak (simulatiegame)

Strategy & reflection

Katia Van Belle

Presentaties: hou uw publiek betrokken en actief

Skills & Communication

Michaël De Bruyne
13:15 - 14:30
Lunch
14:30 - 16:00

Hoe organiseert u zich als projectmanager in een DevOps omgeving?

Agile

Olivier Costa

Agile transformation

Agile

Bruno Lefever

Portfoliobeheer in complexe omgevingen

Strategy & reflection

Gentil Noens

Constructief omgaan met conflicten

Skills & Communication

Katia Van Belle

Earned Value Management

Strategy & reflection

Stijn Van de Vonder
16:00 - 16:30
Pauze
16:30 - 17:15

AG Antwerp 10 Miles: hoe beheerst u als projectmanager een massa-volkstoeloop?

Greg Broekmans
17:15 - 18:30
Netwerkborrel

Docent(en)

D_00077.jpg

Katia Van Belle

Katia Van Belle begon in 2000 training te geven binnen de JCI University Europe. Deze hobby werd een passie en ze besloot om er haar beroep van te maken. Eerst binnen De Post, nadien als zelfstandig trainer binnen Propellor, een training- en coachingbedrijf gespecialiseerd in project- en changemanagement. Hiervoor benut ze haar jarenlange ervaring als projectmanager voor onder andere SES Europe. Katia's opleidingen focussen op toepassingen in de dagelijkse realiteit van het werk.

D_00200.jpg

Mara Callaert

Mara Callaert is ‘visual facilitator’. Ze is gespecialiseerd in visualisatie, communicatie en verandering. In 2013 besloot ze radicaal haar belangrijkste troeven uit te bouwen onder een nieuw en sprankelend merk... Visuality! Met haar analytisch denken, beelden, verbindende communicatie en vooral ‘feeling’, helpt ze bedrijven en individuën vooruit. Mara is ingenieur van opleiding en heeft bijna 10 jaar ervaring in de consultancy wereld.

d_00902

Stijn Van de Vonder

Stijn Van de Vonder is als senior consultant bij Primaned een expert in project scheduling, best practices, kwantitatieve risicoanalyse en earned value management. Hij doceert als gastprofessor projectmanagement aan de HUBrussel en publiceerde verschillende academische papers over projectplanning. Als veelgevraagd spreker weet hij zijn vakgebied als geen ander bevattelijk en praktisch over te brengen.

d_01340

Tom Catteau

Tom Catteau is burgerlijk ingenieur en advocaat. Een carrière van 20 jaar in de IT sector bracht hem naar uiteenlopende functies zoals software ingenieur, business analist tot project manager en team leader support & maintenance. Sedert 5 jaar is Tom advocaat en gespecialiseerd in IT recht en stelt hij zijn ruime juridische en technische kennis en ervaring ten dienste van IT ondernemingen. Sedert een jaar specialiseert hij zich in de GDPR en in december 2017 heeft hij het Gentse advocatenkantoor De Groote-De Man vervoegd als senior privacy counsel.

Bart Scheenaerts

Bart Scheenaerts, is een ervaren interim manager die verscheidene change/project/program/PMO management opdrachten in verschillende sectoren volbracht: Farma, Industrie, Finance, Outsourcing en ICT. Hij werkt zowel voor grote en kleine bedrijven: voor marktleiders zoals Johnson & Johnson, Hewlett-Packard en Philips Lighting; en voor locale start-ups, de coworking space “het Bolwerk” in eigen beheer, de familiezaak in verzekeringen en levert samen met zijn team diensten aan meer dan 250 KMO klanten.

Bart is gepassioneerd door de wereld van Het Nieuwe Werken, en begeleid bedrijven in hun transformatie naar een duurzame werkomgeving.

cr-01822978

Gentil Noens

Gentil Noens is de zaakvoerder van NMI Strategy Consultants. Een onafhankelijk adviesbureau, gespecialiseerd in strategisch managementadvies. Gentil geeft al lang coaching over strategische planning, over BPMN en performancemanagement en over portfolio-, programma- en projectbeheer. Organisaties uit de private en publieke sector schakelen hem in, zoals Actiris, de Tiense Suikerraffinaderij en FOD Justitie.

D_02274.jpg

Steven Deneir

Steven Deneir plukt zijn praktijkervaring uit zijn werk, zoals voor Euroclear, Tectrade en Infosoft. Hij is gecertificeerd Prince2-trainer en Scrum-master. Praktijk- en vakkennis waarop u kunt steunen tijdens zijn onderbouwde trainingen.

D_02364.jpg

Michaël De Bruyne

Michaël De Bruyne verdiepte zich tijdens zijn MBA-studies in Human Resources en bedrijfscommunicatie. Na zijn jarenlange carrière in verschillende commerciële en managementfuncties binnen de banksector, stortte hij zich enthousiast op het ontwikkelen en geven van trainingen in leiderschap en presentatievaardigheden.

D_03324.jpg

Jef Cumps

Jef Cumps is een beslagen managementcoach die verschillende organisaties ondersteunt in hun transitie naar Lean & Agile. Als Nederlandstalige gecertifieerde SCRUM-coach is hij hét aanspreekpunt voor praktische vragen. Jef is een coach pur sang die telkens weer het beste naar boven haalt bij de mensen met wie, en de organisaties waarmee hij werkt.

cr-01821555

Louis Baeyens

Louis Baeyens is trainer bij Ideas@Work. Hij heeft een ruime ervaring in proces- en projectbeheer in internationale context. Bovendien heeft hij zijn kennis en ervaring continu doorgegeven door het verzorgen van trainingen aan medewerkers. Louis geeft training in het kader van Business Process Management, Lean, Six Sigma en Project Management.

d_03754

Bert Heymans

Bert Heymans is Senior Project Manager en Business Analist voor PHPro. Hij heeft een achtergrond in software ontwikkeling en experimenteert sinds 2006 met tools en technieken die project management ondersteunen. Als lean management enthousiasteling gelooft hij sterk in tools die de samenwerking op een hoger niveau kunnen tillen en processen helpen afstemmen op de noden van een ondernemen.

d_00857

Geert De Cang

Hoe zit dat nu eigenlijk met teams. Wat maakt dat mensen echt samenwerken en geëngageerd zijn? En even interessant… Krijgen we voeling met de dynamiek van een organisatie. Begrijpen we hoe deze complexe omgeving werkt en reageert? Geert heeft in ruim 20 jaar al heel wat projecten en teams begeleid. Constante in dit traject: nieuwsgierig deze passies inzetten om zowel de mensen als de organisatie in hun kracht te zetten.

d_03344

Stijn Decneut

Stijn heeft 20 jaar ervaring in het leiden en coachen van R&D teams in een breed scala van sectoren. Als coach en trainer ondersteunt hij mensen in persoonlijk leiderschap en teams in het effectief samenwerken zodat ze voluit kunnen bijdragen aan gezonde, succesvolle organisaties. Hij maakt daarbij gretig gebruik van zijn passie voor cognitieve wetenschappen en systeemdenken.

d_01524

Jürgen De Smet

Jürgen De Smet werkt als Agile & Lean Coach, Trainer en collaboration architect bij Co-Learning. Hij is ervan overtuigd dat de beste resultaten geleverd worden door gemotiveerde en geëngageerde mensen die kunnen samenwerken met alle betrokken partijen. Daarom focust hij op het ondersteunen van organisaties, het uitbouwen van interne vaardigheden en het helpen engageren en motiveren van alle stakeholders om tot een maximaal resultaat te komen. Hij werkte onder andere voor iMinds, Agfa, Test Aankoop, Atos, Real Dolmen. Naast zijn passie voor operational excellence en innovatie houdt Jürgen ook van snowboarden en reizen.

d_03763

Greg Broekmans

Greg Broekmans heeft een opleiding Communicatiewetenschapper genoten. In zijn eerste werkjaar combineerde hij een commerciële functie bij Medialaan met journalistiek werk. Het werd hem al vrij snel duidelijk dat hij iets wilde doen in de sportsector omdat hij zelf heel erg overtuigd is van het belang van bewegen in mentaal en fysiek welzijn. Hij maakte 14 jaar geleden de overstap naar Golaza. Eerst als project manager en nu al bijna 10 jaar als Director Running. In die functie is hij verantwoordelijk voor de uitbouw en organisatie van 45 loopevenementen in België en leidt hij een team van project managers. Van de Brugge Urban Trail, over Dwars door Hasselt, The Color Run, de Spartacus Run tot de AG Antwerp 10 Miles.

d_03774

Bruno Lefever

Bruno Lefever heeft meer dan 25 jaar ervaring in de consulting business, zowel langs de Business als de IT zijde. Zijn ervaring bouwde hij uit vanuit de IT wereld, waar hij geïnspireerd geraakte door methodologisch werken. Dit uitte zich ook in zijn verder carrière waar de sleutel tot succes voor hem bleef om zijn werk te blijven organiseren volgens een gestructureerde methodologie. Bruno werkt sinds 2006 als competence center manager bij AE, waar hij verschillende competence c enters coördineert voor business-IT alignment. Zijn ruime ervaring laat hem toe om zeer creatieve suggesties en bijpassende strategische correctieve acties voor te stellen.

d_03775

Bernard Dewamme

Bernard Dewamme is Mental Coach bij Mentally fit. Hij begeleidt al meer dan 20 jaar medewerkers, teams en organisaties naar continue vooruitgang met een duurzaam resultaat. Bernard coachte wereldwijd meer dan 10.000 leiders en managers. Dit doet hij vanuit zijn opgebouwde ervaring in de sportwereld, onder andere als coach van het Olympisch team in London 2012 en Rio 2016 maar ook in het hockey, of in een andere categorie: als mental coach voor de finalisten van de Koningin Elisabeth wedstrijd. Hij inspireert u naar duurzame top prestaties!

d_03782

Olivier Costa

Onder de paraplu 'Agile in the Core', is Olivier samen met enkele van de beste belgische agile coaches betrokken bij verschillende agile transformaties. Hij combineert zijn expertise op operationeel en tactisch niveau met coaching op strategisch niveau om de transformaties te ondersteunen. Daarnaast is Olivier een XP-enthousiasteling.

cr-01842212

Jan De Baere

Jan de Baere heeft heel wat ervaring opgebouwd als Agile coach door het introduceren van de filosofie in grote en complexe organisaties, met name in de financiële sector. In de Agile community is Jan actief als voorzitter van het Belgische Agile consortium, internationaal spreker en mede-organisator van meerdere Europese Scaling Agile conferenties.

d_03822

Thomas De Vries

Thomas De Vries is een enthousiaste service designer die co-creatie tracks start daar waar hij kan. Onder andere Honda, SD Worx, Acerta en Wolters Kluwer hebben deze frisse wind al eens door het gebouw voelen waaien. In zijn vrije tijd haalt hij zijn energie bij start-up “For-Good” en helpt hij hen mee om het ecologische bewustzijn te verspreiden.

Praktische informatie

Prijs: 636 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Teamkorting

Maak gebruik van onze teamkorting en breng uw collega's mee: 20 % korting voor de tweede persoon, 30 % voor de derde, 40 % voor de vierde. Vanaf de vijfde collega betaalt u maar de helft.

Een extraatje voor u!

Als Registered Education Provider erkend door PMI®, reikt Kluwer 7 PDU’s uit voor uw deelname aan dit congres.

Wilt u weten hoe het eigenlijk gesteld is met uw kennis van de PMI®-methodiek? Bent u klaar voor uw PMP® of CAPM® examen? Test uw kennis live op ons congres!

Contact

Hebt u een inhoudelijke vraag over het programma? Wilt u graag partner worden van ons congres?

Neem dan contact op met Elke De Wit. Zij helpt u graag verder.

elke-003

Elke De Wit

Productmanager ICT en Projectmanagement

Elke.Dewit@wolterskluwer.com

015/45 34 21

Inschrijven