Amazon Web Services of kortweg AWS is het grootste publieke cloud platform ter wereld. AWS is sinds kort wereldwijd enorm populair geworden. U kunt AWS best zien als een enorme doos met flexibele IT-services die via het internet beschikbaar wordt gesteld. Met AWS kan elk bedrijf (van startup tot multinational) gebruik maken van de meest geavanceerde technologieën tegen zeer beperkte kosten. AWS wordt voornamelijk gebruikt voor: datamanagement- & analyse, chat bots, backup & recovery, ... De kosten worden namelijk in rekening gebracht op basis van het verbruik, waardoor er geen grote investeringen vooraf nodig zijn. Dit maakt de Amazon Web Services enorm schaalbaar.

Doelstellingen

In deze cursus leert u de voordelen van cloud computing en hoe een cloudstrategie u kan helpen uw bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Deze cursus verkent de voordelen van cloud computing voor uw bedrijf en de fundamenten van AWS (Amazon Web Services), inclusief de financiële voordelen. Deze cursus introduceert ook governance- en beveiligingsconcepten om u te helpen het AWS-platform binnen uw cloud computing-strategie te laten integreren.

Uw resultaten

In deze cursus leert u hoe u:

 • de waarde en voordelen van de AWS Cloud kunt identificeren.
 • de waardevolle toepassingen kunt herkennen waarvoor u het AWS-platform kunt gebruiken.
 • de robuuste beveiligingscapaciteiten, controles en garanties begrijpt die nodig zijn om de gegevens en netwerkbeveiliging te handhaven.
 • de financiële impact die de AWS Cloud kan hebben op het kostenbeheer van een organisatie, terwijl de risico's die verbonden zijn aan op het verbruik gebaseerde prijsbepalingsmodellen, worden beperkt.

Bestemd voor

Deze cursus is bedoeld voor IT-beslissers & professionals én iedereen die nieuw is in het werken met AWS.

Voorkennis: 

 • Praktische kennis van IT-infrastructuurconcepten
 • Enige notie van financiële basisconcepten & IT-beveiligingsconcepten

Programma

Deze cursus behandelt de volgende topics:

 • Hoe van start gaan?
 • Gebruik maken van AWS als concurrentievoordeel
 • Cloud economie
 • Security en compliance
 • Migreren naar de AWS Cloud

Docent(en)

d_04194
Ben Bridts

Ben maakt sinds 2015 gebruik van AWS en werkt samen met uiteenlopende bedrijven, gaande van startups tot grote ondernemingen. Hij biedt architecturale en operationele ondersteuning en deelt daarnaast zijn ervaringen via trainingen en workshops. Zijn favoriete diensten zijn momenteel CloudFormation, Lambda, KMS, CloudFront en Lambda@Edge.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 595 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

Als u zich inschrijft tot een maand voor de startdatum, geniet u onze vroegboekkorting. U betaalt dan slechts 525 euro in plaats van 595 euro (excl. 21 % btw).

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Als u zich inschrijft tot een maand voor de startdatum, geniet u van 70€ vroegboekkorting. 

Partner

Inschrijven

Data