Artificial Intelligence bestaat al tientallen jaren, maar bleef tot de opkomst van Big Data in de schaduw staan. Tegenwoordig geeft de beschikbaarheid van data bredere en veel nauwkeurigere mogelijkheden aan AI. We kunnen zeggen dat Big Data en AI samen twee verbazingwekkende moderne technologieën zijn die het mogelijk maken om machine learning te introduceren, de databases voortdurend te updaten en bij te werken. Verwacht wordt dat het hele digitale universum tegen 2020 44 zettabytes zal bereiken, en daarvan is ongeveer 75 % van de data ongestructureerd, afkomstig van bronnen zoals teksten, stemmen en video's. Big Data technologieën maken het mogelijk om deze gigantische ruwe data uit verschillende bronnen te gebruiken en te verwerken. Het stelt AI in staat om bedrijfsmodellen te bouwen die kunnen resulteren in verbeterde nauwkeurigheid, tijdsbesparing en risicovermindering.

 • De meeste sectoren verzamelen veel gegevens, maar heeft u zich ooit afgevraagd hoe het u kan helpen om uw beroep te innoveren? Met de hefboomwerking van Big Data tools, zult u in staat zijn om AI-systemen te bouwen om accurate antwoorden te geven op specifieke of zeer complexe vragen.
 • Heeft u inspiratie nodig om met AI en Big Data aan de slag te gaan of om de beste AI-gebruikscases binnen uw bedrijf te vinden?

Wij hebben alvast een boeiend 1-daags programma voor u klaarliggen waarin u een antwoord krijgt op al uw vragen.

Doelstellingen

Tijdens deze 1-daagse opleiding nemen we een kijkje in de technologische vooruitgang en de technieken die AI typeren zoals machine learning, deep learning, data lake, Natural Language Processing (NLP).

 • Wat is het verschil tussen traditionele en AI-gedreven organisaties?
 • Op welke manier kijkt u naar uw historische data en hoe worden ze 'future proof' geacht?
 • Hoe kunt u met AI de bedrijfsrollen en -functies transformeren?
 • Met welke problemen en valkuilen krijgt u te maken bij het implementeren van AI?

Pluspunten

 • Verhoog uw concurrentievoordeel: speel beter en sneller in op uw klantvraag en -gedrag. U weet welke strategische keuzes u moet maken.
 • Tijdens de opleiding werkt u zowel strategisch als praktisch uw eigen use case uit. Ga onmiddellijk in uw eigen organisatie aan de slag met het implementatieplan.
 • Deze opleiding wordt gegeven door échte AI experts die u helpen om verder te kijken dan de mythes en misvattingen die er bestaan rond AI. Onlangs heeft Omina Technologies de award voor AI persoonlijkheid op de Data Innovation Summit in ontvangst mogen nemen. Kortom, u krijgt expertise van de bovenste plank!

Bestemd voor

Decision makers, steekholders, IT-managers, lijn- of projectmanagers en medewerkers die op zoek zijn naar inspiratie & concrete handvatten om met AI en Big Data aan de slag te gaan in hun organisatie.

Programma

 • Geschiedenis van AI en Big Data
 • Basisconcepten van Artificial Intelligence & Machine Learning
 • AI in productie
 • Privacy en ethiek in AI
 • Gegevensbeheer
 • Big Data technisch overzicht
 • Rol van data-ingenieur in Artificial Intelligence

 Gelieve te noteren dat deze opleiding in het Engels zal worden gegeven.

Docent(en)

d_04167
Wouter Van den Broeck

Wouter heeft een multidisciplinaire achtergrond met o.a. Artificial Intelligence, datavisualisatie en architectuur. Hij werkte in verschillende internationale onderzoeks- en innovatiecontexten, met name op het gebied van geavanceerde softwaretools en gebruikersinterfaces om datagestuurd onderzoek en innovaties te vergemakkelijken. Wouter is in het bijzonder geïnteresseerd in hybride AI die tot doel heeft de sterke punten van symbolische en subsymbolische AI te combineren om zo hun respectievelijke beperkingen te overwinnen. Momenteel leidt hij de onderzoeksinspanningen bij Omina Technologies.

Lees meer
d_04168
Hassaan Baig

Hassaans achtergrond varieert van hardware Intelligence (robotica en Internet of things) tot Software Intelligence (Artificiële Intelligentie en Machine Learning). Hij behaalde zijn master in Artificiële Intelligentie aan de KU Leuven, wat hem in staat stelde om te werken met de modernste technologieën en ervaring op te doen op het gebied van Data Science, Computer Vision, Intelligente Machines, biologische prothesen en hersencomputerinterfacing. Vorig jaar werkte hij als Machine Learning Engineer bij Omina Technologies waar hij voornamelijk met klanten werkte aan zakelijke projecten en aan het metalearning-gedreven Omina Core Product.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 806 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

Gelieve te noteren dat deze opleiding in het Engels zal worden gegeven.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Partner

Inschrijven

Data