Pensioenen: blijf up-to-date

Ook al liggen de grote pensioenhervormingen alweer een tijdje achter ons, de pensioenproblematiek blijft in de Belgische ondernemingen meer dan actueel.  De regering neemt vele maatregelen om de pensioenen voor de toekomstige generaties te garanderen.  Zo werd onlangs het halftijds pensioen mogelijk gemaakt. En wil de regering de laagste pensioenen herwaarderen en de solidariteitsbijdrage op pensioenen verminderen, om de koopkracht te verhogen.

Maar ze wil vooral inzetten op de verder veralgemening van de 2de pensioenpijler.  Alle werknemers kunnen vrijwillig een aanvullend pensioen opbouwen. Het is dus duidelijk dat het bestaande beleid en de geplande hervormingen verder gezet zullen worden.  Hoog tijd dus om een balans op te maken: waar staan we met de geplande hervormingen en wat staat er ons nog allemaal te wachten.  Met ons Pensioencongres houden we voor u de vinger aan de pols.

Actueel

Tijdens dit congres krijgt u antwoorden op vragen zoals:

  • Wat is het halftijds pensioen en waarin verschilt het van andere vormen van vermindering van de prestaties op het einde van de loopbaan?
  • Wat is de impact van flexibel werken op de pensioenen?
  • Hoe verhoudt het aankomende vrijwillig aanvullend pensioen voor werknemers zich tot de andere aanvullende pensioenstelsels ? Via een apart wettelijk kader krijgen werknemers de kans om vrijwillig een aanvullend pensioen van de tweede pijler op te bouwen via inhoudingen op hun loon uitgevoerd door de werkgever (VAPW). Dit stelsel staat los van het aanvullende pensioen (WAP).
  • ....

Kom naar het Pensioencongres 2019, ontdek de allerlaatste actualiteit en krijg antwoorden op al uw pensioenvragen van topspecialisten in de pensioenmaterie.

Programma

Programma in ontwikkeling

14:00 - 14:45

Plenaire openingssessie: Demografie en de impact op het (bedrijfs)leven en de pensioenen

Ivan Van De Cloot, Itinera
14:45 - 16:00

Langer maar anders werken: wat is de impact op uw aanvullend pensioenplan

Karen Vande Sype, Nexyan en Anne Van Damme, Claeys en Engels

Hoe zorgt u ervoor dat uw werknemers 4 jaar langer willen werken?

Hermina Van Coillie, Securex

De ontwikkelingen binnen de aanvullende pensioenen en de impact op het pensioenlandschap (VAPW, POZ, halftijds pensioen)

Pieter Gillemon & Paul Roels
16:00 - 16:20
Netwerkpauze
16:20 - 17:35

Het pensioen voor zelfstandigen: nieuwigheden, tips en trics

Pieter Gillemon

Langer werken, ... betekent dit dan ook anders werken ? En hoe kan je nu al je loopbaan pro-actief onder de loupe nemen?

Anouck Van Hoydonck, Janssen Pharmaceutica

Nieuwe verzekeringsproducten: welk product is interessant voor u? TAK 21, TAK 23 of life cycle investment?

Paul Roels

Onafhankelijke en gedreven topsprekers aan het woord

Stel zelf uw programma samen uit ons uitgebreid aanbod

Toegang tot de digitale documentatie van alle workshops

Informele contacten met leveranciers en collega’s

Docent(en)

D_00036.jpg

Paul Roels

Paul Roels is zaakvoerder van het advieskantoor PROcrea Consulting, gespecialiseerd in pensioenadvies. De eerste 14 jaar van zijn loopbaan was hij actief in de verzekeringssector als commercieel kaderlid in de afdeling groepsverzekeringen van Fortis AG en als verantwoordelijke voor de afdeling levensverzekeringen van Aegon België. Daarna stapte hij over naar de consultingwereld (PwC en Deloitte). Hij adviseerde er ondernemingen over hun salaris- en voorzorgsprogramma’s. Hij hielp overheden en overheidsbedrijven bij het herdefiniëren van hun pensioenbeleid en bij het opzetten van pensioenfondsen. Van 2001 tot 2006 was Paul Roels secretaris-generaal en lid van het directiecomité van de gemeenschappelijke pensioenverzekeringskas Integrale.

cr-00004828

Pieter Gillemon

Pieter Gillemon is Director binnen de afdeling People & Organisation van PwC. Hij is belastingconsulent en legt zich specifiek toe op pensioenen en beloningen. Pieter maakt deel uit van een multidisciplinair team waar juridische, technische en fiscale oplossingen inzake aanvullende pensioenen geadviseerd worden. Pieter heeft 17 jaar ervaring op het gebied van employee benefits. Hij is vertrouwd met de diverse aspecten van de pensioenproblematiek in zowel binnenlandse als grensoverschrijdende situaties.

Karen Vande Sype

Karen Vande Sype is senior partner bij Nexyan. Zij heeft meer dan 20 jaar ervaring in het vakgebied employee benefits. Zij adviseert werkgevers in de selectie, implementatie en uitwerking van employee benefits-plannen, met extra aandacht voor mondelinge en schriftelijke communicatie naar alle stakeholders. Zij is een veelgevraagd spreker op seminaries over deze materie.

d_00427

Hermina Van Coillie

Hermina van Coillie is hr research expert bij Securex hr research en measurement. Haar focus ligt op motivatie, leeftijdsbewust personeelsbeleid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en performantie. hermina weet cijfers te interpreteren en om te zetten in heldere informatie op vasis waarvan u gerichte hr-initiatieven kunt nemen.

d_01406

Ivan Van De Cloot

Ivan Van De Cloot, Itinera Institute

d_03973

Anouck Van Hoydonck

Vanuit een passie om duurzaamheid en groei te balanceren, leidt Anouck Van Hoydonck het Healthiest Careers programma bij Janssen Pharmaceutica. Samen met een team van bevlogen medewerkers, werkt ze een aanbod uit dat op maat van alle Janssen medewerkers beschikbaar is. Anouck neemt haar ervaring als HR Business Partner mee in deze rol om zowel naar het individu als de organisatie een win-win te bereiken. Zij nam na 17 jaar Finance-werk de sprong naar het HR vakgebied en nam daar sinds 2011 verschillende lokale en regionale rollen op.

Praktische informatie

Prijs: 421 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.
Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 6 uren (In aanvraag)
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 6 punten (In aanvraag)
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 6 uren (In aanvraag)

Teamkorting voor medewerkers van hetzelfde bedrijf: 20% korting voor de tweede persoon, 30% voor de derde, 40% voor de vierde. Vanaf de vijfde collega betaalt u maar de helft.

Inschrijven

Data