Doelstellingen

Deze workshop gaat over het hart van de sociale verkiezingen. Tijdens een halve dag oefent u mee tijdens een 'generale repetitie' van een stemronde in uw onderneming. De seminariezaal wordt omgebouwd tot stembureau. Levensecht, dus inclusief mogelijke fouten, valkuilen en tegenstribbelende collega's! 

Bestemd voor

  • voorzitters van de stembureaus
  • ondernemingshoofden
  • hr

Programma

Tijdens deze workshop oefent u de stembusgang in uw onderneming actief in, samen met collega's uit de sector.

  • Installatie van stembureau, klaarzetten van de zaal, voorbereiding van de documenten, plooien en afstempelen van stembiljetten
  • Controle en verloop van een correcte stembusgang, onregelmatigheden oplossen (bv. stembiljetten in een verkeerde urne), aanvraag nieuwe stembiljetten
  • Verwerking stembiljetten, bepaling proces-verbaal, behandeling urnes, telling en ordening van de stembiljetten, opstellen van een proces-verbaal en statistische fiche
  • Berekening kiesresultaten
  • Gebruik software

Docent(en)

d_01040
Kris De Schutter

Kris De Schutter is lid van de Employment & Benefits Praktijkgroep van Loyens & Loeff in België. Hij is co-hoofd van het Financial Institutions Team in België. Hij heeft o.a. aanzienlijke ervaring opgebouwd in herstructurerings- en veranderingsprocessen en in alternatieve beloningen. Kris heeft uitgebreide kennis van individueel en collectief arbeidsrecht, vooral in verband met beloningsregelingen.

Lees meer
Natalie Bastiaens

Natalie Bastiaens, senior advisor, BDO Juridische Adviseurs

Lees meer
d_03806
Eline De Ryck

Eline de Ryck, advocaat, Loyens & Loeff Advocaten

Lees meer
D_01907.jpg
Saskia Lombaerts

Saskia Lombaerts is juridisch adviseur arbeids- en socialezekerheidsrecht bij BDO Legal. Zij heeft een jarenlange ervaring in de dagelijkse praktijk, gekoppeld aan een gedegen theoretische basis. Zij adviseert bedrijven bij de dagelijkse problematiek van de verhouding werkgever-werknemer en streeft daarbij naar een optimale oplossing, zowel inzake individuele als collectieve verhoudingen, zowel proactief als reactief. Deze pragmatische invalshoek geeft aan de opleidingen die Saskia verzorgt een betekenisvolle meerwaarde. Saskia Lombaerts is ook auteur sociale wetgeving bij Wolters Kluwer.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 324 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data