Steeds meer overeenkomsten worden niet langer op papier gesloten. Ook het arbeidsrecht wordt verder gedigitaliseerd. Zo komen er meer mogelijkheden om een arbeidsovereenkomst te ondertekenen met een elektronische handtekening.

De regeling hierover, die begin dit jaar gepubliceerd werd, is echter nog altijd niet in werking getreden.

Wat is de impact van deze wetgeving voor u? Tijdens dit webinar ontdekt u de nodige achtergrondduiding zodat u precies weet hoe de vork nu precies in de steel zit. 

Hoe werkt een webinar? 

Met dit webinar kunt u de presentatie over 'de elektronische handtekening' volgen via uw computer, tablet of smartphone. 

De presentatie loopt van 12.00 tot 13.00 uur. Een aantal dagen voor aanvang ontvangt u een link waarmee u een half uur op voorhand kunt inloggen. U kunt tijdens de presentatie vragen stellen aan de spreker. 

Met bijscholingsattest 

Na afloop van het webinar kunt u een bijscholingsattest van het OVB, IAB of BIBF ontvangen. 

Inbegrepen in het Social Eye abonnement 

Dit webinar is inbegrepen in het Social Eye abonnement. Alle informatie om als Social Eye abonnee gratis deel te nemen vindt u op de webinar pagina op Social Eye (http://www.socialeye.be/Help.aspx?text=txtHelpWebinars). 

Doelstellingen

U krijgt een antwoord op de volgende vragen:

 • In welke gevallen kan een arbeidsovereenkomst elektronisch afgesloten worden?
 • Hoe gaat u concreet tewerk?
 • Kan u de werknemer verplichten om een arbeidsovereenkomst met een elektronische handtekening te ondertekenen?
 • Hoe zit het met de archiveringsplicht van een elektronisch afgesloten arbeidsovereenkomst?

Programma

 • Inleiding
 • Basisbegrippen
 • Historische ontwikkeling van de wetgeving inzake elektronische arbeidsovereenkomsten
 • Impact van de nieuwe wetgeving
 • Conclusie

Docent(en)

d_03919

Chris Vanlaere

Chris Vanlaere is licentiaat in de rechten en sinds 1998 werkzaam bij de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Als adviseur bij de Algemene Directie van de individuele arbeidsbetrekkingen heeft hij zich gespecialiseerd in diverse onderwerpen binnen het domein van het individueel arbeidsrecht, waaronder het elektronisch afsluiten van arbeidsovereenkomsten.

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Accreditatie:
 • OVB Orde van Vlaamse Balies, 1 punten (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven