'Goed begonnen is half gewonnen'

Nieuwe werknemers op een professionele manier onthalen en introduceren legt een belangrijke basis voor hun motivatie, tevredenheid en optimaal functioneren op lange termijn. Een eerste indruk vergeet u nooit. Uw werknemer ook niet.

In deze opleiding leert u:

 • hoe een efficiënt en effectief onthaal kadert in het geheel van uw hr-management.
 • een gestructureerd onthaal- en introductieprogramma ontwikkelen en implementeren.
 • hoe alle betrokkenen (b.v. de nieuwe collega, de leidinggevende, de collega’s, de eventuele p/meter, hrm) op elkaar kunnen afgestemd worden.
 • welke instrumenten u kunnen helpen bij het opzetten van een professioneel onthaal (b.v. digitale tools, apps, een onthaalbrochure, het intranet, de onthaaldag(en), de vorming in het kader van onthaal, enz.).

Pluspunten

U brengt uw eigen onthaal- en introductiebrochure mee en/of een overzicht van de procedure die in uw organisatie gebruikelijk is. Een unieke kans om advies te krijgen.

Uw resultaten

 • U krijgt zicht op de rol van onthaal en introductie in een duidelijk geëxpliciteerde hrm-visie.
 • U leert welke elementen in onthaal en introductie belangrijk zijn.
 • U bent in staat op een systematische manier een onthaal- en introductiescenario te ontwerpen en te implementeren in uw organisatie.
 • U beschikt over een reeks praktische tips en modellen om een onthaal- en introductieprogramma op te zetten of te verfijnen.

Bestemd voor

Human resources managers en hun medewerkers die:

 • verantwoordelijk zijn voor het opstarten van een onthaal- en introductieprocedure van nieuwe medewerkers
 • de bestaande onthaal- en introductieprocedure kritisch willen toetsen
"

Kernachtig, duidelijk en motiverend om een vertaalslag te maken op maat van de eigen organisatie.

"
Kris De Schryder, stafmedewerker hrm, Blijdorp
"

Deze opleiding geeft concrete informatie waarmee je aan de slag kan. Een opleiding met veel voorbeelden én aandacht voor valkuilen. Je krijgt voldoende ruimte voor eigen ideeën, vragen en discussies.

"
Daphne Lingier, hr-medewerker, INBO Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek
"

Echt bruikbaar in de praktijk!

"
Mieke Dekimpe, administratief medewerker hr, ACV

Docent(en)

D_00444.jpg
Ann Moreels

Ann Moreels is managing consultant van M&L Management Services en gespecialiseerd in het brede hr-gebeuren. Zij geeft regelmatig les over verschillende hr-topics. Zij doctoreert in Nederland op het vlak van 'onboarding van nieuwkomers' en schrijft geregeld een boek over een actueel hr- en organisatiethema.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 806 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data