De technologische revolutie, de globalisering en de veranderende economische verhoudingen maken concurrentie harder en dynamischer. Alle klassieke paradigma’s over werk, werkrelaties, leiderschap, motivatie, … staan onder druk. Bedrijven moeten zich voortdurend aanpassen aan nieuwigheden, wendbaar zijn en innoveren om hun marktpositie te behouden. Uw hr-rol is cruciaal bij al deze uitdagingen. U moet:

 • de mensen met de juiste competenties vinden en aanwerven
 • uw toptalent aan boord houden
 • innovatie, productiviteit en creativiteit boosten
 • future proof skills van uw huidige workforce ontwikkelen

Het congres 'The future of HR: attract - engage - digitalise' geeft antwoorden op vragen zoals:

 • Hoe kan hr zich voorbereiden op de toekomst?
 • Hoe kan digitalisering u helpen om uw hr-uitdagingen beter te vervullen?
 • Hoe vindt en houdt u toptalent in een krappe arbeidsmarkt?
 • Hoe verhoogt u het welzijn en het engagement van uw medewerkers?

Doelgroep

Dit congres is bedoeld voor elke hr-professional die wilt leren hoe hij de toekomstige hr-uitdagingen moet tackelen:

 • hr-directors en -managers
 • hr-business partners
 • hr-verantwoordelijken
 • hr-consultants
 • change managers en -agents

Uiteraard is elke professional die zich verdiept in transformatie en digital welkom: projectmanagers, it-managers, innovatiemanagers, facility managers, business development managers, productmanagers, …

Pluspunten

 • Onafhankelijke en gedreven topsprekers aan het woord
 • Digitale documentatie van alle sessies
 • Informele contacten met leveranciers en collega’s
 • Praktisch en to the point
 • Voordeelformule: 2 + 1 gratis

Toegang tot de digitale documentatie van alle sessies

Onafhankelijke en gedreven topsprekers aan het woord

Informele contacten met leveranciers en collega’s

Programma

09:00 - 10:00

'No Jobs!?' Arbeidsmarkt en technologie: outlook 2030

Fons Leroy, VDAB
10:00 - 11:00

Digitalisering als motor voor het aantrekken en engagen van medewerkers

Elke Van Hoof, Huis voor Veerkracht
11:00 - 11:20
Pauze
11:20 - 12:20

Het nieuwe rekruteren: sneller en efficiënter rekruteren dankzij digitale tools en technieken

Attract

Didier Decaestecker

Hoe zorgt u ervoor dat uw werknemers 4 jaar langer en met goesting willen werken?

Engage

Hermina Van Coillie, Securex

De werkplek 're-vampen': zo doet u dat

Digitalise

Kris Wauman , Microsoft
12:20 - 12:50

Partner apero: A paradigm shift: The Science of Employee Experience

Attract

Yves Van den Brande en Steven Coemans, delaware

Partner apero: Empowerde medewerkers als uitkomst van de digitale transformatie: een verhaal van HR en IT samen

Engage

Evert D’Hondt (Synergics) & Mirabel Hoys (Attentia)

Partner apero: Case: KBC en de digitale transformatie in soft skill trainingen

Digitalise

Annet Nimeijer en Karlijn Jansen, New Heroes

Partner apero: Hoe kunnen we onze medewerkers krijgen en behouden?

Attract

Isabelle Hoebrechts en Gina Peeters, 361°

Partner apero: An introduction to talent enablement: driving performance through engagement

Digitalise

Olivier Van Loo, Intuo
12:50 - 14:00
Lunch
14:00 - 15:00

Vermijd implicit bias en haal het beste talent in huis

Attract

Els Compernolle, Human Insight

#ZeroExclusion

Engage

Wendy Ranschaert en Fatima Yassir, VDAB

Technologie integreren in leren: hoe doet u dat?

Digitalise

Mathias Vermeulen, Winston Wolfe
15:00 - 15:30
Pauze
15:30 - 16:30

Vind de juiste kandidaten dankzij een sterke Employer brand

Attract

Katrien Cobbaut en Griet Van Der Vurst, HoGent

Samenwerking en betrokkenheid als sleutels voor een toekomstgerichte digitale werkplek

Engage

Juan Staes, delaware

HR Tech: what is next & how to define and ensure your successful formula?

Digitalise

Thomas Dorynek and Dean Davey, Ernst & Young
16:30 - 17:30

Case: hoe Unilever het rekruteringsproces digitaliseert: Talent recruitment 2.0

Attract

Gregory Samyn, Unilever

AI in hr: een praktische gids

Digitalise

Jonas Pollet, Partena Professional

Docent(en)

cr-01803123
Mathias Vermeulen

Mathias Vermeulen helpt organisaties bij het uittekenen van een innovatief hr- en leerbeleid. Hij specialiseerde zich in hr-technologieën en -tools. Hij zette zijn eerste stappen in de wereld van opleiding en ontwikkeling bij Vion vzw en deed vervolgens gedurende 5 jaar ervaring op als L&D manager bij FrieslandCampina Belgium nv.

Lees meer
d_00427
Hermina Van Coillie

Hermina van Coillie is hr research expert bij Securex HR research en Measurement. Haar focus ligt op motivatie, leeftijdsbewust personeelsbeleid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en performantie. Hermina weet cijfers te interpreteren en om te zetten in heldere informatie op basis waarvan u gerichte hr-initiatieven kunt nemen.

Lees meer
cr-01847593
Juan Staes

Juan Staes is Senior Manager bij delaware. Hij is verantwoordelijk voor de bedrijfseenheid die zich focust op de digitalisering en transformatie van hr-processen. Bovendien is Juan gepassioneerd door innovatieve businessmodellen en technologische innovaties. Hij helpt klanten ook bij het introduceren van nieuwe hr-technologieën en -concepten binnen de organisatie.

Lees meer
d_03465
Fons Leroy

Fons Leroy was meer dan 14 jaar gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). De VDAB werd onder zijn beleid uitgeroepen tot Vlaams Overheidsorganisatie van het jaar 2015 en kreeg datzelfde jaar het label “Recognized for Excellence – Five Stars” en de prijs voor de meest duurzame overheidsorganisatie. Fons ontving doorheen zijn carrière meerdere prijzen zoals de ‘hr award 2007’, ‘overheidsmanager van het jaar 2009’, ‘hr ambassadeur 2010’, ... Hij was betrokken bij verschillende organisaties en verenigingen die zich inzetten voor een betere arbeidsmarkt zoals de Hoge Raad voor Werkgelegenheid, het European Network of Public Employement Services, ... Sinds 1 juli 2019 is hij gepensioneerd. Daarnaast is Fons Leroy auteur van een groot aantal artikelen over arbeidsmarktbeleid, werkgelegenheid en werkloosheid. Nu geeft Fons Leroy nog lezingen over HRM en arbeidsmarktbeleid, begeleidt hij organisaties inzonderheid publieke bemiddelingsdiensten (Colombia, Maleisië, Baskenland, ...) op strategisch vlak en is hij voorzitter van het Beroepenhuis.

Lees meer
d_03899
Elke Van Hoof

Prof. dr. Elke Van Hoof is bestsellerauteur, wetenschappelijk onderzoeker en public speaker. Prof. dr. Elke Van Hoof staat voor een unieke combinatie van bedrijfsexpertise, psychologie en (actief) academisch onderzoek. Ze is vooral bekend vanwege haar werk op het gebied van stress, burn-out, hypersensitiviteit en terugkeer naar het werk. Prof. dr. Elke Van Hoof staat bekend om haar pragmatische en energieke stijl.

Lees meer
d_04106
Didier Decaestecker

Didier Decaestecker is co-founder van Joboxx Recruitment Technologies en co-author van het boek 'AI in rekruteren'. Nadat hij ervaring opdeed als accountmanager in de media voor onder andere VT4 en RTL werd hij TV manager bij Mindshare. Hij groeide door tot commercieel directeur voor Be One Radio en Publinetworks en tenslotte tot Managing Director bij Lijncom en Ticketmaster Belgium. Zijn heilige drievuldigheid bestaat uit mensen, technologie en tevreden klanten.

Lees meer
d_01534
Wim Thielemans

Wim Thielemans is expert in de wereld van werk. Al twintig jaar herkent hij trends om de werkplek van de toekomst te creëren. Organisaties zoals Delhaize, DuPont, De Kringwinkel, Ministerie van Financiën en Securitas huren hem in voor zijn werkbare oplossingen. Hij introduceerde als eerste Jobcrafting en Teamcrafting in België. Hij is auteur van 'Slim Interviewen’ dat genomineerd werd voor beste L&D boek en beste boek voor recruiters (2015). Zijn recent boek ‘Jobrepair’ ligt vanaf december in de boekhandel.

Lees meer
cr-01848733
Els Compernolle

Els Compernolle is een ervaren en enthousiaste trainer met een passie voor mensen. Nieuwsgierigheid vormt de rode draad in alles wat ze doet: Els is gefascineerd door gedrag van mensen en organisaties en wil begrijpen waarom de ene aanpak wél werkt en de andere niet. In haar opleidingen verwerkt Els de laatste kennis uit de gedragseconomie, neurowetenschappen en cognitieve psychologie in wetenschappelijk onderbouwde – maar toegankelijke en praktijkgerichte – opleidingen. Els geeft regelmatig training in binnen- en buitenland en aan prestigieuze universiteiten zoals de London School of Economics en University College Dublin.

Lees meer
d_04117
Wendy Ranschaert

Wendy Ranschaert werkt - samen met Fatima Yassir - voor het team Beleid en Strategie van de VDAB. Zij focussen vooral op thema's die linken hebben met inclusie en innovatie. Zij schrijven samen het boek #ZeroExclusion waarin ze verschillende experten en ondernemingen aan het woord laten over het belang van inclusief ondernemen voor een innovatieve arbeidsorganisatie en omgekeerd.

Lees meer
d_04118
Fatima Yassir

Fatima Yassir werkt - samen met Wendy Ranschaert - voor het team Beleid en Strategie van de VDAB. Zij focussen vooral op thema's die linken hebben met inclusie en innovatie. Zij schrijven samen het boek #ZeroExclusion waarin ze verschillende experten en ondernemingen aan het woord laten over het belang van inclusief ondernemen voor een innovatieve arbeidsorganisatie en omgekeerd.

Lees meer
d_04119
Katrien Cobbaut

Katrien Cobbaut heeft een achtergrond in de sociologie en werkt momenteel eveneens aan HoGent als onderzoekster in het vakgebied human resources.

Lees meer
d_04120
Griet Van Der Vurst

Griet Van Der Vurst is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen en werkt momenteel aan HoGent, waar ze onderzoek doet rond personeelsselectie en ook workshops rond employer branding geeft.

Lees meer
d_04131
Gregory Samyn

Gregory Samyn is talent and organization manager Europe bij Unilever. Hij bouwde een sterke hr-expertise op in verschillende lokale en Europese hr-rollen binnen Unilever waaronder recruitment specialist, hr business partner, hr project manager,…

Lees meer
d_04132
Thomas Dorynek

Thomas Dorynek is manager People Advisory Services bij Ernst & Young Tax Consultants.

Lees meer
d_04144
Dean Davey

Dean Davey is an accomplished business leader with a successful career in building and/or transforming businesses with a specific focus on building talent capability. He has a passion for assisting organizations to achieve their purpose – By connecting people to their organizations and organizations to their people. With his vast global experience in Strategy, Leadership, Business Transformation and Talent/HR Transformation he is able to connect the ¨Hard Part¨ of Business (Strategy and Structure) with the ¨Soft Part¨ (People & Culture). This assists him in being able to bring an integrated, sustainable approach to any Talent/People related role or project.

Lees meer
d_04151
Yves Van den Brande

Yves’ leverages 19 years of experience on digital ecosystems, customer engagement & collaboration, AI, IoT and advanced analytics. Keys to success include improving outside in experiences, improving processes & organizations, defining winning KPI’s and unlocking new business model innovations. Yves is a member of the delaware board, a member of delaware’s innovation council and part of delaware’s digital management team.

Lees meer
d_04152
Steven Coemans

Steven is a Human Capital Consultant at Delaware, passionate about how latest technologies will reshape HR reality. Experienced on a broad array of HR topics: predictive analytics, HRIS implementations, employee experience, recruitment strategies, onboarding journeys, …

Lees meer
d_04153
Annet Nimeijer

Annet NImeijer is learning specialist en heeft meer dan 9 jaar ervaring in learning and development. Alis experte in het inzetten en ontwikkelen van e-learning voerde zij onderzoek naar leren en technolgoie die ze koppelt aan een ruime fieldexpertis

Lees meer
d_04154
Karlijn Jansen

Karlijn Jansen focust sinds enkele jaren op het inzetten van praktijkgerichte e-doing trainingen op een Netflix-achtige wijze in organisaties.

Lees meer
d_03104
Isabelle Hoebrechts

Isabelle Hoebrechts is een vrouw voor wie menselijke contacten en waarden voorop staan. Ze gaat alleen voor zaken waar ze echt in gelooft en zet zich vol passie, positiviteit en ondernemingsgoesting in voor menselijk kapitaal. Met meer dan 20 jaar ervaring in strategisch management, communicatie en human resources, richtte ze 361° op. Daarnaast is Isabelle mentor en strategisch consultant bij verschillende kmo-bedrijven. Ze stimuleert al heel haar carrière vrouwelijk ondernemerschap en begeleidt veel ondernemers via haar steun, inspiratie en nieuwe kennis. Haar missie? Mensen weer met veel plezier en vanuit de juiste motivatie laten leven én werken. Isabelle schreef al verschillende boeken rond waarden, leiderschap en stressbeheersing. Allemaal zaken die in onze VUCA-wereld meer dan ooit nodig zijn.

Lees meer
d_04155
Gina Peeters

Gina Peeters ruilde haar passie voor presenteren in voor haar andere passie: mensen helpen en begeleiden bij hun professionele en persoonlijke ontwikkeling en zoektocht naar antwoorden op kleine en grote levensvragen. Ieder mens is uniek en verdient dan ook een unieke aanpak. Professioneel koos ze voor een rol achter de schermen en vandaag is ze een gedreven coach die gelooft in de kracht die in elk van ons schuilt. Als gecertificeerde gedragscoach leert ze je om te gaan met (sociale media) stress en angsten.

Lees meer
d_04196
Jonas Pollet

Jonas Pollet is Innovation manager bij Partena Professional en verantwoordelijk voor PartenaX. Na zijn studies in criminologie en bedrijfseconomie aan de UGent, behaalde hij het postgraduaat HR aan de Brugge Business School, waar hij gastdocent is “AI in a world of HR”. Op dagdagelijkse basis volgt hij nieuwe technologieën op om nieuwe HR-diensten te ontwikkelen voor en bij Belgische ondernemingen. Met veel passie en nog meer plezier oefent hij een vak uit dat gisteren nog niet bestond.

Lees meer
cr-00135854
Mirabel Hoys

Mirabel Hoys heeft meer dan 10 jaar ervaring in HR. Ze heeft gewerkt bij verschillende HR dienstverleners en kon zich via inspirerende samenwerkingen bij diverse organisaties verder ontwikkelen. Zelfontplooiing, transparantie, focus, coaching, feedback en teamwork zijn voor haar een drijvende kracht. Haar passie om te bewegen heeft ze sinds haar balletjaren ontwikkelend en geven haar energie en rust. Als Senior Consultant HR & Wellbeing bij Attentia kan ze beiden combineren HR & welzijn.

Lees meer
d_04222
Olivier Van Loo

Olivier Van Loo spends his days supporting organisations worldwide in enabling their talent through digital means. With a background in HR analytics and SaaS he’s passionate about people, business and technology. He approaches the topics of company culture, employee wellbeing and performance management from a technological perspective and is on a mission to enable all people to be engaged at work and grow their careers.

Lees meer
d_00310
Evert D'Hondt

Voor hij productivity evangelist werd, werkte Evert een jaar in business development bij Synergics. Daar zag hij al dat bedrijven hun productiviteit konden optrekken door over te schakelen naar de Cloud. Een tijdje geleden is Evert dan ook gestart met zijn missie om bedrijven daarbij te helpen. Evert heeft een achtergrond in handelswetenschappen waardoor hij de gebruikelijke ‘IT-taal’ kan vertalen naar concrete voorbeelden en toepassingen die bedrijven helpen hun digitale uitdagingen te trotseren.

Lees meer
d_04223
Kris Wauman

Kris Wauman is senior hr manager voor Microsoft Belux. Via zijn ervaring als hr-professional in zowel internationale als meer lokale organisaties heeft hij een goede kijk op de evoluties die zich al hebben voorgedaan in het hr-landschap. Kris haalt een grote voldoening uit de interactie met energieke en gepassioneerde vakmensen.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 686 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.

Interessante formule: 2 + 1 gratis. Kom samen met een collega naar het congres, en breng gratis een derde collega mee.

Schrijf tegelijktertijd in voor het webinar 'werkgeluk geen HYPE maar broodnodig! Hoe?' en het congres 'the future of hr: attract-engage-digitalise' en ontvang 50 % korting op de prijs van het webinar.

Kortingen zijn niet cumuleerbaar.

Webinars

Webinar: Voorspel burnouts, verhoog uw employee retention en verlaag de werknemerskost dankzij Workplace Analytics

Webinar: A guide to creating an Effortless Employee Experience

Tools

Employer branding: Hype of must?!?

Met deze e-tool bied HoGent een evidence-based aanpak van employer branding aan, gebaseerd op de meest recente onderzoeksresultaten en praktisch zeer toegankelijk voor het werkveld.

New Heroes

New Heroes is een platform met meer dan 130 e-doing trainingen op het gebied van communicatie, leiderschap en persoonlijke kracht. Voor elk individu in de organisatie een kans om te groeien.

Innovation is not new. Connectivity is not new.

What is new is the significantly reduced price point at which innovation can be delivered. What is new is the pace of innovation required to remain competitive. The future is already here – leaders need to be prepared to create new ways of operating to generate growth.

Intuo is a platform that enables you to create a culture of growth.

We give managers and their teams' effective tools to have better 1on1s, exchange feedback and track goals. With intuo, performance management becomes more than just a tick in the box.

Werkgeluk: hype of broodnodig?

Werkgeluk. Een begrip waar de laatste tijd veel over gepraat wordt. En iedereen is zoekende naar de achterliggende betekenis ervan.

Inschrijven

Data