De technologische revolutie, de globalisering en de veranderende economische verhoudingen maken concurrentie harder en dynamischer. Alle klassieke paradigma’s over werk, werkrelaties, leiderschap, motivatie, … staan onder druk. Bedrijven moeten zich voortdurend aanpassen aan nieuwigheden, wendbaar zijn en innoveren om hun marktpositie te behouden. Uw hr-rol is cruciaal bij al deze uitdagingen. U moet:

 • de mensen met de juiste competenties vinden en aanwerven
 • uw toptalent aan boord houden
 • innovatie, productiviteit en creativiteit boosten
 • future proof skills van uw huidige workforce ontwikkelen

Het congres 'The future of HR: attract - engage - digitalise' geeft antwoorden op vragen zoals:

 • Hoe kan hr zich voorbereiden op de toekomst?
 • Hoe kan digitalisering u helpen om uw hr-uitdagingen beter te vervullen?
 • Hoe vindt en houdt u toptalent in een krappe arbeidsmarkt?
 • Hoe verhoogt u het welzijn en het engagement van uw medewerkers?

Doelgroep

Dit congres is bedoeld voor elke hr-professional die wilt leren hoe hij de toekomstige hr-uitdagingen moet tackelen:

 • hr-directors en -managers
 • hr-business partners
 • hr-verantwoordelijken
 • hr-consultants
 • change managers en -agents

Uiteraard is elke professional die zich verdiept in transformatie en digital welkom: projectmanagers, it-managers, innovatiemanagers, facility managers, business development managers, productmanagers, …

Pluspunten

 • Onafhankelijke en gedreven topsprekers aan het woord
 • Digitale documentatie van alle sessies
 • Informele contacten met leveranciers en collega’s
 • Praktisch en to the point
 • Voordeelformule: 2 + 1 gratis

Toegang tot de digitale documentatie van alle sessies

Onafhankelijke en gedreven topsprekers aan het woord

Informele contacten met leveranciers en collega’s

Programma

09:00 - 10:00

'No Jobs!?' Arbeidsmarkt en technologie: outlook 2030

Fons Leroy, VDAB
10:00 - 11:00

Digitalisering als motor voor het aantrekken en engagen van medewerkers

Elke Van Hoof, Huis voor Veerkracht
11:00 - 11:20
Pauze
11:20 - 12:20

Het nieuwe rekruteren: sneller en efficiënter rekruteren dankzij digitale tools en technieken

Attract

Didier Decaestecker, Joboxx

Hoe zorgt u ervoor dat uw werknemers 4 jaar langer en met goesting willen werken?

Engage

Hermina Van Coillie, Securex

De werkplek 're-vampen': zo doet u dat

Digitalise

Elke Willaert, Microsoft
12:20 - 12:50

Partner apero: Delaware

Attract

Partner apero: Synergics

Engage

Partner apero: New Heroes

Digitalise

12:50 - 14:00
Lunch
14:00 - 15:00

Vermijd implicit bias en haal het beste talent in huis

Attract

Els Compernolle, Human Insight

#ZeroExclusion

Engage

Wendy Ranschaert en Fatima Yassir, VDAB

Technologie integreren in leren: hoe doet u dat?

Digitalise

Mathias Vermeulen, Winston Wolfe
15:00 - 15:30
Pauze
15:30 - 16:30

Vind de juiste kandidaten dankzij een sterke Employer brand

Attract

Katrien Cobbaut en Griet Van Der Vurst, HoGent

Samenwerking en betrokkenheid als sleutels voor een toekomstgerichte digitale werkplek

Engage

Juan Staes, Delaware

Hr-tools en technologie van de toekomst

Digitalise

Spreker nog te bepalen
16:30 - 17:30

Case: hoe Unilever het rekruteringsproces digitaliseert

Attract

Spreker nog te bepalen

De circulaire job, hoe krijgt u interne mobiliteit en upskilling in uw organisatie

Engage

Wim Thielemans, Dynamo

Sessie nog te bepalen

Digitalise

Spreker nog te bepalen

Docent(en)

cr-01803123

Mathias Vermeulen

Mathias Vermeulen helpt organisaties bij het uittekenen van een innovatief hr- en leerbeleid. Hij specialiseerde zich in hr-technologieën en -tools. Hij zette zijn eerste stappen in de wereld van opleiding en ontwikkeling bij Vion vzw en deed vervolgens gedurende 5 jaar ervaring op als L&D manager bij FrieslandCampina Belgium nv.

d_00427

Hermina Van Coillie

Hermina van Coillie is hr research expert bij Securex HR research en Measurement. Haar focus ligt op motivatie, leeftijdsbewust personeelsbeleid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en performantie. Hermina weet cijfers te interpreteren en om te zetten in heldere informatie op basis waarvan u gerichte hr-initiatieven kunt nemen.

cr-01847593

Juan Staes

Juan Staes is Senior Manager bij Delaware. Hij is verantwoordelijk voor de bedrijfseenheid die zich focust op de digitalisering en transformatie van hr-processen. Bovendien is Juan gepassioneerd door innovatieve businessmodellen en technologische innovaties. Hij helpt klanten ook bij het introduceren van nieuwe hr-technologieën en -concepten binnen de organisatie.

d_03380

Elke Willaert

Elke Willaert is hr-directeur voor Microsoft in België en Luxemburg en is verantwoordelijk voor het volledige scala aan hr-functies. Ze is gepassioneerd over de kansen die de digitale transformatie brengt voor hr, gefascineerd over het coachen van leiders, het ontwikkelen van duurzame organisatorische modellen en het creëren van een omgeving die echt inclusief is. Elke is licentiate geschiedenis en heeft een postgraduaat in bedrijfseconomie en hr-management. Voordat zij in 2014 bij Microsoft kwam, werkte Elke 16 jaar voor DHL in verschillende hr-disciplines, zoals International Mobility, Talent Development, waarvan de laatste 8 jaar als hr-directeur in het Midden-Oosten.

d_03465

Fons Leroy

Fons Leroy was meer dan 14 jaar gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). De VDAB werd onder zijn beleid uitgeroepen tot Vlaams Overheidsorganisatie van het jaar 2015 en kreeg datzelfde jaar het label “Recognized for Excellence – Five Stars” en de prijs voor de meest duurzame overheidsorganisatie. Fons ontving doorheen zijn carrière meerdere prijzen zoals de ‘hr award 2007’, ‘overheidsmanager van het jaar 2009’, ‘hr ambassadeur 2010’, ... Hij was betrokken bij verschillende organisaties en verenigingen die zich inzetten voor een betere arbeidsmarkt zoals de Hoge Raad voor Werkgelegenheid, het European Network of Public Employement Services, ... Sinds 1 juli 2019 is hij gepensioneerd. Daarnaast is Fons Leroy auteur van een groot aantal artikelen over arbeidsmarktbeleid, werkgelegenheid en werkloosheid. Nu geeft Fons Leroy nog lezingen over HRM en arbeidsmarktbeleid, begeleidt hij organisaties inzonderheid publieke bemiddelingsdiensten (Colombia, Maleisië, Baskenland, ...) op strategisch vlak en is hij voorzitter van het Beroepenhuis.

d_03899

Elke Van Hoof

Prof. dr. Elke Van Hoof is bestsellerauteur, wetenschappelijk onderzoeker en public speaker. Prof. dr. Elke Van Hoof staat voor een unieke combinatie van bedrijfsexpertise, psychologie en (actief) academisch onderzoek. Ze is vooral bekend vanwege haar werk op het gebied van stress, burn-out, hypersensitiviteit en terugkeer naar het werk. Prof. dr. Elke Van Hoof staat bekend om haar pragmatische en energieke stijl.

d_04106

Didier Decaestecker

Didier Decaestecker is co-founder van Joboxx Recruitment Technologies en co-author van het boek 'AI in rekruteren'. Nadat hij ervaring opdeed als accountmanager in de media voor onder andere VT4 en RTL werd hij TV manager bij Mindshare. Hij groeide door tot commercieel directeur voor Be One Radio en Publinetworks en tenslotte tot Managing Director bij Lijncom en Ticketmaster Belgium. Zijn heilige drievuldigheid bestaat uit mensen, technologie en tevreden klanten.

d_01534

Wim Thielemans

Wim Thielemans is expert in de wereld van werk. Al twintig jaar herkent hij trends om de werkplek van de toekomst te creëren. Organisaties zoals Delhaize, DuPont, De Kringwinkel, Ministerie van Financiën en Securitas huren hem in voor zijn werkbare oplossingen. Hij introduceerde als eerste Jobcrafting en Teamcrafting in België. Hij is auteur van 'Slim Interviewen’ dat genomineerd werd voor beste L&D boek en beste boek voor recruiters (2015). Zijn recent boek ‘Jobrepair’ ligt vanaf december in de boekhandel.

cr-01848733

Els Compernolle

Els Compernolle is een ervaren en enthousiaste trainer met een passie voor mensen. Nieuwsgierigheid vormt de rode draad in alles wat ze doet: Els is gefascineerd door gedrag van mensen en organisaties en wil begrijpen waarom de ene aanpak wél werkt en de andere niet. In haar opleidingen verwerkt Els de laatste kennis uit de gedragseconomie, neurowetenschappen en cognitieve psychologie in wetenschappelijk onderbouwde – maar toegankelijke en praktijkgerichte – opleidingen. Els geeft regelmatig training in binnen- en buitenland en aan prestigieuze universiteiten zoals de London School of Economics en University College Dublin.

d_04117

Wendy Ranschaert

Wendy Ranschaert werkt - samen met Fatima Yassir - voor het team Beleid en Strategie van de VDAB. Zij focussen vooral op thema's die linken hebben met inclusie en innovatie. Zij schrijven samen het boek #ZeroExclusion waarin ze verschillende experten en ondernemingen aan het woord laten over het belang van inclusief ondernemen voor een innovatieve arbeidsorganisatie en omgekeerd.

d_04118

Fatima Yassir

Fatima Yassir werkt - samen met Wendy Ranschaert - voor het team Beleid en Strategie van de VDAB. Zij focussen vooral op thema's die linken hebben met inclusie en innovatie. Zij schrijven samen het boek #ZeroExclusion waarin ze verschillende experten en ondernemingen aan het woord laten over het belang van inclusief ondernemen voor een innovatieve arbeidsorganisatie en omgekeerd.

d_04119

Katrien Cobbaut

Katrien Cobbaut heeft een achtergrond in de sociologie en werkt momenteel eveneens aan HoGent als onderzoekster in het vakgebied human resources.

d_04120

Griet Van Der Vurst

Griet Van Der Vurst is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen en werkt momenteel aan HoGent, waar ze onderzoek doet rond personeelsselectie en ook workshops rond employer branding geeft.

d_04131

Gregory Samyn

Gregory Samyn is talent and organization manager Europe bij Unilever. Hij bouwde een sterke hr-expertise op in verschillende lokale en Europese hr-rollen binnen Unilever waaronder recruitment specialist, hr business partner, hr project manager,…

Praktische informatie

Prijs: 686 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.

Interessante formule: 2 + 1 gratis. Kom samen met een collega naar het congres, en breng gratis een derde collega mee.

Inschrijven

Data