De technologische evoluties volgen mekaar steeds sneller op en verhogen de business complexiteit en de nood aan innovatie. Daarnaast zal iedereen langer moeten werken. U staat dus voor torenhoge uitdagingen: hoe blijft u uw werknemers motiveren? Hoe zorgt u voor zinvol werk? Hoe laat u het potentieel van uw medewerkers bovendrijven?

Herkent u de volgende vraagstukken:

 • Hoe stemt u de takenpakketten af op uw medewerkers? En hoe laat u ze aansluiten bij de razendsnelle technologische en marktontwikkelingen?
 • Hoe maakt u duidelijke resultaatsafspraken met uw medewerkers, op maat van hun talenten, nu plaatsonafhankelijk werken steeds meer ingeburgerd geraakt?
 • Hoe blijft u inspelen op wat ze écht willen? Terwijl hun voorkeuren, interesses en capaciteiten voortdurend veranderen?

Met job crafting geeft u ieder individu zelf het heft in handen. Want om werknemers te motiveren, vertrekt u het best bij henzelf.

Job crafting: werknemers motiveren vanuit hun sterktes

Werknemers motiveren? Vaak zijn alle ingrediënten aanwezig. Alleen lukt het niet altijd om die succesvol samen te voegen. Bij job crafting gaat u met uw mensen op zoek naar ieders sterktes en talenten. En laat u hen zelf veranderingen voorstellen in hun taken(pakket). Kleine ingrepen met een cruciale impact. Want slagen ze erin om meer vanuit hun sterktes te werken? Dan zijn ze productiever én gelukkiger.

Bovendien leert u als leidinggevende of hr-professional niet alleen uw werknemers motiveren. U gebruikt ook job crafting om uw eigen talent ten volle te benutten.

Job crafting aan den lijve ondervinden

Hoe overtuigt u uw mensen van de waarde van job crafting als u die zelf niet hebt ondervonden? Moeilijk. Dus kneedt u in de opleiding eerst uw eigen job nog naar uw talenten. Vanuit die ervaring maakt u de brug naar job crafting als proces in uw onderneming.

Uw medewerkers motiveren en hun talent aanboren: dat staat dan altijd centraal. En ook de uitkomst is gegarandeerd: medewerkers die beter presteren, hun job efficiënter uitoefenen en met de glimlach naar het werk komen.

Bestemd voor

 • leidinggevenden
 • hr-verantwoordelijken
"

Deze dag is een echte eye-opener rond een talentgerichte benadering. Op een zeer praktische en toegepaste manier ontdek je je eigen talenten en krijg je een woordenschat aangeboden om deze bespreekbaar te maken. Er worden ook een aantal tools en methodieken aangereikt om met je medewerkers dit traject in te stappen. Een absolute meerwaarde voor een people-oriented approach!

"
Annelies Van De Slijke, BICC Manager, Telenet
"

Zeer praktische opleiding voor eigen talentmanagement en talentmanagement van uw medewerkers.

"
Geert Briers, onbekend, KBC Groep
"

De opleiding is praktijkgericht met ruimte voor eigen inbreng en inbreng van de deelnemers. Ik kreeg meteen een aantal handvaten mee die ervoor zorgen dat ons hr-proces geoptimaliseerd en hipper wordt.

"
Annelies De Pryck, hr-manager, Intelligent
"

De opleiding is concreet en direct toepasbaar in de eigen werkomgeving. Er is een duidelijke link tussen de theorie en de praktijk.

"
Sofie Stockmans, hr-consulent selectie, Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

Programma

 • Kennismaking met het principe: wat is job crafting?
 • Waarom is job crafting zinvol? Welk antwoord biedt het op de uitdagingen van vandaag?
 • Wat is de link met Het Nieuwe Werken?
 • Hoe gaat u aan de slag met job crafting?: ontdek uw talenten en sterktes, schakel uw sterktes in om tot resultaten te komen, bepaal wanneer de gewenste resultaten behaald zijn (critical incidents methode)
 • Wat betekent het voor uw eigen job?
 • Welke elementen moeten er in uw job aanwezig zijn om gelukkig te zijn? M.a.w wat zijn uw loopbaanankers?
 • Wat is talent en wat betekent het in ons werk?
 • Hoe anderen begeleiden in dit proces?
 • Wat betekent dit voor leidinggevenden en werknemers?
 • Wat kan job crafting opleveren voor organisaties en werknemers?
 • Hoe past dit in het langer, duurzaam inzetten van werknemers?

Docent(en)

D_02518.jpg

Peter Beschuyt

Peter Beschuyt, partner, coach & adviseur, Kessels & Smit

Praktische informatie

Prijs: 787 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven