Doelstellingen

Een aantrekkelijk loonbeleid opzetten binnen het budget van uw onderneming, is de dag van vandaag een complexe oefening. We weten allemaal dat – ondanks de vele inspanningen van de regering tot lastenverlaging – de bruto vergoedingen onder een hoge fiscale en parafiscale druk staan. Hierdoor zijn er verschillende alternatieven ontstaan, elk met hun specifieke juridische, sociale en fiscale behandeling. Daarnaast verwachten uw werknemers ook meer autonomie om hun eigen loonpakket samen te stellen en ze willen dat u tegemoet komt aan hun mobiliteitsbehoeften.

Uw loonbeleid individualiseren en flexibiliseren én het zoeken naar een meer efficiënte ‘cost/net ratio’ is dus meer dan ooit een uitdaging als u de loonkost onder controle wilt houden en tegelijkertijd de beste medewerkers wilt aantrekken en behouden.

Tijdens deze opleiding worden een aantal trendy vormen van verloning toegelicht die ervoor zorgen dat u zowel de behoeften van de werknemers als van uw bedrijf kan verzoenen.

De docenten bespreken en analyseren:

 • het wettelijk kader,
 • alternatieve bezoldigingstechnieken,
 • de laatste trends inzake alternatieve verloning,
 • hoe u de verschillende maatregelen en trends kunt combineren,
 • hoe u de ‘cost/net ratio’ kan verbeteren.

Kortom, u ontdekt hoe u een wettelijke correcte loonpolitiek voert met een gezond financieel beleid.

Uw resultaten

 

 • U zal inzichten krijgen in het optimaal beheren van het loonpakket vanuit een juridisch, sociaal en fiscaal oogpunt.
 • U kent de laatste trends en evoluties binnen loonoptimalisatie.

Bestemd voor

 • hr-managers
 • hr-medewerkers
 • compensation en benefits verantwoordelijken en officers
 • hr businesspartners
 • financiële directeurs en fiscalisten

Programma

De magie van flexibel reward

 • Basisaspecten
 • Componenten die zich al dan niet lenen tot 'flexibiliseren'

Hoe meer overhouden van een bonus?

 • Aanvullend pensioenplan
 • Over the Counter stock Optie plan

Mobiliteit

 • De fiscale en sociale gevolgen van een groener beleid

Een beetje 'vanalles' want wie het klenie niet eert, ...

Het hoeven niet altijd grote en complexe maatregelen te zijn die een salarispakket aantrekkelijk maken. Laag hangend fruit smaakt ook.

Docent(en)

d_01995
Sofie Van Breedam

Sofie Van Breedam is partner van Deloitte. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in fiscale en juridische adviesverlening. Ze begon haar carrière in de fiscale advocatuur en deed tonnen ervaring op in diverse fiscale en reward materies. Ze leidt het Center of Expertise binnen Tax en Legal dat focust op allerhande comp & ben en ruimere reward oplossingen, zowel in nationale en internationale context en zowel in de privé als de publieke sector. Haar focus ligt naast de klassieke comp & ben advisering voornamelijk op het inspelen van de huidige trends, in het bijzonder het bekomen van fiscale rulings over kostenvergoedingen en andere materies, de flexibele verloning, mobiliteitsoplossingen en de ‘vernieuwde’ variabele vergoedingen.

Lees meer
cr-01803425
Anke Elsen

Anke is Manager binnen het Global Employer Services (GES) departement van Deloitte. Als sociaal jurist heeft Anke meer dan 9 jaar ervaring in het adviseren en begeleiden van klanten omtrent allerlei facetten in de relatie werkgever – werknemer. De laatste jaren heeft zij zich vooral toegespitst op het aspect ‘flexibele verloning’ en dit in een individuele evenals in een collectieve context. Haar opgebouwde expertise inzake flexible reward, heeft er voor gezorgd dat de focus van Anke momenteel vooral ligt op de implementatie van Flex plannen bij middelgrote en grote bedr¿ven en de ondersteuning hieromtrent van A tot Z; zowel op arbeidsrechtel¿k, sociaal en fiscaal vlak als op het vlak van payrollverwerking en de daarmee gepaard gaande praktische vragen. Dergel¿ke projecten worden

Lees meer
Gudrun Simoens

Gudrun Simoens is manager binnen het Global Employer Services (GES) departement van Deloitte. Met haar 7 jaar ervaring, heeft Gudrun waardevolle expertise opgebouwd in het vakgebied personenbelasting, in een nationale en internationale context, onder meer met betrekking tot flexibele verloning, aandelen gerelateerde verloning en pensioenen. Gegeven de huidige markt, ligt haar focus op Urban Mobility. Zij heeft ervaring opgebouwd inzake het sturen van projecten, onder meer projecten die erop gericht zijn de complexe mobiliteitsproblematiek aan te pakken, vanuit een budgetperspectief voor werkgevers alsook een optimalisatie voor werknemers. Verder volgt zij vanuit haar rol tevens wetgevende wijzigingen inzake personenbelasting en vennootschapsbelasting op de voet met betrekking tot mobiliteit, alsook Europese wijzigingen inzake de nieuwe Europese emissienormen.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 431 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data