Loonbeleid: trends, evoluties, tips en tricks

Kluwer Opleidingen organiseert voor de achtste keer het Congres Compensation & Benefits, een congres op maat van elke professional die instaat voor compensation & benefits in de organisatie. In een almaar sneller evoluerende wereld blijft een competent loonbeleid een absolute must.

Tijdens dit congres houden we u op de hoogte van alle actualiteit en tendensen, laten we inspirerende sprekers aan het woord, bespreken we innovatieve cases, … Kortom, de ideale ontmoetingsplaats voor elke hrm- en compensation & benefits-manager en -medewerker.

Doelgroep

De ideale ontmoetingsplaats voor elke hrm- en compensation & benefits-manager en -medewerker.

Uiteraard zijn ook andere professionals hartelijk welkom: juristen, advocaten, fiscale en financiële adviseurs, ...

 

Digitale documentatie van alle sessies

Onafhankelijke en gedreven topsprekers aan het woord

Op 1 dag bespaart u uren opzoekwerk

Informele contacten met leveranciers en collega’s

Programma

08:30 - 09:00
Onthaal met koffie en versnaperingen
09:00 - 10:00

Plenaire introductiesessie: the future of mobility

Robert de l'Escaille, Deloitte
10:00 - 11:15

Trends en evoluties binnen de compensation & benefits wetgeving: wat brengt 2019-2020?

Kris De Schutter, Loyens & Loeff

CASE: Optimaliseren van groepsverzekeringsplannen: van strategische doelstelling tot implementatie

Chris Dries, Securitas en Wim Lourdaux, Vanbreda Risk & Benefits
11:15 - 11:35
Koffiepauze
11:35 - 12:50

De impact van verloning op de motivatie van uw medewerkers

Hermina Van Coillie, Securex

CASE: Flexible reward bij bpost

Frédéric Hebbelynck, bpost
12:50 - 14:10
Lunch
14:10 - 15:25

Mobiliteit: actua

Gudrun Simoens, Deloitte

Het ABC van Teamverloning

Wouter Beuckels, Hudson
15:25 - 15:45
Pauze
15:45 - 17:00

Rapporteringsplicht en fiscaal sociale aspecten van buitenlandse bonussen: stand van zaken na één jaar

Bart Lombaert, PwC

Reward en de ‘Gig Economy’

Marleen Deleu, The Flex Academy

Docent(en)

cr-00006769
Kris De Schutter

Kris De Schutter is lid van de Employment & Benefits Praktijkgroep van Loyens & Loeff in België. Hij is co-hoofd van het Financial Institutions Team in België. Hij heeft o.a. aanzienlijke ervaring opgebouwd in herstructurerings- en veranderingsprocessen en in alternatieve beloningen. Kris heeft uitgebreide kennis van individueel en collectief arbeidsrecht, vooral in verband met beloningsregelingen.

Lees meer
d_00427
Hermina Van Coillie

Hermina van Coillie is hr research expert bij Securex HR research en Measurement. Haar focus ligt op motivatie, leeftijdsbewust personeelsbeleid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en performantie. Hermina weet cijfers te interpreteren en om te zetten in heldere informatie op basis waarvan u gerichte hr-initiatieven kunt nemen.

Lees meer
Marleen Deleu

In deze VUCA wereld en snel veranderende arbeidsmarkt is Marleen Deleu van The Flex Academy op een missie om organisaties te adviseren bij het uitwerken van een geïntegreerde talent strategie die alle talenten, vast op de loonlijst én extern ingehuurd, omarmt. Dit maakt de organisaties meer wendbaar, levert kostenbesparingen op, verbetert de kwaliteit en biedt controle over de risico's. Daarnaast is ze eindredacteur van NextConomy, het gratis online kennisplatform over nieuwe manieren van werken en organiseren van werk. Marleen kan meer dan 30 jaar ervaring in de hr- en MSP-dienstverlening voorleggen en is gecertificeerd specialist (CCWP). Naast keynote speaker, moderator en trainer is ze ook co-auteur van 2-jaarlijkse onderzoeksrapporten over MSP, RPO en VMS. Einde 2019 verschijnt haar boek over Integraal Talent Beheer.

Lees meer
Wouter Beuckels

Wouter Beuckels is manager binnen het OTM team van Hudson sinds 2014. Hij beschikt over een lange ervaring in salarisenquêtes, Reward, Strategic HR en Development. Deze ervaring bouwde hij onder andere op als branch director van ADMB en docent sociaal recht en personeelsadministratie bij VIVES.

Lees meer
d_04089
Robert de l'Escaille

Robert de l’Escaille is een manager binnenin het Department Risk Advisory – Sustainability Team bij Deloitte. Bijkomend is Robert lid van de VOKA – MVO provisie. Robert heeft op dit gebied een uitgebreide ervaring opgedaan door bedrijven te helpen realistische en kostenefficiënte doelen te stellen om hun duurzaamheidambities te verwezenl¿ken op het gebied van multimodale mobiliteit, vlootgroei en elektrificatie, energie- en hulpbronnenefficiëntie in gebouwen, transportalternatieven en zakenreizen.

Lees meer
Gudrun Simoens

Gudrun Simoens is manager binnen het Global Employer Services (GES) departement van Deloitte. Met haar 7 jaar ervaring, heeft Gudrun waardevolle expertise opgebouwd in het vakgebied personenbelasting, in een nationale en internationale context, onder meer met betrekking tot flexibele verloning, aandelen gerelateerde verloning en pensioenen. Gegeven de huidige markt, ligt haar focus op Urban Mobility. Zij heeft ervaring opgebouwd inzake het sturen van projecten, onder meer projecten die erop gericht zijn de complexe mobiliteitsproblematiek aan te pakken, vanuit een budgetperspectief voor werkgevers alsook een optimalisatie voor werknemers. Verder volgt zij vanuit haar rol tevens wetgevende wijzigingen inzake personenbelasting en vennootschapsbelasting op de voet met betrekking tot mobiliteit, alsook Europese wijzigingen inzake de nieuwe Europese emissienormen.

Lees meer
d_04091
Frédéric Hebbelynck

Vanuit zijn jarenlange ervaring als HR director en changemanager begeleidt Frédéric Hebbelynck als CSR, project en changemanager grote CSR veranderingsprojecten in het domein van duurzaamheid en mobiliteit. Hij bouwde zijn ervaring op bij o.a. Vinçotte, Chembo en Spechim en is nu actief als interim manager bij bpost na er jaren HR director te zijn geweest.

Lees meer
d_04100
Bart Lombaerts

Bart Lombaerts is Director binnen de People&Organisation afdeling van PwC en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van Internationale en lokale belasting en sociale zekerheidsaspecten gelinkt aan de tewerkstelling van mensen. Gedurende de laatste jaren richt hij zich voornamelijk op compensation & benefits, reward alsook executive remuneration waarbij hij bedrijven actief op de lokale markt, alsook bedrijven actief op de internationale markt, helpt bij het structureren van het verloningsbeleid.

Lees meer
Chris Dries

Na een eerste carrièreluik als musicus, is Chris Dries ondertussen méér dan een kwarteeuw actief als hr-manager: Training, HR IS, Payroll en Compensation & Benefits. Hij is plaatsvervangend lid van PC 317 (actief betrokken bij de invoering van het sectoraal pensioenplan en de sectorale functieclassificatie). Sinds 2005 is Chris Compensation & Benefits manager bij Securitas. In die hoedanigheid werkte hij in 2018 aan de invoering van nieuwe groepsverzekeringsplannen, die sinds januari 2019 in voege zijn.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 686 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 6 uren
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 6 punten (In aanvraag)
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 6 uren (In aanvraag)

Teamkorting

Maak gebruik van onze teamkorting en breng uw collega's mee: 20 % korting voor de tweede persoon, 30 % voor de derde, 40 % voor de vierde. Vanaf de vijfde collega betaalt u maar de helft.

Inschrijven

Data

Contact

Hebt u nog een inhoudelijke vraag over dit congres?

Neem dan contact op met Audrey Van den Bempt. Zij helpt u graag verder.

audrey-006
Audrey Van den Bempt

Productmanager 

Tel. +32 (0)15 45 34 44

audrey.vandenbempt@wolterskluwer.com

Lees meer