Hoe blijft u als (beginnend) medewerker van een boekhoudkantoor bij met de wetgeving in fiscaliteit en accountancy? Hebt u zelf niet de tijd om alle wetsontwerpen, circulaires, besluiten en richtlijnen door te nemen en hun impact op uw dagelijkse dossiers in te schatten?

Deze update geeft u professionele duiding bij de wetgeving, met focus op uw praktijk. In 6 compacte workshops van 2 uur krijgt u als boekhoud- of fiscaal professional de belangrijkste wijzigingen op een presenteerblaadje, samen met praktische tips over de toepassing ervan in uw dagelijkse werkdossiers.

Per sessie hebt u recht op een aanwezigheidsattest voor 2 vormingsuren BIBF, IAB en IBR.

Professionals doen het werk voor u

De workshops worden gepresenteerd door Roel Van Hemelen, partner bij het advieskantoor TaxQuest. Hij beheerst als geen ander de kunst om de soms ‘complexe’ boekhoudkundige, fiscale en juridische theorie te vertalen in begrijpelijke mensentaal.

Doelgroep

Elke boekhoud-, accountancy of fiscale medewerker die praktisch advies wenst over hoe de boekhoudkundige, fiscale en vennootschapsrechtelijke actualiteit optimaal ingezet kan worden op de werkvloer.

Pluspunten

  • U bent perfect en tot in het detail op de hoogte van de boekhoudkundige, fiscale en vennootschapsrechtelijke actualiteit.
  • U verneemt welke feiten en cijfers veranderen en houdt zo uw interne adviezen en klantendossiers op peil.
  • U past de nieuwe kennis vlot toe dankzij concrete cijfergegevens en uitgewerkte scenario’s.
  • U wisselt ervaringen uit met collega’s uit andere ondernemingen.
  • U kunt uw klanten al voorbereiden en adviseren over wetswijzigingen.
  • U ontvangt een handige en overzichtelijke syllabus, waarin u ook bijkomende info terugvindt.

Programma

De actualiteit dicteert de keuze van de thema’s. De docent selecteert vooraf de meest prangende topics en werkt een concreet programma uit. Steeds volgens een gelijkaardig stramien. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten op boekhoudkundig gebied op fiscaal vlak (VenB, PB, btw, registratierechten) en op vennootschapsrechtelijk vlak? Bovendien kunt u uw eigen actuele praktijkvragen vooraf aan de docent voorleggen.

Virtual classroom

De sessie van juni zal doorgaan als een virtual classroom opleiding. U krijgt online training, in groep en op een interactief platform waar u vragen kunt stellen, oefenen, werken in subgroepjes, … Net zo goed als in een klassikale opleiding maar dan online. 

Meer dan 500 deelnemers namen dit jaar al deel aan een virtual classroom training.

"

Update = staat voor bijblijven, op de hoogte zijn van wijzigingen, ... daarom vind ik deze cursus nuttig.

"
Karine Stoffels, boekhoudster, Maars Jansen Partitioning Systems
"

Ik volg deze curcus al een aantal jaren en is nog altijd een prima aanvulling om van de laatste up-dates op de hoogte te blijven.

"
Ilona Piscador, accounting assistant, Orffa Belgium
"

Door deze actuele opleiding te volgen heb ik antwoorden gekregen op mijn vragen. Bedankt!

"
Roger De Ridder, accountant, KBC Private Equity
"

Deze update behandelt zowat alle onderwerpen, is heel up-to-date, en staat open voor vragen. Je kan dus heel doelgericht op je eigen bedrijfsissues ingaan.

"
Ingrid L'Eau, accounting, Euro-Sprinters

Docent(en)

cr-01791625
Roel Van Hemelen

Roel Van Hemelen is partner bij het advieskantoor TaxQuest. Daarvóór was hij Director Business Tax bij het advieskantoor Moore Stephens. Hij doceert fiscale seminaries voor zowel Kluwer Opleidingen als Fiscaal Informatief.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 344 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Accreditatie:
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 2 uren
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 2 uren
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 2 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Kluwer Opleidingen biedt u de mogelijkheid om via een voordeeltarief (75 euro) eenmalig kennis te maken met deze updateformule. Opgelet: dit voordeelaanbod kan slechts éénmaal toegepast worden, voor maximum 3 medewerkers van uw kantoor.

Inschrijven

Data