Doelstellingen

Deze studiedag is dé ontmoetingsplaats voor fiscale en financiële professionals en zaakvoerders die hun kennis over de fiscale actualiteit willen aanscherpen. Tijdens de pauzes en het lunchbuffet wisselt u ervaringen uit met collega’s en sprekers.

Wij zetten fiscale experts in die de actualiteit voor u opvolgen en vertalen in bruikbaar advies. Deze sprekers spelen mee op het hoogste niveau en werken vaak mee aan het wetgevend fiscaal beleid en de regelgeving. Zo bent u zeker van objectieve en up-to-date informatie, waarmee u de kwaliteit van uw beslissingen en adviezen perfect op peil houdt.

Programma

De inhoud van deze studiedag wordt gedicteerd door de actualiteit. Wij kunnen u daarom momenteel nog geen exacte topics meedelen. De programmastructuur ziet er als volgt uit :
09u00 - 09u30 Inleidende key note presentatie Spreker te bepalen
09u30 - 10u30 Thema btw Bart Buelens, Btw-expert, Bloom Law
10u45 - 11u45 Thema personenbelasting Jef Wellens, Fiscaal jurist, Wolters Kluwer
11u45 - 12u45 Thema vennootschapsbelasting Yves Verdingh, Head of Tax, BNP Paribas Fortis
13u45 - 14u45 Thema accountancy Patrick Valckx, Partner, KPMG Accountants
14u45 - 15u45 Thema vennootschapsbelasting Roel Van Hemelen, Partner, TaxQuest
16u00 - 17u00 Thema vennootschapsrecht Jan Tuerlinckx, Advocaat-vennoot, Tuerlinckx Fiscale Advocaten

Docent(en)

cr-00003279

Jef Wellens

Jef Wellens is belastingconsulent en fiscaal jurist bij Wolters Kluwer. Hij staat reeds jaren met beide voeten in de praktijk van de personenbelasting als auteur van diverse fiscale publicaties. Jef bouwde zijn didactische vaardigheden op als fiscaal docent voor verschillende hogescholen, universiteiten en beroepsverenigingen. Ook bij Kluwer Opleidingen is hij een vaste waarde en door de deelnemers een zeer gewaardeerd docent. Met een mix van oefeningen en theorie kan hij zijn publiek steeds uitermate boeien.

cr-00003754

Bart Buelens

Bart Buelens is zelfstandig btw-expert bij Bloom Law, waar hij bedrijven en accountants bijstaat met advies en geschillen inzake btw. Hij doceert btw aan verschillende hogescholen (Odisee/UCLL) en is een veelgevraagd spreker voor btw-seminaries. Bart is lid van de kernredactie Fiscale Actualiteit (Wolters Kluwer).

cr-01791625

Roel Van Hemelen

Roel Van Hemelen is partner bij het advieskantoor TaxQuest. Daarvóór was hij Director Business Tax bij het advieskantoor Moore Stephens. Hij doceert fiscale seminaries voor zowel Kluwer Opleidingen als Fiscaal Informatief.

cr-00004439

Yves Verdingh

Yves Verdingh is Head of Tax bij BNP Paribas Fortis en Head of International Tax bij dezelfde bank. Hij stuurt fiscale teams aan in 20 landen. Daarnaast is hij professor aan de HUB/EHSAL-FHS. Hij is ook lid van verschillende redactiecomités, zoals 'Fiscale Actualiteit' en het 'Algemeen Fiscaal tijdschrift'. Hij is auteur van de module Vennootschapsbelasting van www.monkey.be. Daarnaast werkt hij ook mee aan de software Superfisc VenB van Wolters Kluwer.

cr-01830445

Jan Tuerlinckx

Jan Tuerlinckx is advocaat-vennoot bij het kantoor Tuerlinckx Fiscale Advocaten. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in fiscaal-, vennootschaps- en financieelrechtelijke aangelegenheden. Hij is lid van de balie te Antwerpen, Turnhout en Luik. Jan Tuerlinckx is tevens bestuurder en voorzitter van de studiecommissie van de Antwerpse Beroepsvereniging voor Accountants, Belastingconsulenten, Boekhouders en Bedrijfsrevisoren (BAB-BKR).

d_03074

Patrick Valckx

Patrick Valckx is Partner bij KPMG Accountants. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in boekhoudkundige en fiscale dienstverlening aan klanten uit diverse sectoren, van zelfstandige professionals tot non-profit-organisaties. Patrick is gastspreker voor diverse beroepsfederaties, hogescholen en universiteiten. Hij verzorgt ook diverse interne en externe seminaries van KPMG.

Getuigenissen

"Topseminarie! Op één dag bent u helemaal mee over de belangrijkste actualiteit op fiscaal, accountancy en vennootschapsrecht"

Deelnemer editie 2018

"Het was een leerrijke dag. Actuele onderwerpen en bevlogen sprekers.
Zeer goede formule!"

Deelnemer editie 2018

"Een van de meest interessante en kwalitatief hoogstaande studiedagen die ik al bijgewoond heb."

Deelnemer editie 2018

Documentatiemap

U krijgt een uitgebreide documentatiemap mee naar kantoor, boordevol handige adviezen om uw fiscaal advies aan collega’s of klanten efficiënter te maken.

Vormingspunten

Bij deelname aan deze studiedag ontvangt u ook een aanwezigheidsattest, inclusief vormingspunten.

Teamkorting

Bij inschrijving vanuit dezelfde onderneming profiteert u van de teamkorting:
2e deelnemer = -20%
3e deelnemer = -30%
4e deelnemer = -40%

10 jaar 'Dag van de Fiscaliteit'

De 'Dag van de Fiscaliteit' zag het licht in 2008. Nu tien jaar later is de nood aan een jaarlijks fiscaal congres nog steeds springlevend. 10 jaar lang staat dit congres al garant voor een actuele update van alle complexe regelgeving en gevolgen hiervan voor u, uw bedrijf en uw klanten. 

Praktische informatie

Prijs: 667 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.
Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 7 uren (In aanvraag)
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 7 uren (In aanvraag)
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 7 uren (In aanvraag)

Bij inschrijving geldt 20% korting voor de 2e deelnemer van dezelfde onderneming, 30% korting voor de 3e deelnemer en 40% korting voor de 4e en volgende deelnemer(s).

Inschrijven

Data

Locatie

Elewijt Center

Tervuursesteenweg 564
1982 Elewijt/Zemst
België
Tel: +32 (0)1 562 72 72 Fax: +32 (0)1 561 67 87

Advies

Hebt u nog een inhoudelijke vraag over dit congres?

Neem dan contact op met Geert Van Cauwenberge. Hij helpt u graag verder.

geert-01

Geert Van Cauwenberge

Productmanager Tax
geert.vancauwenberge@wolterskluwer.com
015/45 34 24