Doelstellingen

Deze studiedag is dé ontmoetingsplaats voor fiscale en financiële professionals en zaakvoerders die hun kennis over de fiscale actualiteit willen aanscherpen. Tijdens de pauzes en het lunchbuffet wisselt u ervaringen uit met collega’s en sprekers.

Wij zetten fiscale experts in die de actualiteit voor u opvolgen en vertalen in bruikbaar advies. Deze sprekers spelen mee op het hoogste niveau en werken vaak mee aan het wetgevend fiscaal beleid en de regelgeving. Zo bent u zeker van objectieve en up-to-date informatie, waarmee u de kwaliteit van uw beslissingen en adviezen perfect op peil houdt.

Programma

09u00 - 09u30 Keynote inleiding Jeroen Jacobs, Administrateur Grote Ondernemingen
FOD Financiën
09u30 - 10u30 Thema btw Roel Van Hemelen, Partner
TaxQuest
10u45 - 11u45 Thema PB Jef Wellens, Fiscaal jurist
Wolters Kluwer
11u45 - 12u45 Thema VenB Yves Verdingh, Head of Tax
BNP Paribas Fortis
13u45 - 14u45
Thema accountancy Patrick Valckx, Partner
KPMG Accountants
14u45 - 15u45
Thema VenB Bart Buelens, Advocaat-vennoot
Bloom Law
16u00 - 17u00
Thema vennootschapsrecht Jan Tuerlinckx, Advocaat-vennoot
Pieter Willems, Junior Associate
Tuerlinckx Tax Lawyers

Docent(en)

cr-00003279

Jef Wellens

Jef Wellens is belastingconsulent en fiscaal jurist bij Wolters Kluwer. Hij staat reeds jaren met beide voeten in de praktijk van de personenbelasting als auteur van diverse fiscale publicaties. Jef bouwde zijn didactische vaardigheden op als fiscaal docent voor verschillende hogescholen, universiteiten en beroepsverenigingen. Ook bij Kluwer Opleidingen is hij een vaste waarde en door de deelnemers een zeer gewaardeerd docent. Met een mix van oefeningen en theorie kan hij zijn publiek steeds uitermate boeien.

cr-00003754

Bart Buelens

Bart Buelens is advocaat-vennoot bij Bloom Law, waar hij bedrijven en accountants bijstaat met advies en geschillen inzake btw. Hij doceert btw aan verschillende hogescholen (Odisee/UCLL) en is een veelgevraagd spreker voor btw-seminaries. Bart is lid van de kernredactie Fiscale Actualiteit (Wolters Kluwer).

cr-01791625

Roel Van Hemelen

Roel Van Hemelen is partner bij het advieskantoor TaxQuest. Daarvóór was hij Director Business Tax bij het advieskantoor Moore Stephens. Hij doceert fiscale seminaries voor zowel Kluwer Opleidingen als Fiscaal Informatief.

cr-00004439

Yves Verdingh

Yves Verdingh is Head of Tax bij BNP Paribas Fortis en Head of International Tax bij dezelfde bank. Hij stuurt fiscale teams aan in 20 landen. Daarnaast is hij professor aan de HUB/EHSAL-FHS. Hij is ook lid van verschillende redactiecomités, zoals 'Fiscale Actualiteit' en het 'Algemeen Fiscaal tijdschrift'. Hij is auteur van de module Vennootschapsbelasting van www.monkey.be. Daarnaast werkt hij ook mee aan de software Superfisc VenB van Wolters Kluwer.

cr-01830445

Jan Tuerlinckx

Jan Tuerlinckx is advocaat-vennoot bij het kantoor Tuerlinckx Tax Lawyers. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in fiscaal-, vennootschaps- en financieelrechtelijke aangelegenheden. Hij is lid van de balie te Antwerpen, Turnhout en Luik. Jan Tuerlinckx is tevens bestuurder en voorzitter van de studiecommissie van de Antwerpse Beroepsvereniging voor Accountants, Belastingconsulenten, Boekhouders en Bedrijfsrevisoren (BAB-BKR).

d_03074

Patrick Valckx

Patrick Valckx is partner bij KPMG Accountants. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in boekhoudkundige en fiscale dienstverlening aan klanten uit diverse sectoren, van zelfstandige professionals tot non-profit-organisaties. Patrick is gastspreker voor diverse beroepsfederaties, hogescholen en universiteiten. Hij verzorgt ook diverse interne en externe seminaries van KPMG.

Herbeleef de voorjaarseditie 2019

Getuigenissen

"Topseminarie! Op één dag bent u helemaal mee over de belangrijkste actualiteit op fiscaal, accountancy en vennootschapsrecht"

Deelnemer editie 2018

"Het was een leerrijke dag. Actuele onderwerpen en bevlogen sprekers. 
Zeer goede formule!"

Deelnemer editie 2018

"Een van de meest interessante en kwalitatief hoogstaande studiedagen die ik al bijgewoond heb."

Deelnemer editie 2018

Documentatiemap

U krijgt een uitgebreide documentatiemap mee naar kantoor, boordevol handige adviezen om uw fiscaal advies aan collega’s of klanten efficiënter te maken.

Vormingspunten

Bij deelname aan deze studiedag ontvangt u ook een aanwezigheidsattest, inclusief vormingspunten.

Gratis boek

Wolters Kluwer schenkt u 'Fiscaal gunstregime voor startende vennootschappen en hun investeerders' van Anne Mieke Vandekerkhove, t.w.v. €60,74.

Teamkorting

Bij inschrijving vanuit dezelfde onderneming profiteert u van de teamkorting:
2e deelnemer = -20%
3e deelnemer = -30%
4e deelnemer = -40%

Praktische informatie

Prijs: 686 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 7 uren (In aanvraag)
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 7 uren
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 7 uren (In aanvraag)

Bij inschrijving geldt 20% korting voor de 2e deelnemer van dezelfde onderneming, 30% korting voor de 3e deelnemer en 40% korting voor de 4e en volgende deelnemer(s).

Inschrijven

Data

Locatie

Elewijt Center

Tervuursesteenweg 564
1982 Elewijt/Zemst
België
Tel: +32 (0)1 562 72 72 Fax: +32 (0)1 561 67 87

Advies

Hebt u nog een vraag over dit congres?
Neem dan contact op met Eline Swolfs. Zij helpt u graag verder.

eline-swolfs-2019

Eline Swolfs

Productmanager Tax & Accounting
eline.swolfs@wolterskluwer.com
Tel.: +32 (0)15 36 14 30