Doelstellingen

Deze studiedag is dé ontmoetingsplaats voor fiscale en financiële professionals en zaakvoerders die hun kennis over de fiscale actualiteit willen aanscherpen. Tijdens de pauzes en het lunchbuffet wisselt u ervaringen uit met collega’s en sprekers.

De dag start met een inleidende keynote presentatie door dhr. Christiaan Delaere, Directeur Stafdienst voor Beleidsexpertise en -ondersteuning bij de FOD Financiën. Daarna presenteren fiscale topfiscalisten diverse thema's, van personenbelasting tot btw. De inhoud van deze presentaties wordt gedicteerd door de fiscale actualiteit. Wij kunnen u daarom momenteel nog geen exacte topics meedelen.

Wij zetten fiscale experts in die de actualiteit voor u opvolgen en vertalen in bruikbaar advies. Deze sprekers spelen mee op het hoogste niveau en werken vaak mee aan het wetgevend fiscaal beleid en de regelgeving. Zo bent u zeker van objectieve en up-to-date informatie, waarmee u de kwaliteit van uw beslissingen en adviezen perfect op peil houdt.

Documentatiemap

U krijgt een uitgebreide documentatiemap mee naar kantoor, boordevol handige adviezen om uw fiscaal advies aan collega’s of klanten efficiënter te maken.

Vormingspunten

Bij deelname aan deze studiedag ontvangt u ook een aanwezigheidsattest, inclusief vormingspunten.

Gratis boek

Wolters Kluwer schenkt u 'Vennootschap of eenmanszaak na de hervorming', het nieuwste boek van Roel Van Hemelen, t.w.v. €42,50.

Teamkorting

Bij inschrijving vanuit dezelfde onderneming profiteert u van de teamkorting:
2e deelnemer = -20%
3e deelnemer = -30%
4e deelnemer = -40%

Programma

09:00 - 09:30

Inleidende Keynote Speech

Christiaan Delaere, Directeur Stafdienst voor Beleidsexpertise en -ondersteuning, FOD Financiën
09:30 - 10:30

Publicitaire acties en btw: welke concrete wijzigingen zijn op komst?

Bart Buelens, Zelfstandig btw-expert, Bloom Law
10:30 - 10:45
Pauze
10:45 - 11:45

Mobiliteitsvergoeding vs. mobiliteitsbudget: met welke fiscale spelregels moet u rekening houden?

Jef Wellens, Fiscaal jurist, Wolters Kluwer
11:45 - 12:45

Enkele fiscale aandachtspunten bij maatschappelijk kapitaal

Yves Verdingh, Head of Tax, BNP Paribas Fortis
12:45 - 13:45
Broodjeslunch en netwerkmoment
13:45 - 14:45

Grondige update accountancy/boekhoudrecht, gelinkt aan nieuw vennootschapsrecht

Jan Verhoeye, Voorzitter CBN
14:45 - 15:45

De minimumbezoldiging: wat is de huidige stand van zaken en welke optimalisaties kunnen of moeten we nu nog nemen?

Roel Van Hemelen, Partner, TaxQuest
15:45 - 16:00
Pauze
16:00 - 17:00

De vrije beroeper en zijn vennootschap onder het nieuwe wetboek van vennootschappen

Jan Tuerlinckx, Advocaat-vennoot, Tuerlinckx Fiscale Advocaten

Docent(en)

cr-00003279

Jef Wellens

Jef Wellens is belastingconsulent en fiscaal jurist bij Wolters Kluwer. Hij staat reeds jaren met beide voeten in de praktijk van de personenbelasting als auteur van diverse fiscale publicaties. Jef bouwde zijn didactische vaardigheden op als fiscaal docent voor verschillende hogescholen, universiteiten en beroepsverenigingen. Ook bij Kluwer Opleidingen is hij een vaste waarde en door de deelnemers een zeer gewaardeerd docent. Met een mix van oefeningen en theorie kan hij zijn publiek steeds uitermate boeien.

cr-00002071

Jan Verhoeye

Jan Verhoeye is accountant en vennoot bij De Deyne, Verhoeye Accountants en Belastingconsulenten. Daarnaast doceert hij aan de Universiteit Gent. Hij is ook o.a. voorzitter van de Commissie voor Boekhoudkundige Normen, lid van de Hoge Raad van Financiën en lid van de Raad van toezicht van de FSMA.

cr-00003754

Bart Buelens

Bart Buelens is zelfstandig btw-expert bij Bloom Law, waar hij bedrijven en accountants bijstaat met advies en geschillen inzake btw. Hij doceert btw aan verschillende hogescholen (Odisee/UCLL) en is een veelgevraagd spreker voor btw-seminaries. Bart is lid van de kernredactie Fiscale Actualiteit (Wolters Kluwer).

cr-01791625

Roel Van Hemelen

Roel Van Hemelen is partner bij het advieskantoor TaxQuest. Daarvóór was hij Director Business Tax bij het advieskantoor Moore Stephens. Hij doceert fiscale seminaries voor zowel Kluwer Opleidingen als Fiscaal Informatief.

cr-00004439

Yves Verdingh

Yves Verdingh is Head of Tax bij BNP Paribas Fortis en Head of International Tax bij dezelfde bank. Hij stuurt fiscale teams aan in 20 landen. Daarnaast is hij professor aan de HUB/EHSAL-FHS. Hij is ook lid van verschillende redactiecomités, zoals 'Fiscale Actualiteit' en het 'Algemeen Fiscaal tijdschrift'. Hij is auteur van de module Vennootschapsbelasting van www.monkey.be. Daarnaast werkt hij ook mee aan de software Superfisc VenB van Wolters Kluwer.

cr-01830445

Jan Tuerlinckx

Jan Tuerlinckx is advocaat-vennoot bij het kantoor Tuerlinckx Fiscale Advocaten. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in fiscaal-, vennootschaps- en financieelrechtelijke aangelegenheden. Hij is lid van de balie te Antwerpen, Turnhout en Luik. Jan Tuerlinckx is tevens bestuurder en voorzitter van de studiecommissie van de Antwerpse Beroepsvereniging voor Accountants, Belastingconsulenten, Boekhouders en Bedrijfsrevisoren (BAB-BKR).

Getuigenissen

"Sterke punten: sprekers, onderwerpen, aanpak.”

Dag van de Fiscaliteit 2017

“Actueel en to-the-point."

Dag van de Fiscaliteit 2017

“Mogelijkheid om cases uit te wisselen met concullega's in een aangename setting.” 

Dag van de Fiscaliteit 2016
bpvervendo18001-1

EXCLUSIEF: Elke deelnemer ontvangt gratis het nieuwste boek van Roel Van Hemelen (t.w.v. €42,50)

Vennootschap of eenmanszaak? 
Praktische toepassing en voorbeelden na de hervorming vennootschapsbelasting
- Roel Van Hemelen


Personen die willen starten met ondernemen, worden onmiddellijk geconfronteerd met de keuze: als zelfstandig ondernemer starten, of onmiddellijk een vennootschap oprichten en met een vennootschap werken. In dit boek geeft de auteur meer inzicht in de verschillen tussen werken als zelfstandig ondernemer of werken met een vennootschap. Niet alleen de fiscale, maar ook de juridische, praktische en organisatorische verschillen. Hij biedt ook meer duidelijkheid over de omstandigheden waarin u best met een vennootschap werkt, maar even goed wanneer u dat beter niet doet. Hij staat daarbij uitgebreid stil bij het beslissingsproces tussen eenmanszaak en vennootschap.Het antwoord op de vraag of u beter wel of niet voor een vennootschap of eenmanszaak kiest, werd nog prangender door de recente hervorming van de vennootschapsbelasting. De uitgewerkte voorbeelden in dit boek bewijzen dat.

10 jaar 'Dag van de Fiscaliteit'

De 'Dag van de Fiscaliteit' zag het licht in 2008. Nu tien jaar later is de nood aan een jaarlijks fiscaal congres nog steeds springlevend. 10 jaar lang staat dit congres al garant voor een actuele update van alle complexe regelgeving en gevolgen hiervan voor u, uw bedrijf en uw klanten. 

Praktische informatie

Prijs: 667 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 7 uren
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 7 uren
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 7 uren

Bij inschrijving geldt 20% korting voor de 2e deelnemer van dezelfde onderneming, 30% korting voor de 3e deelnemer en 40% korting voor de 4e en volgende deelnemer(s).

Inschrijven

Locatie

Elewijt Center

Tervuursesteenweg 564
1982 Elewijt/Zemst
België
Tel: +32 (0)1 562 72 72 Fax: +32 (0)1 561 67 87

Partner(s)

Advies

Hebt u nog een inhoudelijke vraag over dit congres?

Neem dan contact op met Geert Van Cauwenberge. Hij helpt u graag verder.

geert-01

Geert Van Cauwenberge

Productmanager Tax
geert.vancauwenberge@wolterskluwer.com
015/45 34 24