Doelstellingen

Dit seminarie bestaat uit twee delen:

Updating Personenbelasting (aj. 2019)

In deze updating staat de nieuwe aangifte in de personenbelasting van 2019 centraal. Naast een overzicht van de wijzigingen in de belastingaangifte, anticiperen we ook op de maatregelen die vanaf aanslagjaar 2020 gelden.

Verder krijgt u een gedetailleerd en uitgebreid overzicht van nieuwe wetgeving, relevante rechtspraak, parlementaire vragen, rulings, circulaires en andere administratieve commentaren, van het voorbije jaar.

Practicum Personenbelasting (aj. 2019)

Dit practicum is een follow-up bij de updating personenbelasting. Aan de hand van diverse cases en berekeningsvoorbeelden worden nieuwe PB-materies voor aanslagjaar 2019 uitgediept en geïllustreerd.

Het programma wordt samengesteld op basis van de fiscale actualiteit van het ogenblik.

Bestemd voor

  • accountants
  • boekhouders
  • bankadviseurs
  • verzekeringsadviseurs
  • adviseurs onroerend goed
  • medewerkers van personeelsdiensten
"

Het sterkste punt van de opleiding is de perfecte docent! De opleiding beantwoordde aan mijn verwachtingen. Ze was logisch opgebouwd, goed gedocumenteerd en heel praktijkgericht overgebracht.

"
Pascal Smet, hoofdboekhouder, Van Doosselaere & Achten
"

De opleiding gaf een duidelijke en enthousiaste uiteenzetting van de nieuwigheden in de PB. De recente documentatie (wetten, circulaires, kb's) zorgt ervoor dat de syllabus een naslagwerk wordt in het dagelijks kantoorleven.

"
Leen Lenders, semi-senior, Lenders Leen
"

Klare kijk op de update met een heel goede docent (qua tijdindeling en specialisatie + heel gemotiveerd). Deze opleiding zal zeker een meerwaarde betekenen in mijn carrière. Ik zal nu bepaalde aspecten vanuit een ander standpunt kunnen en durven benaderen.

"
Bjorn Aertgeerts, senior adviser, PriceWaterhouseCoopers Belgium
"

Een zeer interessante opleiding met focus op de praktijk. Zeker en vast een aanrader!

"
Luc Laps, dossierbeheerder, Imas Fiduciaire
"

Deskundige en verstaanbare cursus. Ik vond de uiteenzetting van de cursus heel boeiend en aangenaam om naar te luisteren. Ik was op geen enkel moment afgeleid en de tijd ging snel vooruit!

"
Rita Bruyninckx, dossierbeheerder, Imas Fiduciaire

Programma

De concrete invulling van het opleidingsprogramma volgt van zodra mogelijk.

Nieuws

Podcast: de bedrieglijke eenvoud van de belastingaangifte

Ilse De Witte, redacteur bij Trends, in een interessante podcast over de belastingaangifte. 

U weet nog niet wat de Belgische belastingdienst met Nobelprijswinnaar Richard H. Thaler te maken heeft? Dan moet u zeker luisteren naar de nieuwe podcast van de Economiekes.

Steeds meer vooraf ingevulde aangiftes in de PB

Op 2 mei 2018 organiseerde de FOD Financiën een persconferentie over de aangifte personenbelasting 2018. We lichten er  de nieuwigheden voor aanslagjaar 2018 uit, geven u de belangrijkste deadlines mee, bekijken enkele opvallende cijfers en vertellen u ten slotte waar en wanneer u voor hulp terecht kan.

De belastingaangifte wordt Vlaams

Binnenkort vullen de Belgen niet langer dezelfde federale belastingaangifte in, maar een Vlaamse, een Waalse of een Brusselse aangifte. Na de personenbelasting drie jaar geleden is nu ook de belastingaangifte geregionaliseerd. In de Vlaamse aangifte zijn de Brusselse en de Waalse codes geschrapt. En in de Waalse en de Brusselse belastingbrief komen nog enkel de codes voor die relevant zijn in dat gewest. Dat is een goede zaak. Voor de papieren aangiftes verkleint de kans op vergissingen. Voor de aangifte via Taxon-web maakt het niet zo veel uit, want die laat alleen het gebruik van de juiste gewestcodes toe. De drie aangiftes zijn nu heel wat overzichtelijker.

Docent(en)

cr-00003279

Jef Wellens

Jef Wellens is belastingconsulent en fiscaal jurist bij Wolters Kluwer. Hij staat reeds jaren met beide voeten in de praktijk van de personenbelasting als auteur van diverse fiscale publicaties. Jef bouwde zijn didactische vaardigheden op als fiscaal docent voor verschillende hogescholen, universiteiten en beroepsverenigingen. Ook bij Kluwer Opleidingen is hij een vaste waarde en door de deelnemers een zeer gewaardeerd docent. Met een mix van oefeningen en theorie kan hij zijn publiek steeds uitermate boeien.

Praktische informatie

Prijs: 787 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

Als deelnemer ontvangt u een exemplaar van de 'Aangiftegids Personenbelasting 2018' (Wolters Kluwer, auteur: Maurice De Mey, winkelwaarde: 34,68 euro). Dit boek is inbegrepen in de seminarieprijs.

Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 7 uren
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 7 uren
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 7 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Contact

Op zoek naar advies om te zorgen dus u zich inschrijft voor de opleiding die het best bij u past?

Neem dan contact op met productmanager Geert Van Cauwenberge, hij helpt u heel graag verder.

geert-01

Geert Van Cauwenberge

Productmanager Tax

geert.vancauwenberge@wolterskluwer.com

015/45 34 24

Partner(s)

Data