Steeds meer Belgen kopen een (vakantie)woning in het buitenland aan.

De aankoop van een onroerend goed is op fiscaal vlak een zeer complex gegeven. Dat is niet alleen zo in België, maar nog meer bij een buitenlands onroerend goed. Uiteraard zijn er niet alleen de fiscaalrechtelijke regels, maar ook bepalingen van internationaal privaatrecht, erfrecht, huwelijksvermogensrecht, ruimtelijke ordening, enz. die later voor onverwachte problemen kunnen zorgen.

Deze webinars geven een antwoord op de meest voorkomende vragen bij de aankoop van een woning in de landen die momenteel het populairst zijn.

U krijgt een praktijkgerichte uitleg bij de fiscaalrechtelijke aspecten bij het bezit van een buitenlandse vakantiewoning. Daarnaast staat Wim stil bij de erfrechtelijke aspecten. Verder licht Wim de successie- en schenkingsrechtelijke aspecten van een buitenlandse vakantiewoning toe.

Programma

Webinar 1: De fiscale aspecten van een buitenlandse vakantiewoning: Frankrijk en Nederland

Webinar 2: De fiscale aspecten van een buitenlandse vakantiewoning: Spanje en Portugal

Webinar 3: De fiscale implicaties van de verwerving, het bezit en het doorgeven van buitenlands onroerend goed.

Praktische informatie

Prijs: 205 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.
Extra:

Elk webinar kan ook afzonderlijk gevolgd worden. U kan ook zelf het aantal webinars kiezen dat u wenst te volgen uit dit pakket.

Als u meerdere webinars combineert, gelden speciale voordeeltarieven, afhankelijk van de totaliteit van het aantal webinars. 2 webinars: 140,00 euro, 3 webinars: 205,00 euro, 4 webinars: 270,00 euro, 5 webinars: 335,00 euro. Kortingen zijn niet cumuleerbaar.

Documentatie:

Deze zal u digitaal worden bezorgd.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Als u meerdere webinars combineert, gelden speciale voordeeltarieven, afhankelijk van de totaliteit van het aantal webinars. 2 webinars: 140,00 euro, 3 webinars: 205,00 euro, 4 webinars: 270,00 euro, 5 webinars: 335,00 euro. Kortingen zijn niet cumuleerbaar.

Inschrijven

De reeks bestaat uit verschillende modules. Schrijf in voor de volledige reeks

Module 1: De fiscale aspecten van een buitenlandse (vakantie)woning: Frankrijk en Nederland

Module 2: De fiscale aspecten van een buitenlandse vakantiewoning: Spanje en Portugal

Module 3: De fiscale implicaties van de verwerving, het bezit en het doorgeven van buitenlands onroerend goed