De Belgische spaarder weigert over te stappen naar andere zaken zoals aandelen, ondanks de fiscale stimuli van de regering. Nochtans is beleggen fiscaal voordeliger geworden. Tijdens dit webinar zullen daarom enkele zaken besproken worden die het spaargeld beter kunnen doen renderen op andere manieren dan het gewone spaarboekje.

Belangrijk om mee te geven is dat u aan koopkracht verliest door uw geld op een spaarboekje te laten staan aangezien dit minder opbrengt dan de inflatie ons kost. 

Bestemd voor

Iedereen die zijn/haar/andermans spaargeld meer wenst te doen opbrengen.

Programma

Tijdens het webinar zullen volgende zaken aan bod komen:

  • Beperking van de vrijstelling van intresten op gereglementeerde spaardeposito’s of klassieke spaarrekeningen.
  • Een algemene belastingvrijstelling voor dividenden.
  • De Tax shelter voor startende onderneming: belastingvermindering voor het verwerven (rechtstreeks of onrechtstreeks via crowdfundingplatform, startersfonds, startersprivak of ander financieringsvehikel) van aandelen en belastingvrijstellingen voor intresten van toegestane leningen.
  • De Tax shelter voor groeibedrijven: belastingvermindering voor het verwerven (rechtstreeks of onrechtstreeks via crowdfundingplatform of ander financieringsvehikel) van aandelen.
  • De private privaks: belastingvermindering voor geleden minderwaarden n.a.v. de gehele verdeling van het maatschappelijk vermogen).
  • De Vlaamse winwinlening.
  • De Waalse ‘coup de pouce’-leningen.

Docent(en)

D_01776.jpg
Pieter Debbaut

Pieter Debbaut is Tax Manager bij ERGO Insurance. Hij startte zijn loopbaan als kredietbeheerder bij Centea en was van 2000 tot 2014 docent bij de studie- en vormingsdienst van ERGO. Hij is mede-auteur van diverse fiscale uitgaven (zowel boek als artikels) en reeds vele jaren een gewaardeerd fiscaal docent.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 100 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar live bekijken, het is echter ook mogelijk de opname tot 2 maand na het webinar te (her)bekijken.

Documentatie:

Deze zal digitaal worden bezorgd.

Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 1 uren (In aanvraag)
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 1 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data