Noteer 10 december 2018 alvast in uw agenda. Kluwer Opleidingen verwelkomt u in Laakdal met een team btw-specialisten die actuele btw-topics voor u uitspitten.

Op deze praktijknamiddag zijn zowel interne als externe cijferberoepers welkom. U krijgt de kans om uw kennis bij te schaven over diverse thema’s, van de btw-spelregels bij onroerend verhuur tot het vernieuwde btw-boetebeleid.

De docenten heb elk een jarenlange expertise in het btw-vakgebied. Zij presenteren u praktijkgerichte uiteenzettingen, to the point en met tips voor uw eigen werkdossiers. U krijgt een antwoord op uw btw-vragen.

Na deze praktijknamiddag keert u terug naar kantoor met een uitgebreide syllabus boordevol praktijktips.

Programma

13:00 - 13:30
Onthaal met broodjes
13:30 - 14:30

Btw-wijzigingen op het vlak van e-commerce

Koen Dewilde
14:30 - 15:30

Publicitaire acties en btw: grondige update

Bart Buelens
15:30 - 16:00
Pauze
15:45 - 16:45

Verlegging van btw-heffingen: opfrissing en update regelgeving

Frank Borger
16:45 - 17:45

Btw en onroerende verhuur: laatste stand van zaken

Ine Lejeune
17:45 - 18:30
Broodjes
18:30 - 19:30

Do’s-and-don’ts bij een (on)aangekondigd bezoek van de fiscus/bbi

Danny Stas
19:30 - 20:30

Het vernieuwde btw-boetebeleid: overzicht krachtlijnen

Stefan Ruysschaert

Docent(en)

Koen Dewilde

Koen Dewilde is vennoot bij het advieskantoor VAT Square. Hij startte zijn loopbaan in 1997 bij Arthur Andersen (later Deloitte) waar hij in het kantoor Gent een btw-praktijk uitbouwde. In 2004 ging hij aan de slag bij Deloitte Central Europe om hoofd te worden van de btw-afdeling in Slovakije en Hongarije. Koen keerde in 2012 naar België terug om Indirect Tax Partner te worden bij Taxand België. In 2016 richtte hij samen met enkele vennoten van De btw-lijn (o.a. Jurgen Opreel) VAT Square op. Koen heeft meer dan 20 jaar btw-ervaring, inclusief grote multidisciplinaire projecten, grote accounts en cultuurverschillen. Hij is met name gespecialiseerd in de thematiek van openbare besturen en ‘supply chain’, inclusief Europese btw-compliance.

cr-00003754

Bart Buelens

Bart Buelens is zelfstandig btw-expert bij Bloom Law, waar hij bedrijven en accountants bijstaat met advies en geschillen inzake btw. Hij doceert btw aan verschillende hogescholen (Odisee/UCLL) en is een veelgevraagd spreker voor btw-seminaries. Bart is lid van de kernredactie Fiscale Actualiteit (Wolters Kluwer).

d_02064

Frank Borger

Frank Borger is partner bij THE VAT HOUSE. Hij is ook gastdocent aan het Lessius College in Antwerpen, de Limburgse Universiteit, de Provinciale Hogeschool Limburg en de Fiscale Hogeschool Brussel. Frank is regelmatig spreker op btw-seminaries. Hij publiceert ook in vakliteratuur en is medeauteur van enkele btw-basiswerken. Frank volgt de btw-wetgeving van diverse EU-lidstaten nauwgezet op.

wfoto-stefan-ruysschaert-1

Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën en docent Btw aan de UGent en Fiscale Hogeschool. Hij is ook auteur van talrijke fiscale bijdragen in toonaangevende tijdschriften en boeken.

danny-stas

Danny Stas

Danny Stas is managing partner bij het advocatenkantoor Laga. Hij adviseert binnen- en buitenlandse ondernemingen uit zowel de private als publieke sector. Danny Stas is regelmatig spreker op btw-seminaries en auteur van talrijke artikels over btw in Belgische en buitenlandse tijdschriften.

Ine Lejeune

Ine Lejeune is advocaat en partner bij PwC Legal. Daarvoor was ze als Partner Global Indirect Taxes Network Leader bij PwC wereldwijd verantwoordelijk voor PwC-adviseurs op het vlak van indirecte belastingen (btw, douane, accijnzen en andere indirecte belastingen). Zij heeft een uitgebreide ervaring met geschillen binnen en buiten België. In 2009 sleepte Ine Lejeune , als eerste vrouwelijke genomineerde, de Taxman Award in de wacht. Ine is lid van de VAT Expert Group van de Europese Commissie en de Consumption Tax Technical Advisory Group van de OESO. Zij stond aan de wieg van de invoering van de btw-eenheid voor ondernemingsgroepen, waardoor deze maar éénmaal btw betalen en op die manier dubbele kosten vermijden. Zij is gastdocente aan universiteiten in België, China, Nederland, Portugal en Oostenrijk.

Locatie

De Vesten

Kanaalweg 6
2430 Laakdal
boek-vervoersdiensten-btw

EXCLUSIEF: Met gratis boek “Vervoersdiensten & btw” (Wolters Kluwer, winkelwaarde: 60 EUR)

Vervoersdiensten & btw
- Marc Govers en Heidi Deschacht

In dit boek geven de auteurs Heidi Deschacht en Marc Govers (THE VAT HOUSE) een overzicht van de verschillende vervoersdiensten, de plaatsbepaling, de verschuldigdheid van de btw en de mogelijke vrijstellingen. De recente wijziging over het werkelijke gebruik en werkelijke exploitatie van vervoersdiensten en ermee samenhangende diensten werd eveneens verwerkt in dit boek.

Praktische informatie

Prijs: 782 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 6 uren
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 6 uren
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 6 uren (In aanvraag)

Inschrijven