Noteer 28 maart 2019 alvast in uw agenda. Kluwer Opleidingen verwelkomt u in Laakdal met een team btw-specialisten die actuele btw-topics voor u uitspitten.

Op deze praktijknamiddag zijn zowel interne als externe cijferberoepers welkom. U krijgt de kans om uw kennis bij te schaven over diverse thema’s, van de btw-spelregels bij onroerend verhuur tot het vernieuwde btw-boetebeleid.

De docenten hebben elk een jarenlange expertise in het btw-vakgebied. Zij presenteren u praktijkgerichte uiteenzettingen, to the point en met tips voor uw eigen werkdossiers. U krijgt een antwoord op uw btw-vragen.

Na deze praktijknamiddag keert u terug naar kantoor met een uitgebreide syllabus boordevol praktijktips.

Programma

08:00 - 08:30
Onthaal met broodjes
09:00 - 10:00

Btw-wijzigingen op het vlak van e-commerce

Koen Dewilde
10:00 - 11:00

Publicitaire acties en btw: grondige update

Bart Buelens
11:00 - 11:15
Pauze
11:15 - 12:15

Verlegging van btw-heffingen: opfrissing en update regelgeving

Peter Raes
12:15 - 13:15
Broodjes
13:15 - 14:15

Btw en onroerende verhuur: laatste stand van zaken

Tim Van Sant
14:15 - 15:15

Do’s-and-don’ts bij een (on)aangekondigd bezoek van de fiscus/bbi

Danny Stas
15:30 - 16:30

Het vernieuwde btw-boetebeleid: overzicht krachtlijnen

Stefan Ruysschaert
16:30 - 18:00
Networking

Docent(en)

d_01254

Koen Dewilde

Koen Dewilde is vennoot bij het advieskantoor VAT Square. Hij startte zijn loopbaan in 1997 bij Arthur Andersen (later Deloitte) waar hij in het kantoor Gent een btw-praktijk uitbouwde. In 2004 ging hij aan de slag bij Deloitte Central Europe om hoofd te worden van de btw-afdeling in Slovakije en Hongarije. Koen keerde in 2012 naar België terug om Indirect Tax Partner te worden bij Taxand België. In 2016 richtte hij samen met enkele vennoten van De btw-lijn (o.a. Jurgen Opreel) VAT Square op. Koen heeft meer dan 20 jaar btw-ervaring, inclusief grote multidisciplinaire projecten, grote accounts en cultuurverschillen. Hij is met name gespecialiseerd in de thematiek van openbare besturen en ‘supply chain’, inclusief Europese btw-compliance.

cr-00003754

Bart Buelens

Bart Buelens is zelfstandig btw-expert bij Bloom Law, waar hij bedrijven en accountants bijstaat met advies en geschillen inzake btw. Hij doceert btw aan verschillende hogescholen (Odisee/UCLL) en is een veelgevraagd spreker voor btw-seminaries. Bart is lid van de kernredactie Fiscale Actualiteit (Wolters Kluwer).

cr-00003455

Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën en docent Btw aan de UGent en Fiscale Hogeschool. Hij is ook auteur van talrijke fiscale bijdragen in toonaangevende tijdschriften en boeken.

d_03708

Danny Stas

Danny Stas is managing partner bij het advocatenkantoor Laga. Hij adviseert binnen- en buitenlandse ondernemingen uit zowel de private als publieke sector. Danny Stas is regelmatig spreker op btw-seminaries en auteur van talrijke artikels over btw in Belgische en buitenlandse tijdschriften.

d_01980

Peter Raes

Peter Raes is partner bij THE VAT HOUSE en heeft meer dan 20 jaar ervaring in btw. Na ervaring als btw-adviseur bij Coopers & Lybrand Tax Consultants (het huidige PwC) en als Europees btw-expert bij Electronic Data Systems (EDS) binnen het EMEA Finance Department, maakt Peter sinds juni 2003 deel uit van THE VAT HOUSE / Het BTW Huis. Peter is regelmatig spreker op externe en interne seminaries. Hij heeft specifieke ervaring met btw-implementatie in ERP-pakketten (o.a. SAP) en behandelt btw-vraagstukken in de overheids- en non-profitsector. Ook heeft hij veel ervaring opgebouwd in internationale btw-regelgeving.

Documentatiemap

U krijgt een uitgebreide syllabus mee naar kantoor, boordevol handige adviezen en praktijktips.

Vormingspunten

Bij deelname aan deze studiedag ontvangt u ook een aanwezigheidsattest, inclusief vormingspunten.

Gratis boek

Wolters Kluwer schenkt elke deelnemer het boek 'Vervoersdiensten en btw' t.w.v. €60.

 

Teamkorting

Bij inschrijving vanuit dezelfde onderneming profiteert u van de teamkorting:
2e deelnemer = -20%
3e deelnemer = -30%
4e deelnemer = -40%

Locatie

Elewijt Center

Tervuursesteenweg 564
1982 Elewijt/Zemst
België
Tel: +32 (0)1 562 72 72 Fax: +32 (0)1 561 67 87
boek-vervoersdiensten-btw

EXCLUSIEF: Met gratis boek “Vervoersdiensten & btw” (Wolters Kluwer, winkelwaarde: 60 EUR)

Vervoersdiensten & btw
- Marc Govers en Heidi Deschacht

In dit boek geven de auteurs Heidi Deschacht en Marc Govers (THE VAT HOUSE) een overzicht van de verschillende vervoersdiensten, de plaatsbepaling, de verschuldigdheid van de btw en de mogelijke vrijstellingen. De recente wijziging over het werkelijke gebruik en werkelijke exploitatie van vervoersdiensten en ermee samenhangende diensten werd eveneens verwerkt in dit boek.

Praktische informatie

Prijs: 667 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.
Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 6 uren
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 6 uren
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 6 uren

Inschrijven

Data