Bij doorfacturatie van kosten en reinvoicing worden regelmatig fouten gemaakt. Belangrijke aandachtspunten zijn een correcte facturatie en verlegging van heffing, gecombineerd met de aftrekproblematiek bij de doorfacturerende onderneming en bij de ontvanger van de factuur.

Met welke btw-verplichtingen moet u rekening houden? Hoe vermijdt u dat u geld verloren laat gaan (door bv. dubbele btw-aftrekbeperkingen)?

Dit webinar geeft u eerst een opfrissing van de basisprincipes over doorrekening van kosten. Daarna krijgt u een praktijkgericht overzicht van de meest voorkomende technieken. Ook minder voor de hand liggende kosten komen aan bod.

Docent(en)

Ellen Geeraerts

Ellen Geeraerts is btw director bij KPMG Tax & Legal Advisers.

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 1 uren
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 1 uren
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 1 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven