Altijd een stap voor

Laat u financiële zaken liever over aan uw collega’s van de financiële afdeling en uw managers? Dan glipt er heel wat business door uw vingers. Want een bredere financiële kennis resulteert in een sterkere concurrentiepositie, scherpere deals en betere resultaten. Terwijl kwistige kortingen, lange betalingstermijnen en een focus op de toekomst heel wat risico’s met zich meebrengen.

Gun uzelf dus een competitief voordeel op uw werk. En meer gemoedsrust in uw privéleven. Want uiteindelijk draait het overal om cijfers. En weet u niet waar te beginnen? Wolters Kluwer deelt alle nodige kennis in vier opleidingen voor niet-financiële medewerkers. Van stevige basis tot diepe specialisatie. Aan u de keuze!

Vier opleidingen voor niet-financiële medewerkers

Financieel-economische begrippen voor niet-financefuncties

Wilt u vol vertrouwen meepraten met uw financiële collega’s? Een sluitend budget opstellen? En uw concurrenten beter inschatten? Dan is deze turbotraining ideaal voor u. Dankzij praktische en vertrouwde voorbeelden en situatieschetsen bent u in één dag helemaal mee met de financiën van uw organisatie. En twijfelt u toch? Dan grijpt u naar de handige syllabus die u mee naar huis krijgt.

Wegwijs in balans lezen

U weet vast dat de jaarrekening van uw concurrent, leverancier of klant heel wat onthult over zijn financiële situatie. En een balans bulkt van de kostbare informatie. Maar haalt u die er ook uit? En interpreteert u die correct? Want dat lijkt niet eenvoudig. Deze opleiding begeleidt u door alle balansposten en toont u hoe u analyses uitvoert. Na twee dagen heeft geen enkele balans nog geheimen voor u.

Financieel management: essentials boekhouden en jaarrekening

Wilt u slimmere beslissingen nemen? Scherpere deals sluiten? En betere resultaten behalen? Dat kan met de juiste financiële basiskennis van boekhouding en jaarrekening. En die vergaart u tijdens deze driedaagse opleiding. U ontdekt het verhaal achter de belangrijkste posten en leert de verbanden tussen de resultatenrekening, de jaarrekening en de balans. Praktische oefeningen, cases en voorbeelden maken u helemaal wegwijs in de boekhouding.

Financieel management voor niet-finance functies

Deze doorgedreven opleiding van vier dagen dompelt u onder in financial en management accounting. Na deze opleiding houdt u altijd de bottomline voor ogen. Leest u moeiteloos financiële rapporten, maakt u een stevig financieel onderbouwd budget en business plan. Want de docenten brengen de materie op een aangename, bijna speelse manier. Ze focussen op concrete zaken die u onmiddellijk kunt toepassen binnen uw eigen functie en bedrijf. Na deze opleiding klinken de woorden ‘finance is fun’ niet meer vreemd in uw oren.

Interview met docent Ludo Lambrechts

Ludo Lambrechts neemt alle deelaspecten van het financieel beleid onder de loep.
Bekijk alle vragen op http://wkbe.be/interviewLudoLambrechts

Finance: moet iedereen daar mee bezig zijn?

Wordt een financiële kennis belangrijker nu de standaardrol van een boekhouder stillaan verdwijnt?

Wat is de mooiste reactie die je ooit kreeg van een deelnemer?

Nieuws

Finance is overal!

Ontdek waarom het zo belangrijk is om een flinke portie financiële basiskennis te hebben.

Financieel management behoort vaak niet tot de standaard skill-set van leidinggevenden en dat kan bedrijven – vaak ongewild – verzwakken, zeggen financieel-experts Peter Manet en Ludo Lambrechts. “Hoe hoger je stijgt op de carrièreladder, hoe belangrijker het is om het financiële verhaal van je bedrijf of organisatie te begrijpen. Want hoe je het nu draait of keert, uiteindelijk gaat het altijd om de centen.”

Kleine aanpassingen, grote besparingen"

Ontdek de lessons learned van deelnemer Nico Smet

Balansen, kosten-baten, resultaatrekeningen… Bij veel mensen doen deze woorden wel een belletje rinkelen, maar blijft de echte betekenis toch wat vaag. Nochtans is het hele bedrijf gebaat bij een goede financiële kennis van zijn werknemers. Nico Smet, IT-manager bij Pidy Gourmet, volgde onlangs de opleiding ‘Financieel management voor niet-financiële functies’.

Help de business en jezelf financieel vooruit

Mensen met financieel inzicht staan zowel op het werk als privé sterker.

Te veel mensen worden pas bewust van het belang van financiële kennis op het moment dat ze die echt nodig hebben: wanneer ze een project voorstellen aan de klant of het bedrijf bijvoorbeeld. “Vijgen na Pasen”, weet trainer Dries Potteau. “Een goede basiskennis is beter voor het bedrijf … en uiteindelijk ook voor jezelf.”

Download uw catalogus Finance for non-financials

met een volledig overzicht van alles wat u moet weten over deze opleidingen.