Blockchain technologie heeft stilaan zijn plaats verworven in het financiële landschap via cryptocurrencies, initial coin offerings en een veelvoud aan toepassingen. SWIFT en JP Morgan lanceerden betalingsoplossingen op blockchain. Tijd om kennis te maken met wat de impact ervan vandaag reeds is, en hoe die verder kan evolueren.

Doelstellingen

De doelstelling is het verschaffen van inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van blockchain technologie in de financiële wereld, aan een publiek dat een financiële achtergrond heeft en zijn functionele kennis wil uitbreiden. Na het webinar zouden deelnemers in staat moeten zijn de verschillende types blockchain te herkennen op basis van hun fundamentele karakteristieken, en hun gebruik kunnen toelichten. Deelnemers zouden ook in staat moeten zijn te kunnen beoordelen wanneer een probleem aangepakt kan worden met blockchain technologie, en wanneer niet.

Programma

Dit webinar zal ingaan op:

  • Vanwaar komt blockchain, en wat is het precies?
  • Hoeveel blockchains zijn er?
  • Hoe werkt het?
  • Welke toepassingen zijn er in de financiële wereld?

Docent(en)

d_03854

Marc Sel

Marc Sel is directeur Technology Consulting bij PwC. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in adviesverlening en verzorgde opdrachten o.a. voor SWIFT, de Europese Commissie en de Wereldbank. Hij verzorgde diverse opdrachten waarbij het aanwenden van blockchain centraal stond.

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Extra:

www.marcsel.eu

www.pwc.be/blockchain

Documentatie:

Documentatie zal digitaal bezorgd worden.

Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 1 uren (In aanvraag)
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 1 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven