95% beveelt het congres aan

Na een bevraging onder de deelnemers van 2017 raadt 95% de 'Dag van de Controller' aan bij collega's en kennissen.

Vormingspunten

Bij deelname aan deze studiedag ontvangt u ook een aanwezigheidsattest, inclusief vormingspunten.

Teamkorting

Bij inschrijving vanuit dezelfde onderneming profiteert u van de teamkorting:
2e deelnemer = -20%
3e deelnemer = -30%
4e deelnemer = -40%

Vergroot uw netwerk

Op de 'Dag van de Controller' loopt het vol … controllers.
Ontmoet interessante collega's en leg contacten voor de toekomst

Docent(en)

D_01928.jpg

Sven Arnauts

Sven Arnauts werkt sinds 2010 voor Delaware Consulting (voormalige B&M Consulting) waar hij zijn ervaring & expertise in strategy management, costing & profitability management, sales, marketing en business process management ten dienste stelt van zijn klanten. Hierbij begeleidt hij zijn klanten bij het realiseren van hun ambities, het aangaan van uitdagingen en het transformeren van bedrijven. Naast zijn consultingwerk is Sven tevens een gerespecteerde docent en gastspreker aan verschillende instituten en nationale & internationale conferenties.

cr-00146669

Rita Naessens

Rita Naessens is momenteel actief als verantwoordelijke voor het domein aankoop binnen Retail Partners Colruyt Group. Daarvoor heeft zij 15 jaar relevante ervaring opgebouwd binnen het domein finance in verschillende functies, waaronder die van Business Development Manager voor Colruyt Group, Finance Manager voor Spar Retail en Head of Controlling & Consolidation voor de Colruyt Group. Daarnaast is Rita ook docent aan EMS Brussel binnen het programma Financial Controlling en aan HoGent waar ze in de richting Retail Management Strategisch Management geeft.

D_01630.jpg

Werner Bruggeman

Prof. Dr. Werner Bruggeman is buitengewoon hoogleraar aan de Faculteit van de Economische Wetenschappen van de Universiteit Gent en aan de Vlerick Business School. Hij was oprichter van het gerenommeerde B&M Consulting en is vandaag bestuurder van Delaware Consulting. Werner richtte samen met Prof. Robert Kaplan de Strategy Management Collaborative op (geaffilieerd met de Palladium Group), het internationale kennisnetwerk op het vlak van Strategy Execution. Als consultant is hij gespecialiseerd in de uitbouw en implementatie van management accounting & control systemen. Hij beschikt over een ruime projectervaring in industriële en dienstensectoren inzake het ontwerpen, selecteren en implementeren van strategische beheerscontrole en management accounting systemen. Hij is de auteur van diverse artikels en boeken rond Performance Management en een veelgevraagd gastspreker in dit domein

dries-van-nieuwenhuyse-_-linkedin

Dries Van Nieuwenhuyse

Dries Van Nieuwenhuyse is zelfstandig consulent Performance Management, Business Intelligence strategie en implementatie. Hij is als onderzoeker verbonden aan HoGent, en is verantwoordelijk voor de programmacyclus Corporate Performance Management van de EHSAL Management School. Hij is ook auteur van meerdere boeken over het onderwerp.

D_03050.jpg

Wim Coessens

Wim Coessens is managing director van The Works! Hij bouwde zijn ervaring op in de wereld van de media en communicatie bij oa de VRT, De Morgen en als algemeen coördinator van het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen. Vanuit zijn expertise traint en coacht hij professionals en helpt hen het beste te halen uit hun communicatie.

d_03929

Yannick Van der Gucht

Yannick Van der Gucht is de CEO en bezieler van het digitale rekruteringsplatform Seal Jobs (https://www.seal.jobs). Sinds de deelname aan ‘Start it @ KBC’ groeide Seal Jobs uit tot een van de snelst groeiende HR-tech startups in België en maakt het sinds kort deel uit van de Vivaldis Interim Group.

Programma

08:30 - 09:00
Onthaal met koffie
09:00 - 10:30

Controllers: Fossielen van het verleden? Of sleutel tot de toekomst?

ELEWIJT

Sven Arnauts

Controllers: Fossielen van het verleden? Of sleutel tot de toekomst?

ZWIJNAARDE

Sven Arnauts
10:30 - 10:45
Netwerkpauze
10:45 - 12:15

Management control en innovatie: vriend of vijand?

ELEWIJT

Werner Bruggeman

Controlling bij startups

ELEWIJT

Yannick Van der Gucht

Management control en innovatie: vriend of vijand?

ZWIJNAARDE

Werner Bruggeman
12:15 - 13:45
Walking lunch
13:45 - 15:15

Van reactief performance measurement naar proactief performance management. Moeten controllers nu nog IT expert en statisticus worden ook?

ELEWIJT

Dries Van Nieuwenhuyse

Presenteren met Impact

ELEWIJT

Wim Coessens

Van reactief performance measurement naar proactief performance management. Moeten controllers nu nog IT expert en statisticus worden ook?

ZWIJNAARDE

Dries Van Nieuwenhuyse
15:15 - 15:30
Netwerkpauze
15:30 - 17:00

Controlling 3.0

ELEWIJT

Rita Naessens

Controlling 3.0

ZWIJNAARDE

Rita Naessens
17:00 - 17:15

Afsluitende sessie

ELEWIJT

Sven Arnauts

Afsluitende sessie

ZWIJNAARDE

Sven Arnauts
17:15 - 19:30
Netwerkdrink

Ruim 400 finance professionals namen al deel.

Een greep uit hun feedback:

Heel actuele topics over problemen waar controllers vandaag de dag mee geconfronteerd worden. En heel goede spreker

Anonieme deelnemer

Ik heb ook dit jaar frisse ideeën opgedaan en interessante mensen ontmoet. Veel kleine zaken blijven je bij, houden je ‘agile’. Volgend jaar ben ik weer van de partij !

Anonieme deelnemer

Een uitgelezen moment om even uit de dagdagelijkse ‘routine’ te stappen en de eigen jobinhoud/carrière vanuit een ander (hoger) perspectief te bekijken

Anonieme deelnemer

Deze dag zoemt in op de toekomstige uitdagingen het beroep van controller als business partner. En geeft praktische tips over hoe men daarin succesvol kon zijn.

Anonieme deelnemer

Een mix van ideeën die je kan implementeren in een zowel nieuwe als al meer mature CO-omgeving.

Anonieme deelnemer

Verfrissend contactmoment met andere controllers en nieuwe ontwikkelingen

Anonieme deelnemer

Praktische informatie

Prijs: 667 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 7 uren
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 7 uren
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 7 uren

Deelnemers vorige edities krijgen 25% korting Teamkorting voor medewerkers van hetzelfde bedrijf: 20% korting voor de tweede persoon, 30% voor de derde, 40% voor de vierde en volgende personen. Kortingen zijn niet cumuleerbaar.

Inschrijven

Stap 1:
Kies of u de Dag van de Controller in Elewijt of Zwijnaarde wenst te volgen.

Stap 2:
Vervolgens kan u uw keuzesessies aanduiden. Gelieve ook hier telkens te kiezen tussen Elewijt of Zwijnaarde. Het is niet mogelijk om sessies van Elewijt en Zwijnaarde te combineren. 

Data

Locaties

Elewijt Center

Tervuursesteenweg 564
1982 Elewijt/Zemst
België
Tel: +32 (0)1 562 72 72 Fax: +32 (0)1 561 67 87

Nieuwgoed Seminariecentrum

Grotesteenweg Zuid 8
9052 Zwijnaarde
België

Nieuws

De controller: van rapporteren naar voorspellen

Tot voor kort werden controllers vaak een beetje stiefmoederlijk behandeld binnen een bedrijfsstructuur. Tegenwoordig neemt hun belang echter alsmaar toe. Docent Rita Naessens ziet haar cursisten vandaag zelfs regelmatig naast de bedrijfsleider staan. Hoog tijd dus voor een herevaluatie van deze cruciale functie.

Controller: maak je klaar voor de toekomst

Hoe ziet de toekomst van controlling eruit? Er staan heel wat uitdagingen en nieuwe technologieën klaar die de professionele context van de controller sterk beïnvloeden. Hoe zorg je ervoor dat je klaar bent voor de toekomst en op tijd de trend van verandering inzet? Sven Arnauts van Delaware deelt zijn visie.

Artikels

Financial controllers en business strategen, twee handen op één buik?

Bron: Wolters Kluwer Learning Blog

"De financial controller moet ‘de rationale’ van het business plan begrijpen en dat kan enkel door nauwe samenwerking met de business strateeg." - Geert Vanhees

Inleiding tot Bitcoin en Blockchain

Bron: Wolters Kluwer Learning Blog

"Bitcoin en de blockchain zijn jonge technologieën die nog verder ontwikkeld moeten worden vóór ze echt interessant worden, maar ze bieden het potentieel om de wereld te verbeteren." - Sam Wouters

5 take-aways voor elke controller

Bron: Wolters Kluwer Learning Blog

“The CFO is nót the surrogate of the CEO!”, citeerde dagvoorzitter Peter Manet in zijn plenaire wrap-up van de “Dag van de Controller”. En zowel gastspreker Wim Van den Bossche als het publiek beaamden dat. Maar wat is de controller dan wél? Die vraag vergt een bijzonder veelzijdig en uiterst diepgaand antwoord.

Sales & Marketing zijn blind als het over de winstgevendheid van een klant gaat

Bron: Wolters Kluwer Learning Blog

…met die confronterende uitspraak kreeg gastspreker Sven Arnauts in zijn workshop “Controller vs. Marketeers” iedereen op het puntje van de stoel. Toch horen de marketeer met de controller een power couple te vormen. Twee handen op dezelfde buik: die van de customer analytics… het lichtende pad naar écht duurzame winstgevende klanten.

Een tevreden klant is leuk; een winstgevende klant is beter

Bron: Wolters Kluwer Learning Blog

“Als general managers zijn wij allemaal klànten van onze ondersteunende afdelingen – dus óók van onze controllers.” Aan het woord is Peter Manet; ervaren bedrijfsleider en –adviseur, opleidingscoach en ook docent aan Ehsal Management School. Peter sprak naar aanleiding van de 7e “Dag van de Controller”, een organisatie van Kluwer Opleidingen.