Dit jaar organiseert M&D Seminars voor de vierde keer de Webinar Days, twee dagen waarop in totaal zes online opleidingen worden gebracht in sessies van ongeveer twee uur.

Voor de aanvang van elke webinar ontvangen de deelnemers alle nodige praktische informatie voor het inloggen en het volgen van de opleiding. De online formule biedt u een aantal onmiskenbare voordelen: u kan de opleiding van thuis uit of van een zelfgekozen locatie volgen, waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.

Sprekers

ann-witters
Meester Ann Witters
Advocaat-vennoot, Claeys & Engels

Ann Witters adviseert werkgevers in individueel en collectief arbeidsrecht en begeleidt cliënten bij dagdagelijkse vragen inzake aanwerving, tewerkstelling en ontslag.  Ze heeft zich onder meer gespecialiseerd in herstructureringen van ondernemingen met meervoudig ontslag, onderhandelingen met werknemersafgevaardigden, en de wetgeving inzake welzijn van de werknemers bij de uitvoering van het werk.

Ann adviseert regelmatig over het recht op privacy en verwerking van persoonsgegevens in een nationale en internationale context.

Zij is een regelmatig spreekster op interne en externe seminaries en verzorgde talrijke juridische publicaties. Zij is mede-auteur van het jaarlijks boek "Actief Eindigen". Ann is lid van onder meer de "Personnel Managers Club" en van de "Internationale Practice Group Individual Employments Rights" in de schoot van Ius Laboris.

Lees meer
anne-wils
Meester Anne Wils
Advocaat, Claeys & Engels

Anne is sinds september 2015 lid van de Balie van Brussel. Zij werkt als advocaat stagiaire bij Claeys & Engels en is actief in verschillende takken van het arbeidsrecht.

Zij behaalde in 2014 haar Master in de rechten aan de Universiteit van Hasselt. Tijdens deze opleiding studeerde zij een semester aan de Universidad Autónoma de Madrid (UAM) in Spanje.

In 2015 studeerde Anne cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij een Engelstalige master-na-masteropleiding in internationaal en Europees arbeidsrecht volgde.

Lees meer
peter_teerlinck
Meester Peter Teerlinck
Advocaat-vennoot, & De Bandt

Peter Teerlinck legt zich toe op de Belgische en Europese regelgeving inzake overheidsopdrachten, en op het ondernemingsrecht. Hij is lid van de balie van Brussel.

Zijn ruime praktijk en ervaring omvatten onder meer complexe geschillen rond overheidsopdrachten, alsmede nationale en internationale handelsgeschillen. Verder staat hij ondernemingen bij voor de redactie van commerciële contracten in ruime zin en distributieovereenkomsten in het bijzonder. Zowel aanbestedende overheden als ondernemingen kunnen bij hem terecht voor de opmaak van respectievelijk bestekken en offertes, en juridische bijstand voor de Raad van State en burgerlijke rechtbanken wanneer het misloopt.

Tot zijn cliënten behoren zowel multinationale ondernemingen als kleinere of middelgrote ondernemingen, en aanbestedende overheden van verschillend formaat, die alle kunnen rekenen op advies en verdediging op maat.

Peter publiceerde talrijke bijdragen over het mededingingsrecht en overheidsopdrachten, en geeft geregeld lezingen over de Europese en nationale aspecten van het overheidsopdrachtenrecht.

Peter studeerde rechten in Namen en aan de Katholieke Universiteit Leuven (1986-1991), en behaalde een bijkomende licentie in Europees recht aan het ‘Institut de droit européen’ te Brussel (U.L.B., 1992). Hij begon zijn carrière als advocaat in 1992 bij Schuermans & Schuermans, waar hij in 2001 vennoot werd. In juli 2010 werd hij vennoot bij & DE BANDT.

Peter Teerlinck behandelt dossiers in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans, en heeft een passieve kennis van het Italiaans.

 

Lees meer
kristof-vanhove
Meester Kristof Vanhove
Advocaat-vennoot, Integra Advocaten

Kristof Vanhove is gespecialiseerd in vastgoedrecht (huurrecht, handelshuurrecht, bouwrecht, zakenrecht) commercieel recht en contractenrecht. Hij heeft een uitgebreide expertise op het vlak van geschillenbeslechting, onderhandeling en bemiddeling.

De focus van zijn praktijk ligt op de retailsector (handelshuur / franchising).

Kristof is advocaat sinds 2003. Tot 2010 was hij verbonden aan de balie van Brussel. Sindsdien maakt hij deel uit van de balie van Hasselt, en is stichtend vennoot van INTEGRA (2013).

Sinds 2016 is Kristof erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken; hij wordt ook geregeld aangesteld als arbiter.

Kristof is lid van CEPANI, het toonaangevende Belgische centrum voor arbitrage en bemiddeling.

Kristof is licentiaat/master in de rechten (K.U. Leuven, 2002) en doctor in de rechten (Ph.D.) (K.U. Leuven, 2009). Hij promoveerde met een proefschrift over handelshuur aan de KULeuven. In 2011 behaalde hij bovendien het diploma Master in het Notariaat (K.U. Leuven, 2011, summa cum laude).

Hij is tevens hoofdeditor van het Tijdschrift voor Bouwrecht en Onroerend goed (TBO).

Kristof Vanhove is auteur van diverse toonaangevende publicaties, waaronder zijn proefschrift over handelshuur (Handelshuur, Antwerpen, Intersentia, 2012, 560 p.).

Lees meer
anouk-focquet
Meester Anouk Focquet
Advocaat, Contrast

Anouk Focquet is counsel at contrast. She is active in the Competition & EU team of contrast, with a particular focus on distribution law and privacy and data protection matters.

Anouk conducts privacy and data protection compliance audits both for Belgian and international companies. She is experienced in drafting (website) privacy statements and binding corporate rules and advises on a broad range of legal topics including camera surveillance, whistleblowing systems, screening of job applicants and employee monitoring of internet, e-mail and telephone usage.

Anouk regularly speaks and publishes on these topics.

Anouk Focquet is admitted to the Brussels Bar. She speaks Dutch, French and English.

Lees meer
Meester Sara Aelbrecht
Advocaat - curator

Meer informatie volgt.

Lees meer
bart-van-baeveghem
Meester Bart Van Baeveghem
Advocaat-vennoot, Advocatenkantoor Suy & Van Baeveghem - De Boeck (Synergylaw)
Ik ben advocaat sedert 2003. Ik deed als stagiair-medewerker ervaring op bij achtereenvolgens Stafhouder Hans De Meyer (Van Poucke-De Meyer-Mertens te Gent), Stafhouder Frans Baert (Baert & Vennoten te Gent) en Stafhouder Herman De Smedt (Dendermonde).

Sinds 2006 run ik mijn eigen kantoor (Suy & Van Baeveghem - De Boeck). Mijn focus is gericht op het vastgoedrecht in de ruime zin. Horen daarbij: contractenrecht (koop-  huur-vastgoedmakelaarsovereenkomsten), maar ook stedenbouwrecht en zakenrecht (o.a. problematieken van erfdienstbaarheden).

Sedert 2003 ben ik ook deeltijds verbonden aan de Rechtsfaculteit van de Universiteit Gent als (praktijk)assistent goederenrecht.

Ik realiseerde de voorbije jaren publicaties in diverse juridische tijdschriften, voornamelijk met betrekking tot contracten van vastgoedbemiddeling.

Ik ben co-auteur van diverse juridische uitgaven, waaronder het geannoteerd Burgerlijk Wetboek van Die Keure en de Uitgave Wet en Duiding Huur (Larcier) en Wet en Duiding Erfdienstbaarheden (Larcier).

Ik spreek regelmatig op diverse juridische lezingen en studiedagen (o.a. voor CIB-Vlaanderen, VIVO, ESCALA) en ben docent in de opleiding Vastgoedmakelaar bij Opleidingscentrum Syntra Asse.
Lees meer

Schrijf snel in voor één van deze webinars:

De Webinar Days bestaan uit verschillende webinars, die ook afzonderlijk kunnen worden gevolgd.
 

Vrijdag 23 augustus

Vrijdag 30 augustus

Partners

Praktische informatie

Prijs: 514 EUR (excl btw) voor 6 webinars
Accreditatie (per webinar):
  • Attest permanente vorming IAB Instituut Accountants en Belastingconsulenten (2 lesuren, toegekend)
  • Attest permanente vorming BIBF Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten (2 lesuren, toegekend)
  • Attest permanente vorming IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren (2 lesuren)
  • Attest permanente vorming OVB Orde van Vlaamse Balies (2 punten, toegekend)

Bovenvermelde prijs is de prijs voor de 6 webinars samen. U kan ook per webinar inschrijven. Voor het eerste webinar betaalt u € 115, voor een tweede webinar betaalt u € 99, vanaf een derde webinar bedraagt de prijs € 75.
De prijs is telkens inclusief documentatie (digitaal bezorgd).

Inschrijven

De reeks bestaat uit verschillende modules. Schrijf in voor de volledige reeks.

Module 1: Actualia sociaal recht

Module 2: Burenhinder

Module 3: Abnormale prijzen in offertes voor overheidsopdrachten

Module 4: Capita selecta GDPR

Module 5: Collectieve schuldenregeling

Module 6: Handelshuur

Contact

klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30

Lees meer