Tijdens deze studienamiddag zullen de sprekers een aantal clausules bespreken die klassiek voorkomen in een overeenkomst tot overdracht van aandelen. Deelnemers kunnen het boek van meester Bart Bellen 'Share Purchase Agreements - 2016’ (uitgave Intersentia), dat een perfecte documentatie is voor deze namiddag aan gunsttarief kopen. 

Sprekers

bart-bellen

meester Bart Bellen

advocaat, contrast

Bart represents domestic and international companies in corporate and commercial transactions or contentious proceedings. He handles cross-border M&A transactions, multi-jurisdictional corporate restructurings and litigation.

Bart graduated from the University of Leuven (K.U.L.) and obtained a Master’s degree (LL.M.) at New York University School of Law.

Bart Bellen is a member of the Brussels Bar (admitted in New York 1997). He speaks Dutch, French and English.

ine-schockaert

meester Ine Schockaert

advocaat, contrast

Ine Schockaert graduated from the University of Leuven.

Ine Schockaert is admitted to the Brussels Bar. She speaks Dutch, French and English.

jesse-docx

meester Jesse Docx

advocaat, contrast

Jesse Docx graduated from the University of Ghent.

He speaks Dutch, French and English.

 

Programma

12:30 - 13:30
Registratie van de deelnemers | broodjesbuffet voorzien
13:30 - 17:00

Overeenkomst tot overdracht van aandelen

17:00 - 17:30
Mogelijkheid tot vraagstelling

Gerelateerde boeken

wetboek-vennootschappen-verenigingen

Wetboek Vennootschappen en Verenigingen 2016-2017

Wolters Kluwer

Wat eist u van uw wetboeken? Dat ze volledig zijn, handig in gebruik en betrouwbaar. Dat ze u in alle omstandigheden meteen uit de brand helpen. Ook bij minder voor de hand liggende vragen.

Dit Wetboek Vennootschappen en Verenigingen is de klassieker waar u naar op zoek bent. Alle wetten die van tel zijn voor de vennootschapsjurist werden er in opgenomen. Zo bevat dit ene boek ondermeer de volledige tekst van de overname- en transparantiewetgeving, de nieuwe vzw-wet en de recent gewijzigde artikels uit het Wetboek van Vennootschappen.

Elk jaar verschijnt er een nieuwe editie van het Wetboek Vennootschappen en Verenigingen.

book_placeholder2

Duiding Vennootschappen 2017

Larcier

Deze Duiding is een handige verzameling van het Wetboek van Vennootschappen, aangevuld met een aantal wetten en K.B.’s i.v.m. openbare overnamebieding, openbare uitkoopbiedingen en de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen

Voorzien van een grondige verhelderende commentaar door specialisten:
Dde voornaamste artikelen worden toegelicht door middel van uitvoerige artikelsgewijze commentaren: niet alleen wetshistorieken en verwijzingen naar andere wet- en regelgeving, maar vooral uitgebreide toelichting aan de hand van de belangrijkste rechtspraak en rechtsleer, een onmisbare bron om de vennootschapswetgeving te begrijpen en toe te passen.

book_placeholder2

Misbruik van vennootschapsgoederen 2017

Larcier

Globale en grondige aanpak:
Het werk bespreekt en analyseert, op basis van de bestaande rechtspraak en rechtsleer, alle constitutieve bestanddelen van het misdrijf van misbruik van vennootschapsgoederen, zowel op zichzelf als in hun onderlinge samenhang, mede rekening houdend met de inherent vennootschapsrechtelijke aspecten ervan.

Na een bondlge situering van het misdrijf in het Belgische strafrecht, zowel vanuit de ratio legis van de strafbepaling als ten aanzien van de reeds voorheen bestaande vermogensmisdrijven, wordt grondig ingegaan op het personeel toepassingsgebied, de materiele constitutieve bestanddelen en het moreel element.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan de bestraffing, de verjaringsrechtelijke aspecten en de burgerlijke vordering, met inbegrip van enkele samenhangende vermogensgerelateerde aansprakelijkheidsrisico's voor bestuurders. Tot slot worden enkele bijzondere toepassingen besproken (misbruik van vennootschapsgoederen en intragroepsverrichtingen; corporate opportunities; bestuurdersvergoedingen;...).

Praktijkgericht:
Het werk brengt duidelijkheid in onder meer volgende kwesties:

  • Kent de strafbare deelneming slechts een beperkte toepassing (met name enkel in hoofde van buitenstaanders van de vennootschap), door de gelding van de wettelijke toerekening t.a.v. de daders van het misdrijf?
  • Is misbruik van vennootschapsgoederen door omissie mogelijk?
  • Vertoont het concept van het vennootschapsbelang voor het misdrijf enige relevantie?
  • Is een effectief geleden schade (in de zin van de artikelen 1382-1383 B.W.) vereist of volstaat de blootstelling aan een risico op schade?
  • Wat is de precieze draagwijdte van het begrip “betekenisvol”?
  • Kunnen vennoten en/of schuldeisers zich op ontvankelijke wijze burgerlijke partij stellen uit hoofde van misbruik van vennootschapsgoederen en, zo ja, voor welke schade?”

 

contractuele-clausules

Contractuele clausules. Koop - Aandelen 2016

Intersentia

De reeks Contractuele clausules bundelt talrijke contractuele bedingen en reikt zo de nodige bouwstenen aan om een contract op adequate en correcte wijze op te stellen, te redigeren en te interpreteren. Elke clausule die aan bod komt, wordt op heldere en overzichtelijke wijze toegelicht volgens een vast stramien. De bespreking van de clausule wordt voorafgegaan door referenties naar de belangrijkste wetgeving, jurisprudentie en rechtsleer. De vele modelclausules die doorheen de reeks aan bod komen, staan garant voor de praktische bruikbaarheid van de reeks. Bovendien vormt een handige checklist op het einde van elke bespreking een onmisbare hulp bij de redactie en de verwerking van de clausule in het contract.

ik-verkoop-mijn-bedrijf

Ik verkoop mijn bedrijf. Wat nu? 2016

Intersentia

De verkoop van een bedrijf is een complex gebeuren en vereist heel wat voorbereiding en inspanningen om succesvol te verlopen. Als ondernemer bent u er in geslaagd een onderneming op te bouwen of te doen groeien, maar bij een verkoop wordt u met tal van fundamentele vragen geconfronteerd.

Hoe bereidt u de verkoop van uw onderneming voor? Door wie laat u zich laten bijstaan? Wie voert de onderhandelingen en welke documenten kan of mag hij tekenen? Hoe wordt een meerwaarde bij de verkoop fiscaal behandeld? Hoe schat u de waarde van uw cliënteel of van de merken van uw bedrijf in? Kan u het psychologisch aan om na de verkoop nog een tijdje aan boord te blijven? Hoe en wanneer licht u uw personeel in?

share-purchase-agreements

Share Purchase Agreements

Intersentia

This book analyses share purchase agreements governed by Belgian law used for company acquisitions, whereby a purchaser acquires control over a Belgian target company through the acquisition of a controlling shareholding. The object of such sale and purchase agreements is not a static, inanimate object, but consists of a shareholding in a company whose business and balance sheet evolve while the parties negotiate its acquisition.

Such share purchase agreements and the negotiations leading up to them create a particular triangular interaction and relationship between the seller, the purchaser and the target company. These aspects make share purchase agreements different from, and often more complex than, sale and purchase agreements relating to other objects.

The analysis set out in this book is written from a practitioner’s perspective and focuses on the application of classic civil and corporate law concepts in the particular context of share purchase agreements. The theoretical background of all legal concepts is discussed and analysed, with due consideration for the practical relevance of the analysis.

The reader is guided through the successive stages of a share purchase agreement. Each chapter includes a section containing sample clauses and concludes with an overview of relevant legislation, case law, legal doctrine and other sources of law.

The book concludes with an index of the concepts used and a separate lexicon of the corresponding Belgian law terms in Dutch and French.

Praktische informatie

Tijdstip 8 juni 2017 13.30u - 17.15u
Locatie Leuven Faculty Club
Prijs

210 EUR (excl btw)

325 EUR (excl btw)

30 EUR (excl btw)

Incl. documentatie (digitaal bezorgd), broodjesbuffet en koffie/frisdranken.

Incl. het boek ‘Share Purchase Agreements', documentatie (digitaal bezorgd), broodjesbuffet en koffie/frisdranken.

Supplement voor een uitgeprinte versie van de documentatie

Attest

Orde van Vlaamse Balies

Nationale Kamer van Notarissen

BIBF/IBR

BIV

IAB-B0458/2016-01

4 juridische punten

aanvraag ingediend voor 3,5 uren 

4 uren

3 uren

3,5 uren

Inschrijven | Overeenkomst tot overdracht van aandelen - 08/06/2017

Kies hieronder welke formule u wenst
Deelnemer
Extra deelnemer
Extra deelnemer 2
Bedrijf
Indien u een abonnement heeft, gelieve hier uw nummer in te geven.
Facturatie
Op dit e-mail adres sturen wij uw factuur door
Opmerking

Contact

Hebt u inhoudelijke vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met Sophie Nottebaert, zij helpt u graag verder.

sophie-nottebaert

Sophie Nottebaert

Productmanager MD Seminars

sophie.nottebaert@wolterskluwer.com

015 36 12 37