Intussen is het Vlaamse Onteigeningsdecreet reeds enige tijd in werking. De eerste  arresten van de Raad voor Vergunningsbetwistingen zijn intussen geveld. Ook de andere Gewesten hebben niet stilgezeten en hebben nu hun eigen onteigeningsdecreet.

Tijdens dit webinar zal de spreker de Vlaams regelgeving en de recente rechtspraak toelichten.

Programma

10:00 - 12:00

  • Vlaamse regelgeving
  • Toelichting recente rechtspraak

 

Sprekers

michiel_deweirdt
Meester Michiel Deweirdt
Advocaat , Odigo

Michiel Deweirdt is actief in het omgevingsrecht, het administratief recht, het onteigeningsrecht en het vastgoedrecht. Hij heeft een bijzondere interesse in het onroerend erfgoedrecht. 

Michiel Deweirdt is licentiaat in de rechten (U. Gent, 2002) en in het milieurecht (U. Gent, 2003). Hij volgde ook een aanvullende academische opleiding 'droit de l'environnement et droit public immobilier' aan de Facultés Universitaires Saint-Louis (F.U.S.L. Brussel, 2005). 

Hij is medewerker van de reeks "Onroerend goed in de praktijk" uitgegeven bij Kluwer. Hij is ook redactielid bij het Tijdschrift Storm. Van 2010 tot en met 2014 was hij voorzitter van de Expertencommissie Onroerend Erfgoed van het Vlaams Gewest. Sinds 1 januari 2015 is Michiel voorzitter van de nieuwe Vlaamse Commissie Onroerend Erfgoed. Daarnaast is hij Plaatsvervangend Vrederechter van het Derde Kanton Gent.

Michiel Deweirdt is lid van de balie van West-Vlaanderen en van de balie van Gent. Hij was vennoot bij Monard-D'Hulst sedert 1 september 2011 tot hij Odigo Advocaten vervoegde. Hij geeft regelmatig lezingen en publiceert vaak over vastgoedrecht, onroerend erfgoed, en omgevingsrecht.

Lees meer

Praktische informatie

Tijdstip 5 mei 2020 10.00u - 12.00u
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

Incl. documentatie (digitaal bezorgd)

Attest

Orde van Vlaamse Balies

Instituut voor bedrijfsjuristen 

Nationale Kamer van Notarissen 

2 punten

2 punten  (gelieve IBJlidnummer mee te geven bij de inschrijving)

2 uren (in aanvraag)
 

Extra

Live webinar

U kunt dit webinar enkel live bekijken op opgegeven data.

Inschrijven

Contact

klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30

Lees meer