De syndicus is het wettelijk vertegenwoordigingsorgaan van de Vereniging van Mede-eigenaars. Grotere gebouwen hebben bijna steeds een professionele syndicus. De syndicus speelt een cruciale rol binnen de vereniging van mede-eigenaars en de taak van de syndicus is duidelijk omschreven in de Belgische wetgeving.

Zowel de invoering van de nieuwe Vastgoedmakelaarswet als de nieuwe wet rond mede-eigendom hebben bovendien een impact hebben op de rol, taken en aansprakelijkheid van de syndicus.

Tijdens deze webinar krijgt u een praktijkgericht overzicht van het takenpakket van de syndicus, waarbij ook wordt stilgestaan bij mogelijke oorzaken van conflicten en uiteraard ook het aspect aansprakelijkheid aan bod zal komen.

Sprekers

willem-meuwissen

Meester Willem Meuwissen

Advocaat-vennoot, Meuwissen & Co Advocaten & Mediators

Willem Meuwissen is een expert in het onderhandelen, bemiddelen en procederen van conflicten in handelsrecht, vennootschappenrecht en vastgoedrecht. Hij is de auteur van meerdere publicaties in handelsrecht en bemiddeling. Hij onderwijst bemiddeling en onderhandeling in de opleidingscursus tot Erkende Bemiddelaar, tweemaal per jaar georganiseerd door bMediation.
Ook doceert hij in de European Mediation Training for Practitioners of Justice, jaarlijks georganiseerd door de Association for International Arbitration.

Hij is lid van de Bijzondere Commissie voor Burgerlijke en Handelszaken van de Federale Bemiddelingscommissie en lid van de Commissie ADR van de Orde van Vlaamse Balies.

Programma

Wordt behandeld:
Het is mede de bedoeling van de spreker aan de hand van de uiteenzetting te komen tot een interactief debat met de deelnemers en dit aan de hand van volgende items inzake het statuut van de syndicus:
- de wettelijke opdrachten
- evoluties in de rechtspraak en de rechtsleer
- aandachtspunten en praktijkclinic
- aansprakelijkheden en hoe ze te vermijden

Praktische informatie

Tijdstip 18 september 2018 12.00u - 14.00u
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

 
Attest

Orde van  Vlaamse Balies

IAB-0458/2016-01

BIBF/IBR

2 punten

1,5 uren

2 uren

Inschrijven

U zal worden doorverwezen naar de Opleidingen site van Wolters Kluwer. Hier kan u zich verder inschrijven.

Contact

klantendienst

Klantendienst

Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30