Het is ondertussen meer dan 10 jaar geleden dat het Europees Hof voor de Rechten van de Mens het zgn. “Salduz”arrest velde. Met dit opmerkelijke arrest veranderde – ook in België - de verhoorpraktijk voorgoed: er kwam Salduz-wetgeving die de rechten van elke verdachte in elke stand van het verhoor moeten garanderen via het recht op een voorafgaandelijk en vertrouwelijk overleg en op bijstand door een advocaat.

 

Tijdens dit webinar zal, na een algemene inleiding en situering van de wettelijke bepalingen een actuele stand van zaken met inzicht in de huidige wetgeving, rechtspraak en rechtspraktijk gegeven worden.

Programma

2 uur

- Salduz – algemene inleiding en situering

  - Overzicht ontwikkelingen wetgeving:

  • Salduz-wet: wet van 13 augustus 2011 (BS 5 september 2011)
  • Salduz-bis: wet van 21 november 2016 (BS 24 november 2016) – omzetting Europese richtlijn

-  Overzicht ontwikkelingen rechtspraak

 -  Praktijkproblemen

Sprekers

liberant_tomdemeester_0935
Meester Tom De Meester
Advocaat Liberant advocaten, medewerker Centrum voor Verbintenissenrecht UGent

Bestuurder en vennoot van CVBA Liberant Advocaten. Sedert 1995 aan de balie van advocaten Antwerpen. Zijn voorkeursmateries zijn strafrecht, mode en distributie en gezin.

Hij was wetenschappelijk medewerker Universiteit Gent van 1994 tot 1998, openingsredenaar 2010-2011, lid van de raad van de orde van advocaten van Antwerpen van 2011 tot 2015 en voorzitter van het bureau voor juridische bijstand van 2013 tot 2015.

Lees meer

Praktische informatie

uitgezonden   op 8 november 2019  
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

 

Attest

Orde van Vlaamse Balies

 

2 punten

 

 

IGO

Deze opleiding is door het IGO erkend voor beroepsmagistraten, gerechtelijke stagiairs en personeelsleden van de rechterlijke orde. 
OPGELET: Personen van de rechterlijke organisatie die zich inschrijven maar niet effectief aanwezig zijn, moeten zelf de inschrijvingskosten betalen!
Vervanging door een collega is toegestaan.

Extra On demand webinar

Een on demand webinar kan tot twee maand na aankoop bekeken worden. U vindt uw aangekochte webinars terug in Mijn webinars. 

Inschrijven

Bespaar met Webinar Unlimited

Oneindig kijken en bijleren, waar en wanneer u wilt. Een persoonlijk abonnement waarmee u zo veel live of on demand webinars kunt volgen als u maar wilt. En dit gedurende een 365 dagen, voor slechts 600 euro per jaar. 

Ontdek het abonnement