Het nieuwe Wetboek voor Vennootschappen en Verenigingen (WVV) trad stapsgewijs in werking vanaf 1 mei 2019. Op die datum werd het WVV onmiddellijk van toepassing op alle nieuw opgerichte vennootschappen, verenigingen en stichtingen. Sinds 1 januari 2020 zijn er een hele reeks dwingende bepalingen van toepassing op alle bestaande bedrijven, verenigingen en stichtingen – ook al hebben die hun statuten nog niet aangepast. Dit betekent dat er een aantal zaken veranderen voor bedrijven, niet enkel op vlak van organisatie of bevoegdheden maar ook inzake de overeenkomsten met het senior management en hun verloning.

Er zijn een aantal praktische implicaties waardoor bepaalde wijzigingen aan contracten, managementovereenkomsten en andere bedrijfsdocumentatie essentieel zijn in het kader van deze nieuwe wetgeving. De sprekers belichten deze implicaties graag verder in een webinar, met specifieke aandacht voor de arbeidsrechtelijke aspecten van het nieuwe WVV voor organisaties en hun management.

Zij zullen onder meer toelichting geven over de nieuwe bestuursvormen, het statuut van het management, het einde van het bestuursmandaat, de implicaties voor beursgenoteerde bedrijven, specifieke aspecten voor banken en verzekeraars en andere praktische overwegingen.

Programma

12:00 - 14:00

Volgende items komen aan bod:

 

  • De nieuwe bestuursvormen
  • Het statuut van het management
  • Het einde van het bestuursmandaat
  • De implicaties voor beursgenoteerde bedrijven
  • Specifieke aspecten voor banken en verzekeraars
  • Andere praktische overwegingen

Sprekers

bayart_christian-0251509_web
Meester Christian Bayart
Vennoot , Allen & Overy (Belgium) LLP

Christian Bayart is advocaat-vennoot bij Allen & Overy LLP en leidt de praktijk 'Employment & Benefits' in het kantoor in Antwerpen. Hij is in het bijzonder gespecialiseerd in sociaalrechtelijke aspecten van reorganisaties (fusies en overname's, uitbesteding, collectief ontslag en sluiting), het statuut van bedrijfsleiders, internationale tewerkstelling, optimale bezoldigingsstructuren en aanvullende pensioenen. Christian Bayart publiceert en spreekt met vaste regelmaat over sociaalrechtelijke thema's en is als onderzoeker verbonden aan de Universiteit Antwerpen.

Lees meer
vanderreken_inge-0251772_web
Meester Inge Vanderreken
Advocaat-vennoot , Allen & Overy

Inge Vanderreken , advocaat-vennoot in de employment & benefits praktijk van Allen & Overy LLP, . adviseert over het hele spectrum van het arbeidsrecht, werknemersvoordelen en incentives, met inbegrip van personeelsherstructureringen en ontslagen, de arbeidsrechtelijke aspecten van corporate en outsourcing transacties, Europese ondernemingsraden, grensoverschrijdende arbeidskwesties, incentive programma’s, databescherming en privacy.

Ze werkte mee aan verschillende publicaties en sprak op diverse conferenties over deze onderwerpen.

Ze is lid van de raad van bestuur van de Vereniging voor Sociaal Recht (VSR) en van de European Employment Lawyers Association (EELA). Ze is ook lid van de Europese Federatie van Werknemers-Aandeelhouderschap (EFES) en van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Brussel (AmCham).

 

Lees meer

Praktische informatie

Tijdstip 5 maart 2020 12.00u - 14.00u
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

Incl. documentatie (digitaal bezorgd)

Attest

Orde van Vlaamse Balies

Nationale Kamer van Notarissen

IBJ

2 punten

2 uren (in aanvraag) 

2 punten 

Extra

Live webinar

U kunt dit webinar enkel live bekijken op opgegeven data.

Inschrijven

Contact

klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30

Lees meer