Vennootschapstransacties zijn een ruim gekend fenomeen over heel Europa en dat lijkt zich alleen nog maar uit te breiden. Het ondernemingsleven is voortdurend in beweging. Structuurwijzigingen van vennootschappen blijken een efficiënt middel te zijn om flexibiliteit, prestaties en concurrentievermogen te verbeteren, ongeacht het economisch klimaat. Bovendien mag de belangstelling van de media niet onderschat worden, vooral wanneer deze structuurwijzigingen werknemers treffen.

Zelden of nooit zal een vennootschapstransactie neutraal zijn en zullen rechtstreeks of onrechtstreeks de individuele en collectieve arbeidsverhoudingen onder druk worden gezet. Zonder enige vorm van betrokkenheid kunnen de werknemers de gevolgen slechts ondergaan.

De doelstelling van dit webinar is dan ook om een antwoord te bieden op de vraag welke de rechten zijn van de werknemers om geïnformeerd en/of geraadpleegd te worden in het kader van vennootschapstransacties.

Sprekers

nele-van-kerrebroeck

Meester Nele Van Kerrebroeck

Advocaat - Managing Associate, Linklaters

Nele werkt sinds 2010 in het departement Arbeidsrecht bij Linklaters. Nele adviseert in diverse arbeidsrechtelijke dossiers. Haar voornaamste werkgebieden zijn collectief arbeidsrecht (overlegorganen), overdracht van ondernemingen, grensoverschrijdende fusies, collectieve ontslagen, individuele ontslagen (inclusief beschermde werknemers), vakbondsacties, data privacy en arbeidsrechtelijke geschillen.

Na haar rechtenstudies aan de Universiteit Gent, behaalde Nele een tweejarig postgraduaat in sociaal recht aan de Universiteit Antwerpen in 2013. Zij volbracht in 2014 een secondment van zes maanden in het Linklaters kantoor te Singapore en in 2017 behaalde zij een Executive MBA aan Vlerick Business School.

Publicaties

“Outplacement, een stand van zaken”, Wolters Kluwer, 2015, 126p., co-author

“De harmonisatie van het statuut arbeider en bediende. Een stand van zaken na de Wet Eenheidsstatuut”, Larcier, 2014, 300 p., co-author

“Outplacement”, in Aanwerven, Tewerkstellen, Ontslaan, 2014, co-author

laura-mylemans

Meester Laura Mylemans

Advocaat - Associate, Linklaters

Laura werkt sinds 2015 als advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht. Laura adviseert cliënten over verschillende arbeidsrechtelijke topics en staat cliënten bij voor de arbeidsgerechten.

Haar voornaamste werkgebieden zijn individuele beëindiging (inclusief beschermde werknemers), herstructureringen (inclusief collectieve ontslagen, overgang van onderneming en overlegorganen), loonoptimalisatie en tewerkstelling van buitenlandse werknemers.

Meester Jennifer Granado Aranzana

Advocaat - Associate, Linklaters

Jennifer werkt sinds 2016 als advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht. Ze adviseert cliënten over uiteenlopende arbeidsrechtelijke topics en heeft bijzondere interesse voor herstructureringen (vennootschapsrechtelijke herstructureringen en collectieve ontslagen), data protection en arbeidsrechtelijke geschillen. Ze adviseert en staat cliënten bij voor de rechtbank in algemeen arbeidsrecht en beschermde werknemers.

Programma

  • Overlegorganen - Wie moet worden geïnformeerd en geraadpleegd?
  • Inhoud - Waarover moet worden geïnformeerd en geraadpleegd?
  • Wijze - Hoe moet worden geïnformeerd en geraadpleegd?
  • Timing - Wanneer moet worden geïnformeerd en geraadpleegd?
  • Sancties?
  • Concrete toepassing: aantal transacties uit de praktijk

Praktische informatie

Tijdstip 7 juni 2018 12.00u - 14.00u
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

 
Attest

Orde van  Vlaamse Balies

IAB-B0458/2016-01

BIBF/IBR

2 punten

1,5 uren

2 uren

Inschrijven

U zal worden doorverwezen naar de Opleidingen site van Wolters Kluwer. Hier kan u zich verder inschrijven.

Contact

klantendienst

Klantendienst

Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30