Verschillende gebeurtenissen kunnen de uitvoering van arbeidsovereenkomsten tijdelijk schorsen. De oorzaak van de schorsing kan wettelijk dan wel conventioneel zijn, en specifieke gevolgen hebben op het vlak van loon (behoud of niet). De belangrijkste oorzaken van schorsing van de arbeidsovereenkomst zijn ofwel oorzaken in hoofde van de werknemer, ofwel oorzaken in hoofde van de werkgever, ofwel gemeenschappelijke oorzaken (overmacht).

Onze sprekers, die een dagelijkse praktijkervaring hebben in deze materies, geven een overzicht van de meest courante schorsingsgevallen van de arbeidsovereenkomst.

Programma

12:00 - 14:00

Schorsingen

  • Schorsingsgronden (bijvoorbeeld overmacht, moederschapsrust, klein verlet, afwezigheid wegens dwingende redenen, jaarlijkse vakantie, arbeidsongeschiktheid wegens ziekte...)
  • Gevolgen
  • Schorsing en ontslag (ontslagbeperkingen/ontslagbescherming, invloed op de opzeggingstermijn, ...)

 

Sprekers

dorien-vandeput
Meester Dorien Vandeput
Senior associate, Claeys & Engels

Dorien beoefent de verschillende facetten van het individueel en collectief arbeidsrecht. Zo adviseert zij dagdagelijks Belgische en internationale cliënten over de diverse aspecten van het arbeidsrecht (onder andere inzake aanwerving, ontslag, schorsing van de arbeidsovereenkomst, etc.). Daarnaast staat ze geregeld cliënten bij in gerechtelijke procedures. Dorien pleit dan ook regelmatig voor de arbeidsrechtbanken.

Zij spreekt ook op seminaries en schreef reeds een aantal artikels.

In 2015 werkte Dorien gedurende drie maanden te Londen bij het advocatenkantoor Lewis Silkin LLP, de Engelse partner van Claeys & Engels binnen de internationale alliantie Ius Laboris.

Dorien studeerde af als Master in de Rechten aan de Katholieke Universiteit te Leuven in 2011 (K.U.Leuven) met grote onderscheiding.

Zij is sinds 2011 lid van de Nederlandstalige Orde van Advocaten bij de Balie te Brussel en startte in hetzelfde jaar haar carrière bij Claeys & Engels.

Lees meer
roxane-reyda
Meester Roxane Reyda
Medewerker, Claeys & Engels

Roxane is advocaat-stagiaire bij Claeys & Engels sinds september 2016. Ze is lid van de Nederlandstalige Balie te Brussel en is actief in de verschillende takken van het arbeidsrecht.

Roxane behaalde in juli 2016 haar diploma Master in de Rechten met grote onderscheiding aan de Katholieke Universiteit Leuven. In haar eerste masterjaar studeerde ze ook in Toulouse.

Lees meer

Praktische informatie

Tijdstip 2 april 2019 12.00u - 14.00u
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

Incl. documentatie (digitaal bezorgd)

Attest

Orde van Vlaamse Balies

Instituut voor Bedrijfsjuristen

2 punten

2 punten (gelieve uw IBJ-lidnummer te vermelden bij inschrijving)

Extra

Live webinar

U kunt dit webinar enkel live bekijken op opgegeven data.

Inschrijven

U zal worden doorverwezen naar de Opleidingen site van Wolters Kluwer. Hier kan u zich verder inschrijven.

Contact

klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30

Lees meer