Net als in 2018, werd er door de Staatssecretaris voor Bestrijding van de sociale fraude een concreet actieplan voor 2019 opgemaakt.

Met het einde van het jaar reeds in zicht, maken we een balans op en moeten we vaststellen dat dit jaar de sociale dumping (andermaal) een prioriteit was. De nadruk werd gelegd op hogere pakkansen en meer slagkracht voor de sociale inspectiediensten.

Belgische opdrachtgevers vallen vaak uit de lucht indien zij plots betrokken worden in een dossier van sociale dumping. Dit heeft meestal te maken met het feit dat zij zondermeer samenwerkingen aangaan met buitenlandse onderaannemers zonder aandacht te besteden aan de vraag met wie men nu exact in zee gaat.

Teneinde de rol van de sociale inspectie en het arbeidsauditoraat in dergelijke dossiers toe te lichten, wordt vooreerst een kort overzicht gegeven van de verschillende inspectiediensten.. Verder staan we stil bij het tijdsverloop tussen een eerste controle en een (eventuele) verschijning voor de correctionele rechtbank.

Ten slotte worden concrete thema’s behandeld die consequent terugkomen bij dossiers rond sociale dumping, o.a. verboden terbeschikkingstelling, detacheringsfraude en de betaling van de minimumlonen.

Programma

12.00-14.00u

Toelichting inzake sociale inspectie en haar bevoegdheden

Verloop van het onderzoek

Verboden terbeschikkingstelling

Detachering

Betaling minimumlonen

 

mogelijkheid tot vraagstelling

Sprekers

veerle-van-keirsbilck
Meester Veerle Van Keirsbilck
Senior-asscociate , Claeys & Engels (Kortijk)

Veerle spitst zich toe op verschillende domeinen van het sociaal recht. Zo geeft zij advies inzake individueel arbeidsrecht en voert zij in deze materies procedures voor de arbeidsrechtbank. Bovendien is zij gespecialiseerd in sociaal strafrecht. Zij staat dan ook frequent cliënteel bij bij sociale inspecties en pleit geregeld voor de correctionele rechtbank. Zij studeerde in 2009 af als Master in de rechten aan de universiteit van Gent. Na haar studies heeft zij het kantoor vervoegd en is zij aangesloten bij de balie van Kortrijk.

Lees meer

Praktische informatie

Tijdstip 26 november 2019 12.00u - 14.00u
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

 

Attest

Orde van Vlaamse Balies

BIBF/IBR

IAB-0580/2019-01

IBJ 

2 punten

2 uren

1,5 uren

2 punten (in aanvraag) 

Extra

Live webinar

U kunt dit webinar enkel live bekijken op opgegeven data.

Inschrijven

U zal worden doorverwezen naar de Opleidingen site van Wolters Kluwer. Hier kan u zich verder inschrijven.

Contact

klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30

Lees meer